fbpx

Van student met een functiebeperking, naar eigen baas!

Afstuderen met een functiebeperking

Ik heb het schrijven van dit artikel 3 weken uitgesteld. Waarom? Het is een beetje eng om weer te beginnen met bloggen… waarom? Omdat het nu echt is. Het is echt, ik ben klaar met school. Met dit artikel wil ik dat hoofdstuk afsluiten en een nieuw hoofdstuk inluiden. Daar heb ik wél super veel zin! Maar het is 09.10, mijn eerste taak van vandaag & we gaan dit gewoon doen! Ik ga jullie bijkletsen: hoe was afstuderen in coronatijd? En wat ga ik nu doen met mijn leven :).

Afstuderen met een functiebeperking in coronatijd

Hoe ging dat? Afstuderen met een functiebeperking in coronatijd? Ik zat net drie weken op kantoor bij mijn stage toen we thuis gingen werken. Dor heeft voor- en nadelen. Ik vond het jammer dat ik niet meer met collega’s heb kunnen werken, echt op kantoor zijn en zo werkend even te ervaren. Thuis werken, alleen, ondanks dat ik veel contact had met collega’s is toch anders dan in real life. Ondertussen ging ik ook in zelf quarantaine. Ik ruilde van huis met mijn zusje, maandagochtend werkte ik nog thuis en dinsdag ochtend werkte ik in een ander huis. In de eerste instantie voor twee weken, maar dit werden er vier. Terwijl ik vier jaar heb gezegd, ik ga niet uit huis als ik nog studeer, ga ik op de val reep alsnog :). Wel bracht dit ook zijn eigen uitdagingen met zich mee. Stage, scriptie schrijven, voor mezelf zorgen én vier weken niemand aanraken. Dat laatste vond ik wel erg heftig, vooral mentaal. Dus heb ik op een gegeven moment wel met mezelf afgesproken, er is zoveel gebeurt en als je in oktober meer rust geeft dan is dat ook goed. Uiteindelijk is dit niet nodig geweest, want deze meid is afgestudeerd!

Thuiswerken

Thuiswerken was het grootste voordeel van afstuderen in coronatijd. Zeker vanwege mijn functiebeperking, want het scheelde al tijd in reizen & ik kon na het werken meteen mijn bed in duiken als dat nodig was. Ik heb tijdens het mijn minor ook veel thuisgewerkt omdat ik toen een boek schreef. En sowieso weet ik van mezelf dat ik goed kan thuiswerken, maar ik had nog nooit echt gewerkt voor een (stage)bedrijf én thuis gewerkt. Toch ging dat heel soepel! Het is nogmaals bewezen: ik heb genoeg (soms iets te veel) discipline. Fijn dat het wel weer even werd bevestigd, want dat wil ik gaan doen. Thuiswerken, ondernemen. Alles online! Iets waarvan ik wist dat ik dat wilde gaan doen. Klinkt gek? Misschien wel een beetje gek… maar ik weet dat ik wil ondernemen, mijn eigen uren wil indelen en opdrachten wil aannemen die op mijn lijf zijn geschreven. De corona periode heeft het voor mij zeker makkelijker gemaakt om online te ondernemen, mensen die voorheen nooit thuis werkte weten nu ook hoe het moet.

Hoe nu verder?

Mijn eerste werkweek voor Studio Luchtig zit erop! Na 2,5 week vakantie en mijn laptop niet openen, met uitzondering van Netflix kijken natuurlijk, ben ik weer aan de slag ge gaan. Ik zei begin van deze week nog tegen mijn moeder, ‘dit moet werken, want ik heb naar vacatures gezocht en er was niks passend, parttime, in de buurt en online communicatie gericht. Zo niet, zien we het in januari wel weer.’ (Mijn moeder denkt, ‘dit moet lukken, ze moet ooit het huis uit!’) Door mijn longziekte is mijn fulltime, 4 uur per dag werken. Tuurlijk kan ik meer, maar dan heb ik niks meer aan de rest van de dag en dan loop ik al snel op mijn tandvlees. 4 uur op een dag geeft me ook lekker de motivatie om productief te werken, vol focus! Heerlijk vind ik dat. Mijn eerste werkweek bestond uit elle lange to do list wegwerken die zich tijdens mijn afstudeerperiode heeft ontploft tot mega lijst. Daar is al veel van af, gelukkig. Maar belangrijkste, de website van Studio Luchtig is up to date! Heeft jouw bedrijf hulp nodig op het gebied van online communicatie, neem dan vrijblijvend contact met mij op: info@studioluchtig.nl. Als contentstrateeg ben ik grenzeloos nieuwsgierig naar jou, jouw bedrijf en de uitdagingen waar je tegen aanloopt in een online wereld vol mogelijkheden.

Hou Het Luchtig

Begin 2020 schreef ik al dat Hou Het Luchtig ging veranderen door mijn afstudeerperiode. Maar nu ik klaar ben heb ik zoveel nieuwe en toffe ideeën voor Hou Het Luchtig, dat er wellicht nog het een en ander gaat veranderen, zin in!! Ik heb namelijk besloten dat ik per eind september 2020 voor drie maanden naar Valencia ga, wat!? Ja! Ik heb gegoogeld naar ‘droogste plekken Europa’ en toen kwam oost/zuid Spanje naar voren. Ik zit nu nergens aan vast, geen huur en geen vaste baan of werkplek. Dus, ideale moment om eens te onderzoeken hoe ik en mijn lichaam reageren op een droger klimaat. Wat heeft dit te maken met Hou Het Luchtig?  Ik wil dit proces gaan delen natuurlijk! Maar niet alleen over wat het doet voor mijn lichaam, ook hoe het is om daar te leven, te reizen en te ondernemen/werken. Hoe het is om digital nomad te zijn, mijn grenzen op zoeken. Te ontdekken wat ik wil en hoe. Letterlijk en figuurlijk, de grens over. Grenzeloos… Dit is alvast een klein tipje van de sluier van een nieuw tof idee! Volg Hou Het Luchtig op Instagram & blijf up to date!

Klaar met studeren & op naar een nieuw hoofdstuk! Heb jij ideeën voor leuke artikelen op Hou Het Luchtig, laat het me hieronder weten!

 Liefs, Fenna

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Afstuderen met een functiebeperking
Afstuderen met een functiebeperking
Share:

4 Reacties

 1. Els van Laarhoven
  17 juli 2020 / 18:46

  Hoi Fenna,

  Gefeliciteerd, het is zover, je bent afgestudeerd! En dan al weer zoveel plannen. Een eigen bedrijf en drie maanden naar Valencia. Ik ben in Februari (kwam vrijdags thuis en zaterdag lockdown)naar Valencia geweest. Een heel toffe stad, mooie oude gebouwen maar ook prachtige moderne architectuur. Een prachtig park waardoor je lekker naar zee kan fietsen. Ik wens je daar een heel fijne tijd toe. En veel succes met je bedrijf!

  Lieve groet,

  Els van Laarhoven

 2. 17 juli 2020 / 22:34

  Van harte gefeliciteerd met je afstuderen, knap gedaan! Ik vond het zelf ook wel een beetje gek om in deze tijd af te studeren en ineens zo’n grote fase van je leven, het studerende leven, af te sluiten. Ik ben heel benieuwd naar je plannen de komende tijd en je 3 maanden in Valencia. Alvast heel veel succes, ook met alle voorbereidingen!

  • 22 juli 2020 / 08:24

   Hallo Madelon, heel erg bedankt! Ik houd je via mijn blog en Instagram kanaal zeker op de hoogte van mijn plannen én voorbereidingen op Valencia! Liefs, Fenna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: