fbpx

Angst overwinnen doe je door dingen te doen ondanks de angst

Angst overwinnen

Angst overwinnen door het gewoon te doen, lekker makkelijk getypt hoor ik je denken! Maar ik spreek uit ervaring, op de middelbare school en op het mbo heb ik erg veel last van faalangst gehad en zo nu komt deze angst nog weleens de hoek om kijken. Herken je deze gedachtegang -> Dat ga ik doen! Weet ik het zeker? Ja! Nee… Uuhhm! Wat heb ik gedaan!? Nooooo! Dit is helemaal te gek!

Angst overwinnen

Die gedachtegang is het afgelopen halfjaar vaak door mijn hoofd gespookt en dat komt door mijn trip naar Cambridge. Steeds kon ik deze gedachte weg schuiven omdat het nog zo ver weg was, maar nu natuurlijk niet meer. Ik probeer rustig te blijven en erop te vertrouwen dat alles goed komt en het een super ervaring wordt. Maar kom op! Ik sta te trillen van enthousiasme en spanning tegelijkertijd… ik moet niet denken hoe erg het zondag (morgen!) wordt op het vliegveld om 08:00 uur (wat dacht ik toen ik deze vlucht boekte)!

Van mijn faalangst op de middelbare school en op het mbo weet ik dat ik mijzelf helemaal gek maak en misselijk word van de spanning, maar op het moment dat het moet, dat ik moet presteren, gaat het deze angst naar de achtergrond. Hopelijk is dat komende week ook zo :).

Waarom

Waarom? Dat is een vraag die ik mij de afgelopen halfjaar vaak heb gesteld, waarom Fenna!? Waarom ga je dat doen, in je eentje een taalcursus volgen in Engeland!? Toen ik het boekte was het enige wat ik dacht ‘waarom niet?’. En dat is de beste instelling om je angst te overwinnen. Ik stel niet voor dat je nu meteen iets groots moet ondernemen, begin klein. Het klink echt als een cliche, maar je moet het zelf uitproberen om erachter te komen dat het echt zo werkt. Dus, niet (of minder) nadenken, gewoon ja zeggen en het doen!

Laat je mij weten of het is gelukt om je angst te overwinnen!? Dat zou ik super vinden!

Liefs, Fenna

3 Reacties

  1. Loes
    12 augustus 2017 / 10:16

    Je bent een kanjer Fenna, ook dit gaat goed komen.

  2. 12 augustus 2017 / 21:58

    Super stoer dat je een taalcursus gaat volgen, komt vast helemaal goed;). (Faal)angst kan behoorlijk vervelend zijn en zeker herkenbaar. Door inderdaad je angsten onder ogen te zien en toch de dingen te doen die je eng vindt, kom je van je angst af. Weet ik ook uit eigen ervaring. Proberen stappen te blijven maken en dan zien dat het meevalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: