fbpx

Hou Het Luchtig bestaat 1 jaar! Wat heb ik geleerd van 1 jaar bloggen?

1 jaar bloggen

Vrijdag 14 juli, ik blog precies 1 jaar onder de naam Hou Het Luchtig! Ik liep al langer met het idee rond om mijn eigen blog te op te zetten en ik had ook verschillende pogingen gemaakt, maar die mislukte elke keer. Maar deze keer wist ik precies waar ik over wilde bloggen en was ik vastberaden om het deze keer wel te laten slagen. Het idee ontstond tijdens een citytrip naar Kopenhagen met mijn ouders, broer & zus, met dank aan hun en de stad bedachten we de naam Hou Het Luchtig, nam ik de eerste stap om een website te maken en kwam het eerste berichtje online, benieuwd wat dat ook al weer was, klik hier. Nu, 1 jaar bloggen later, wil ik met jullie hierop terugkijken.

1 jaar bloggen over mijn sh*t

Pfff, 1 jaar bloggen al voorbij… Door mijn beperkingen was het soms moeilijk om alles bij te houden, maar ik probeer steeds te denken: het is mijn blog en ik schrijf over mijn leven, dat betekent dat Hou Het Luchtig zich moet aanpassen aan mij en mijn beperkingen. Omdat ik zo open schrijf over mij sh*t merk ik dat jullie snappen waarom er soms geen berichtje online komt of Instagram even stil staat en vind ik heel erg fijn. Maar bovenal vind ik het superleuk om te doen en is het echt een hobby geworden. De steun die ik krijg en alle lieve berichtjes geven mij zelfvertrouwen en de energie om er nog een jaar tegen aan te plakken. Hou Het Luchtig is voor mij een soort van uitlaatklep geworden en mijn manier om hulp en advies te vragen, dat had ik een jaar geleden niet verwacht, maar ik vind het gewedlig!

Bloggen, het is meer werk dan je denkt

Bloggen is zoveel meer dan ik in de eerste instantie dacht en ik vond dat ik een best goed beeld had. Maar nu weet ik dat bloggen meer is: een website bijhouden, teksten schrijven, Instagram foto’s plaatsen, facebook berichtjes bedenken en alles plannen. Ik had het een beetje onderschat… laat dat ‘beetje’ maar weg. Een aantal tips voor degene die ook willen beginnen met bloggen:

  1. Sociale media bijhouden doe je niet eventjes tussendoor, onderschat dit niet. Vooral Instagram gaat veel werk inzitten, zeker als je meer volgers wilt bereiken.
  2. Soms heb je geen inspiratie om een berichtje je schrijven, dit is geen ramp! Laat het even rusten en dan komt het berichtje wellicht wat later online. Onthoud dat kwaliteit altijd belangrijker is dan snelheid.
  3. Bloggen met een beperking, wat voorsoort dan ook, is niet niks. Maar zeker niet onmogelijk (zoals je ziet). Wanneer het te veel moeite en energie kost, neem een pauze of stop, het moet wel leuk blijven.
  4. Wil je meer inspiratie over bloggen, lees dan dit berichtje: klik hier.

Doelen & volgend jaar

Ik had natuurlijk wel een aantal doelen toen ik 1 jaar geleden aan mijn blog avontuur begon, zoals zoveel mogelijk bezoekers en volgers op Instagram krijgen. Beide cijfers zie ik maandelijks stijgen dat vind ik super! Deze week heb ik op Instagram 1.100 volgers bereikt, dat had ik jaar geleden niet durven dromen, maar ik had het wel gehoopt en ik heb er hard voor gewerkt om het te bereiken. Er zijn ook veel leuke dingen die ik niet had verwacht op mijn pad gekomen omdat ik blog, zoals interview in magazine van Longfonds, Longwijzer. Komend jaar wil ik verder met het verbeteren van Hou Het Luchtig, dit wil ik doen door jullie mee te nemen in mijn leven om jullie te inspireren. Naar het schrijven van berichten wil ik dit ook doen door vloggen. Door vloggen wil ik nog duidelijker maken hoe ik met mijn beperkingen omga, maar bovenal laten zien wat je allemaal wel kunt en ga ik je inspireren om positiever in het leven te staan! Dus, ga snel naar mijn YouTube kanaal en abonneer.

Misschien het belangrijkste wat ik het afgelopen jaar heb geleerd is dat ik niet alleen ben en dat mensen mij accepteren hoe ik ben, samen met mijn beperkingen, gekkigheid en positiviteit. Als jullie nog ideeën hebben voor Hou Het Luchtig, dan hoor ik het graag! Dank jullie wel voor dit leuke jaar!

Liefs, Fenna

Hou Het Luchtig bestaat 1 jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: