fbpx

Column van mama: angst voor corona houdt ons nog steeds in bedwang

door | sep 22, 2020 | Column van mama, Mindset

Brings back memories. Meteen… meteen waren Fenna en ik alert toen de eerste berichten over het coronavirus bekend werden. Want Fenna heeft ook de Mexicaanse griep gehad. Een griep die de meeste mensen allang vergeten zijn. Vooral omdat zij er niet mee in aanraking zijn gekomen. En geen gevolgen van ondervinden. Maar in ons gezin had het een hele grote impact. De angst voor corona zat en zit er nog steeds goed in. Het COVID-19 virus houdt ons in bedwang. 

Angst voor corona

Drie van de vijf familieleden de Mexicaanse griep gehad. Hoe we eraan kwamen? Geen idee, maar we zijn er nooit meer helemaal vanaf gekomen. De tweelingzus van Fenna en haar vader zijn allebei een week ziek geweest. Maar Fenna is 5 weken ziek geweest. Met tig keer een bezoek aan het ziekenhuis omdat ze zo benauwd en zo ziek was. Er werden steeds ook foto’s gemaakt, omdat ze dachten aan een longontsteking. Dan werd gezegd dat het geen longontsteking was, maar dan werden we later gebeld dat ze wel een longontsteking had. De foto’s werden schijnbaar later nog gecheckt en dan was de diagnose anders. Dus antibiotica. Ik ben met Fenna al zo dikwijls bang geweest om haar te verliezen. En een twijfel bij de diagnose schiet dan niet op. Zij heeft ook dikwijls geen koorts bij een longontsteking of althans niet als we op het ziekenhuis waren. Dus… dan was het geen longontsteking. Wel dus! Maar dat weten we sinds de Mexicaanse griep. Wat was ze ziek. 

Lees ook:

De angst voor corona zat er meteen in

Het heeft jammer genoeg ook gevolgen voor haar. Ze zat toen in de eerste klas vmbo. Toen ze daar naartoe ging was er met haar weinig aan de hand. Af en toe een pufje als ze benauwd was na bv extra inspanning of als het erg benauwd weer was. Daarom ging ze ook naar een gewone school. Maar na die griep kwam ze daar in de problemen. Ze was dikwijls erg vermoeid, veelal ook het gevolg van oa een slecht klimaat in de lokalen op school. Te warm, te benauwd door veel leerlingen en het niet luchten van de lokalen. Wat we hebben kunnen regelen na veel problemen met school, ze vonden het moeilijk de regels aan te passen, was dat Fenna naar huis mocht gaan als ze te moe was. Ze studeerde dan thuis. Met aanpassingen is ze voor haar mbo cum laude geslaagd, puur door haar discipline om zelf te studeren. Powergirl :). 

Het houdt ons nog steeds in bedwang

En toen kwam corona en wij waren bang. De angst voor corona is niet niks. Wij zijn bang. Want wat als Fenna het krijgt? Met weer een longontsteking. Ik moet niet aan de gevolgen denken! Wij zijn thuis voorzichtig, handen wassen en overal handen ontsmetten. Maar Arno en ik moeten werken, komen met veel mensen in aanraking. Daarom is Fenna zoals jullie weten vier weken in vrijwillige quarantaine geweest in april toen de dreiging het hoogst was. Een dapper en moeilijk besluit. Maar na vier weken verzwikte ze haar enkel en dan kan je niet meer voor jezelf zorgen. Bovendien had ze al vier weken niemand meer aangeraakt en we zijn nu eenmaal een knuffelfamilie. Als je niet goed in je vel zit, is je weerstand ook minder dus is ze toen naar huis gekomen. Maar het blijft spannend, nu ook weer met al die nieuwe gevallen. Wat gaat het geven, gaat het nog voorbij. Ik besef dat het voor veel mensen ook andere gevolgen heeft o.a. financieel, ook voor ons. Maar angst voor je gezondheid blijft toch alles bepalend.

Gekke tijden

Het is vreemd ook omdat we niet gewend zijn om wereldwijd met een ziekte die ons allemaal kan treffen om te gaan en niet weten hoe we hiermee moeten dealen. Telkens zijn er weer nieuwe en tegenstrijdige berichten over hoe het virus bestreden kan worden. We doen ons best maar er is geen waterdicht plan om besmetting te voorkomen. Geluk, heel veel geluk hebben we nodig zodat Fenna niet ziek wordt. En wij ook niet. Het blijft spannend, dus blijven we proberen om met de nodige aanpassingen ons leven zo leuk mogelijk te leven. 

Stay safe!

Liefs, Ineke

WIL JIJ WETEN WAT MIJN FAVORIETE PRODUCTEN ZIJN? BEKIJK DAN MIJN WEBSHOP!

INSPIRATIE NODIG OM CONTENT TE DELEN VOOR OP JOUW INSTAGRAM? DOWNLOAD DAN HIER MIJN GRATIS E-BOOK VOOR 10 CONTENT IDEEËN!

Over de schrijfster

Deze column is geschreven door mijn moeder, Ineke. Meer verhalen van haar lezen? Alle artikelen die mijn moeder heeft geschreven zijn te vinden in menu onder het kopje MIND of bij COLUNM VAN MAMA.

Fenna: “Deze artikelen komen tot stand wanneer mama tijd en inspiratie heeft om iets te schrijven, dan typt ze op haar iPad een verhaaltje en mailt ze het naar mij. Wanneer dit dan in mijn mailbox staat lees ik het altijd als ik alleen ben. Het is confronterend en superlief. Dank je wel mama!”

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest: