fbpx

Ambitie uitspreken om het te laten slagen & de angst om te falen

ambitie uitspreken

Durf jij je ambitie uit te spreken? Wat zijn jouw dromen? Ik vind het lastige vragen. Vooral, omdat het echt wordt wanneer ik mijn dromen en ambitie uitspreek. Dan is het niet meer zomaar een ding wat zich afspeelt in mijn hoofd. En dat vind ik eng! Ik vind het eng omdat je na het uitspreken van je droom of ambitie mensen het weten. Na dat moment kun je falen (mijn gevoel). Als alleen jij het weet kun je misschien wel falen, maar dan weet niemand dat. Is toch anders… Maar je moet ook kansen durven pakken en risico’s durven nemen om je ambities te laten slagen, toch? 

Ambitie uitspreken

Ik ben goed in afwachten tot dat ik zeker weet dat ik alles weet. Dit doe ik ook voordat ik mijn ambitie zal uitspreken. Alles uitzoeken, lezen en ervaringen horen van verschillende mensen. Op deze manier probeer ik heel zeker te weten dat ik de juiste keuze maak. Maar dit weerhoud mij er wel van om stappen te ondernemen. Ik blijf maar uitstellen wat ik echt zou willen doen. Daarom dit berichtje, ik zie het als een moment waarop ik duidelijk heb wat ik zou willen. Als ik dit even kwijt ben kan ik dit terug lezen :). Mijn ambitie uitspreken zie ik als de eerste stap naar een groter doel.

Angst on te falen

Een aantal smoezen die de revue zijn gepasseerd: Ik heb geen tijd. School is nu super druk. Volgende week misschien. Ik moet eerst dit lezen voordat ik de keuze maak. En ga zo maar door… Ik wil graag mijn ambitie laten slagen en ik weet dat ik stappen moet ondernemen om dit te doen. Maar zolang ik het niet doe, faal ik niet. Er gebeurd niks. Niks in een vervelende zin, maar er gebeurd ook niks positiefs. En zolang niemand het weet krijg ik ook niet te maken met wat anderen hiervan vinden of wat ze van mij vinden. Ook stiekem best wel fijn. Ondanks een beetje last te hebben van faalangst vind ik het belangrijk om mijn ambitie uit te spreken!

Mijn ambitie en dromen

Dus, dit berichtje heeft als doel om mijn ambitie uit te spreken. IK WIL ONDERNEMEN! En ik weet dat ik dat nu nog niet kan op het niveau wat ik zou willen. Dit komt omdat ik nog studeer, en in combinatie met mijn beperkingen is dat al meer dan genoeg. Maar mijn ultieme droom is om na mijn studie fulltime voor Hou Het Luchtig te werken. Ik houd van schrijven en het creëren van content voor Hou Het Luchtig. Maar ook samenwerken met bedrijven en anderen bloggers vind ik superleuk om te doen. Ik hoop dat dit alleen maar meer wordt! Daarom doe ik hard mijn best om voor Hou Het Luchtig een goede basis te creëeren en te laten groeien. Ik weet en ik voel dat er meer in zit en groter kan worden, maar door mijn studie kan ik niet alle energie in mijn blog steken die ik wil…

Ik blijf natuurlijk nu eerst op mijn studie richten, stapje voor stapje. Maar ik vind het gewoon erg tof dat ik iets heb gevonden wat is super superleuk vind om te doen. En waarvan ik zeker weet dat ik dat na mijn studie ook zou willen doen. Wil jij ook je ambitie uitspreken? Laat het even weten in de comments :)! Nu aan jullie de vraag om alle tips, tricks, linkjes en adviezen hieronder in de comments te zetten! Over ondernemen, bloggen en ondernemen & over ondernemen met een beperking. Ik ben super nieuwsgierig naar jullie ervaringen. 

Liefs, Fenna 

5 Reacties

 1. conny
  10 februari 2018 / 10:55

  je bent al begonnen je bent toch een blog en vlog gestart, n iet dat je daar van kan leven maar je bent begonnen aan een droom er komen er vast nog meer en met het succes dat je hiermee hebt behaald zul je het misschien minder eng vinden want je weet dat je het kan je hebt het al gedaan!

 2. Dirk Pieters
  10 februari 2018 / 21:29

  De eerste stap is vaak de moeilijkste. Je hebt al stappen gezet richting je doel dus je maakt vooruitgang. Ik merk ook dat je gedreven bent. Gekoppeld met wat geduld komt dit vast wel in orde!

 3. 18 februari 2018 / 16:47

  Herkenbaar: op het moment dat je het uitspreekt wordt het echt en kun je niet zo makkelijk meer terug. Maar ik denk dat uitspreken naar jezelf, aan jezelf toegeven wat je eigenlijk wilt, ook al een belangrijke stap is en dat dat misschien eigenlijk al een teken is dat je ervoor moet gaan. Uiteindelijk ben jijzelf de enige die kan bepalen of het de moeite waard is en of je het echt wilt, en uiteindelijk moet je je misschien ook afvragen: wat nou als ik het níet doe, ben ik daar dan tevreden mee?

  • 19 februari 2018 / 12:51

   Hee Vivian, bedankt voor je wijze en bemoedigende woorden! Liefs, Fenna

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: