fbpx

Review: Babe, you got this van Martje Haverkamp & Emilie Sobels #2

Babe, you got this

Vandaag een review over het boek Babe, you got this van Martje Haverkamp & Emilie Sobels. Ik ben erachter gekomen dat mensen met een beperking, ziekte, (on)zichtbare klachten van lezen houden, net als ik. Het is namelijk iets wat je kunt doen als je minder energie hebt. Ik houd ervan om inspirerende verhalen te lezen over jonge en ambitieuze (vrouwelijke) ondernemers, daarom heb ik dit boek ook gekocht. Ik wil later graag mijn eigen onderneming opzetten en elk advies wat ik kan lezen is mooi meegenomen.

Babe, you got this

Het boek Babe, you got this is door twee vrouwelijke ondernemers geschreven, Martje Haverkamp & Emilie Sobels. Babe, you got this beschrijft verschillende onderwerpen waar 23 vrouwelijke ambitieuze ondernemers hun mening, ervaring en kennis delen. De schrijfwijzen van het boek is anders dan ik gewend ben en anders dan ik eigenlijk ooit heb gelezen, maar het is duidelijk en overzichtelijk. Misschien het belangrijkste, het boek is superfijn en makkelijk om te lezen! Ik had het binnen een paar dagen uit en ik kon het niet wegleggen. Na één hoofdstuk had ik al inspiratie opgedaan voor Hou Het Luchtig maar ook persoonlijk, dan is het toch wel een goed boek toch?

#WORKMODE

Hastag Workmode verhuurt werkplekken voor vrouwelijke ondernemers met het doel dat ze elkaar kunnen helpen en ervaringen kunnen delen. Het concept van Babe, you got this is eigenlijk hetzelfde; ervaringen, kennis en adviezen delen. Dat vond ik aan het boek erg tof. Ik heb in mijn Bullet Journal drie pagina’s vol geschreven met allemaal tips, een groot deel van deze tips zijn voor als je een eigen bedrijf wilt opzetten of je carrière wilt maken in loondienst. Een paar tips die wat meer algemener zijn zal ik met jullie delen:

  1. Weet waar je naar toe wilt, maar houd je ogen ook open voor andere dingen.
  2. Maak met jezelf de afspraak: doe alles, ook als je het niet durft!
  3. Vraag om hulp, dit kan aan je familie, vrienden, partner of coach zijn. Je hoeft het niet alleen te doen!
  4. Vaak weet je wat je in je hart moet doen, maar word je afgeleid door wat anderen ervan vinden.

Conclusie

Ik vond het een heel erg inspirerend om Babe, you got this te lezen. Van de 23 vrouwen die in het boek naar voren kwamen kenden ik er zeker al 10. Ik denk dat het minder leuk is om te lezen als je deze vrouwen niet kent, maar het blijft hoe dan ook een boek vol inspiratie. Na het lezen van het boek kreeg ik meteen ideeën en de kracht om door te blijven gaan met mijn droom. De subtitel van het boek is niet voor niks ‘van meisje met dromen naar vrouw met succes’.

Zeker een aanrader! Koop het hier bij bol.com. Als jij het boek ook al hebt gelezen laat dan in de comments weten wat jij ervan vond en elke tip voor een goed boek voor het volgende boekclub bericht is welkom!

Liefs, Fenna

1 Reactie

  1. Emilie
    25 juli 2017 / 14:17

    Dankjewel voor jouw prachtige review Fenna! Heel blij om te horen dat je zoveel aan het boek hebt gehad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: