Wintersport 2017: waarom wintersport met een beperking heerlijk is!

Wintersport 2017: waarom wintersport met een beperking heerlijk is!

Het is bijna zover! Wintersport 2017! Samen met mijn ouders, broer, zus en mijn tante en oom gaan we 4 dagen skiën (6 dagen weg). Of nou ja, skiën… hun gaan skiën. Ik ben de enigste die snowboard! We gaan naar een plaatstje in Oosterrijk, Grossarl. Vroeger kwamen wij daar vaker, maar toen was ik nog klein. Ben benieuwd of dat het gebied nog een beetje lijkt op wat ik er van weet.

Waarom wintersport met een beperking ?

Wintersport vakantie is mijn lievings vakantie! Ik ga liever naar de bergen dan naar de zon/strand in de zomer. Geef mij maar die frisse lucht, witter bergen en mijn board, en ik ben tevreden. Ik snowboard, ik heb lang geskied, maar ik was altijd bang op ski’s. En ik wilde snowboarden! Maar dat mocht ik pas als ik goed kon skiën van mijn ouders. Toen ze eindelijk door hadden dat ik wel kon skiën maar erg bang was mocht ik op snowboardles. Sindsdien nooit meer op ski’s gestaan. Het is niet dat ik nooit meer bang ben op mijn snowboard maar wel minder.

Heerlijk

Snowboarden vind ik heerlijk! Maar eigenlijk is het gekkenwerk, vier dagen vraag ik het uiterste van mijn rug. Door de frisse berglucht heb ik wel meer energie dan gewoon hier in Nederland. Maar mijn rug heeft het zwaar. Ik fitness in de sportschool natuurlijk (bijna) elke week, en zeker naar de wintersport toe extra hard. Met als doel om mijn rug zo sterk mogelijk te maken. Zonder pittenzak en pijnstillers kom ik de week niet door. Maar het is het allemaal waard!

Inkomen

Al moet ik deze keer vast wel even inkomen. Het is twee jaar geleden dat ik op mijn board heb gestaan. Twee zware jaren hahah. Ik begin rustig. En wie weet gaat het wel veel beter met mijn rug dan ik denk. Want ik ben sterker geworden!

Heb je tips voor een wintersportvakantie met een beperking zoals een scoliose/longaandoening? Laat het mij weten!

Liefs, Fenna

2 Reacties

 1. Els van Laarhoven
  20 februari 2017 / 12:53

  Heel veel plezier. Geniet ervan. In ieder geval schone lucht!

  groetjes Els van laarhoven

 2. Els van Laarhoven
  20 februari 2017 / 12:53

  Heel veel plezier. Geniet ervan. In ieder geval schone lucht!

  groetjes Els van laarhoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *