fbpx

Het kan altijd beter, jezelf bewijzen & trots zijn op jezelf

het kan altijd beter

Elke avond lees ik een boek en nu ben ik begonnen aan een nieuw boek. Ik heb nu zeker 14 bladzijdes van het nieuwe boek gelezen, genaamd Fuck The Quarterlife Crisis, geschreven door Femke Kamps. En het is nu al f***ing herkenbaar, het is niet dat ik denk dat ik een quarterlife crisis heb of een burn-out hoor. Maar het onderwerp trots zijn op jezelf bijvoorbeeld… ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben er slecht in.

Het kan altijd beter

Het kan altijd beter. Wanneer ik iets af heb ga ik verder naar het volgende, zonder echt hierbij stil te staan. Dit geld voor school, persoonlijk en voor mijn blog. Als ik loop te stressen dan zegt mijn moeder vaak “je hebt al zoveel meer overwonnen dan menig mens”. Hier bedoelt ze mee het strijden voor mijn gezondheid. Daar heeft ze gelijk in, maar dat voelt niet zo. Het voelt als of ik nog harder moet bewijzen dat ik het wel kan. Iedereen kan het dus ik moet dat ook, ik wil dat ook kunnen.

Ik wil niet worden gezien als iemand met een beperking, maar als Fenna. Ik wil niet worden afgewezen door mijn beperkingen, maar door mij als persoon. Ondanks dat ik zo hard mijn best doe word ik soms nog steeds afgewezen door mijn beperkingen. Ondanks dat alles in mij strijd om te doen wat anderen doen kan ik dat niet altijd. En toch blijf ik proberen en lukt het mij niet altijd om trots te zijn op de dingen die ik wel heb gedaan en overwonnen.

Want het kan altijd beter toch? Wanneer ik het boek Fuck The Quarterlife Crisis helmaal heb uitgelezen, kan ik misschien wel een review schrijven, wat vinden jullie? Laat het weten in de comments.

Liefs, Fenna

9 Reacties

 1. 18 januari 2018 / 09:20

  Heel herkenbaar, en zie het ook echt terug in jou. Ene kant heel vervelend, andere kant echt een kracht! Nu nog de balans erin vinden: door blijven gaan met alle toffe dingen en ondertussen wél stilstaan bij alles wat je al bereikt hebt. You go girl!!

 2. 18 januari 2018 / 11:51

  “Het voelt als of ik nog harder moet bewijzen dat ik het wel kan. Iedereen kan het dus ik moet dat ook, ik wil dat ook kunnen.”

  Dit is ZO herkenbaar! Ik volg je pas kort en we hebben een andersoortige beperking, maar toch herken ik zoveel in wat je schrijft. Het boek klinkt heel interessant, het zou leuk zijn om een review te zien (en misschien ga ik het zelf ook maar aanschaffen, ben précies 25 en heb een burnout…).

  • 18 januari 2018 / 16:53

   Hee Mandy! Vervelend dat dit herkenbaar is voor jou. Voor mijn blog is het een compliment :). Ik ga mijn best doen om een review te schrijven. Misschien ook een leuk/goed boek om te lezen voor jou. Sterkte en succes! Liefs, Fenna

 3. 19 januari 2018 / 11:21

  Ik ben ontzettend benieuwd naar dit boek, alleen heb ik mezelf voorgenomen enkel nog maar e-books te kopen. Hopelijk brengt ze het gauw ook in dat formaat uit. 🙂 Trots zijn op mezelf is voor mij trouwens ook een dingetje…

  • 19 januari 2018 / 15:10

   Hi Jessica, ik hoop het voor je! En anders even wachten op mijn review hihi. Trots zijn op jezelf is inderdaad moeilijk, kunnen we dan misschien beide nog wat van leren :). Liefs Fenna

  • Lisette
   31 januari 2018 / 08:36

   Bij bol.com ook het e-book beschikbaar…?

   • 31 januari 2018 / 08:41

    Jaa, ik zag het op Instagram! Moest meteen aan je denken. Veel leesplezier! Liefs, Fenna

 4. 17 maart 2018 / 20:43

  Lijkt me leuk om een review te lezen! Het boek klinkt alleszins interessant, ben wel benieuwd hoe het bevalt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: