fbpx

Kijkje achter de schermen: beste gelezen blogs over scoliose

beste gelezen blogs over scoliose

In deze blog blik ik terug op de artikelen die ik heb geschreven voor Hou Het Luchtig gericht op scoliose en deel ik de best gelezen blogs over scoliose. Ik schrijf daar namelijk regelmatig over omdat ik het een belangrijk onderwerp vind en het is een belangrijk onderwerp in mijn dagelijks leven.

De best gelezen blogs over scoliose

Wist je dat in de menubalk, onder ‘BODY’ een kopje staat ‘scoliose’? Daar vind je alle artikelen die ik heb geschreven die gaan over scoliose. Ik schrijf hier veel over omdat het, zoals ik al zei, een belangrijk onderwerp is in mijn dagelijks leven. Ik moet er rekening mee houden, om pijn niet de overhand te laten nemen. Dit doe ik door te sporten, yoga en te wandelen. Maar ook door wat sneller te gaan liggen om mijn rug rust te gunnen. Daarnaast ga ik ook wekelijks één of twee keer naar de fysio. Bij de fysio is het vooral los masseren van spieren die door mijn scoliose vast zitten of door mijn houding niet goed functioneren.

Maar welke blogs echt bij de lezers van Hou Het Luchtig in de smaak vallen vind je hier. Ik blik graag terug en een overzicht maken leek me daarom ook een leuk idee. 

5x de best gelezen blogs over scoliose

  • 5x mijn favoriete scoliose oefeningen

Van een lading aan grondoefeningen, tot zwemmen en sporten op tv. Alle tips die ik kon bedenken én die ik fijn vind deel ik in dit artikel. Hier ligt de nadruk vooral op het sterker maken van je rug.

  • 3x fijne scoliose oefeningen voor thuis

Wil je scoliose oefeningen toepassen in je dag routine? Dan moet je dit artikel lezen. Ik deel hoe ik een aantal oefeningen dagelijks doe en welke dat dan zijn.

scoliose oefeningen thuis
  • Wat is een scoliose & wat is mijn ervaring en behandelingen

Wat is een scoliose? Ik zeg vaak dat ik een verkromming in mijn rug, een bocht in mijn ruggenwervel of een scheve rug, dat maakt het meteen duidelijk. Wat dat is het tenslotte, een verkromming. Maar wat is het nu precies? Dat leg ik in dit artikel uit. En ik bespreek mijn ervaringen en behandelingen.

  • Houdingcorrigerende kleding van Anodyne

Ik heb de houdingcorrigerende kleding van Anodyne mogen testen. Door mijn scoliose waren Anodyne en ik benieuwd wat de producten voor mij kunnen betekenen. Ik wil vooraf duidelijk maken wat mijn scoliose voor mij betekent. Welke producten ik heb getest en wat ik daarvan vond deel ik allemaal in dit artikel

  • Yoga met scoliose

Yoga met een scoliose, gaat dat wel samen? Eerst dacht ik van niet, nu denk ik daar anders over! Ondertussen doe ik het alweer een hele tijd, maar in dit artikel deel ik mijn eerste bevindingen

Heb jij nog ideeën of tips over onderwerpen die je wilt lezen over scoliose op Hou Het Luchtig? Hopelijk kan de lijst van best gelezen blogs over scoliose dan worden aangevuld met nog meer toffe content! Laat het hieronder weten in een reactie!

Liefs, Fenna

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: