fbpx

Hoe helpt de Apple Watch mij als longpatiënt & waarom is het fijn voor mijn scoliose?

Apple Watch voor een longpatiënt

Hoe helpt de Apple Watch mij als longpatiënt en waarom is het fijn voor mijn scoliose? Ik hoor van heel veel mensen dat zij de Watch als positief ervaren, gezonder leven en/of helpt bij astmaklachten of ADD. Nieuwsgierig wat voor invloed de Apple Watch heeft op mijn gezondheid, voor mij als longpatiënt en voor iemand met een scoliose? Lees dan zeker verder! 

Hoe helpt de Apple Watch mij als longpatiënt

Het bloed meten, de zogenaamde saturatie, is de nieuwste functie van de serie 6 én kan ook alleen de serie 6 van Apple Watch. Dat vind ik als longpatiënt wel heel interessant! Waarom? Na vele longontstekingen heb ik regelmatig steken bij mijn longen/ribben. Nog steeds schrik ik hiervan. Laatst had ik het weer en dan meet ik nu de zuurstof in mijn bloed, dat geeft een mooi getal weer en dan kan ik denken ‘niks aan de hand’. Ook raakte ik van de week in paniek vanwege corona, maar zuurstof in mijn bloed is nog steeds goed, dus dan kan ik dat makkelijker relativeren. Zuurstof in je bloed meten zou dé reden moeten zijn om de Series 6 te kopen. Tot nu toe gaat het goed met mijn hart en longen, automatisch houdt mijn Apple Watch dit allemaal bij. Ook handig, is de aftel functie van 20 seconde naar 0, wanneer je je handen wast! Was nu veel langer mijn handen dan voorheen…

Mijn fysio en scoliose zijn ook blij!

Mijn fysio hamert er al jaren op, Fenna je moet meer staan tussendoor! Ik heb honderd dingen geprobeerd, meldingen, pup-up berichten, wekkers… Lastig. Tot dat er een Apple Watch in je leven komt. Als je 50 minuten nog niet hebt bewogen of hebt gestaan krijg je een melding dat je moet gaan staan. Scoliose blij, rug blij, fysio blij. Ik vind het echt fijn, en dit is een melding die ik niet negeer. Laatst was ik aan het bellen met een opdrachtgever en toen kreeg ik een melding, hoe logisch is het om te gaan staan terwijl je aan het bellen bent, toch denk ik daar dan niet aan. Maar mijn Apple Watch wel!

Lees ook:

Gemotiveerd bewegen en trainen

Daarnaast helpt de Apple Watch ook om gemotiveerder te bewegen. Ik ben iemand die het leuk vindt om een uitdaging aan te gaan, maar kan ook zeggen ‘laat die 6.000 stappen vandaag maar zitten, ik zit al aan mijn grens’. Wel slim om die balans te vinden om soms ook niet te luisteren daar het beeldscherm om je pols. Dus dat vind ik wel een puntje om te noemen. Niks moet, alles mag. Toch merk ik dat ik er wel gemotiveerder door word. Als je bijvoorbeeld ’trainen’ aanzet dan heb je heel veel opties, zwemmen, yoga, golf, maar ook buiten wandelen. Maar ‘buiten wandelen’ telt de Watch pas als ’trainen’ wanneer je je hartslag op een bepaald tempo is. Dus als je even rustig gaat lopen, zal de Watch wellicht niet alle minuten die je hebt gelopen meetellen als ’trainen’, de stappen telt die wel gewoon. Ik merk toch dat ik net een tempo sneller ga lopen om aan de training te voldoen. Handige tip! Iemand op Instagram vertelde mij dat je dus trainen ook op ‘dansen’ kan zetten, dan telt die gewoon alle minuten mee als je gaat lopen :). 

Apple Watch serie 6

Over de Apple Watch serie 6 heb ik ook een algemene review geschreven, lees die hier. Nog even op een rijtje, welke Apple Watch heb ik en welke bandjes heb ik gekocht:

Mijn conclusie: zoals ik ook altijd zeg over de Apple Airpods Pro, het is niet dat je het per se nodig hebt, maar het leven is gewoon leuker met dan zonder! Hoe ervaar jij dat met  jouw Apple Watch of andere smartwatch? Laat hieronder een reactie achter!

Liefs, Fenna

WIL JIJ WETEN WAT MIJN FAVORIETE PRODUCTEN ZIJN? BEKIJK DAN MIJN WEBSHOP!

INSPIRATIE NODIG OM CONTENT TE DELEN VOOR OP JOUW INSTAGRAM? DOWNLOAD DAN HIER MIJN GRATIS E-BOOK VOOR 10 CONTENT IDEEËN!

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Share:

2 Reacties

  1. Lidwien
    20 oktober 2020 / 20:47

    Heel herkenbaar dat een activitytracker/smartwatch het leven leuker maakt. Ik heb nu 2 jaar een fitbit versa (versie 1) en ben er heel blij mee. Hij geeft me inzicht in welke momenten ik meer zou kunnen bewegen en helpt me nu ook met het revalideren na mijn operatie. Een andere leuke optie is dat als je hem met het slapen ophoud, hij je ook inzichten geeft over je slaap, hoe diep, hoe vaak wakker, ed. Ze hebben nu ook een nieuwe variant, de fitbit sense, die de focus meer op gezondheid, dan fitheid/beweging legt en daar zit o.a. een thermometer als extra feature in, maar ligt de focus ook op ontspannen, naast inspannen. Dat is zeker eentje waar ik voor ga sparen! Fitbit bevalt mij heel goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: