fbpx

Fenna’s BOEKCLUB: Everything Everything, Nicola Yoon #4

Everything Everything, Nicola Yoon

Ik ben erachter gekomen dat mensen met een beperking, ziekte of (on)zichtbare klachten van lezen houden, net als ik! Het is namelijk iets wat je kunt doen met minder energie. De laatste boekclub ging over het eerste boek van Zoe Sugg, Girl Online. Deze boekclub gaat over het eerste boek van Nicola Yoon, Everything Everything. Misschien herken je het omdat er nu een film draait in de bioscoop gebaseerd op dit boek, ook genaamd Everything Everything. Ik heb de film nog niet gezien en ik wilde ook per se eerst het boek lezen. Dus, boek gekocht en vier dagen later was het boek al weer uit. 

Everything Everything

Ik wilde het boek eigenlijk van de zomer al lezen, maar andere boeken kregen voorrang. Nu kwam de film uit en moest ik het wel lezen, beetje onder druk maar niet met tegenzin. Ik ging naar de boekenwinkel om het te kopen en de eerste dag had ik al 100 blz gelezen, dat was een zeer goed voorteken. Na vier dagen had ik het boek uit. Heb is ook niet een super dik boek, dat heeft meegespeeld maar het was natuurlijk ook superleuk. Ik heb het boek gelezen in het Engels, wat zeer goed te doen was. Schrijfstijl was heel erg fijn om te lezen, als je het boek wilt hebben klik dan hier.

Debuut van Nicola

Het verhaal gaat over een 16-jarig meisje, Aza, die ernstig ziek is. Door een zeldzame ziekte mag Aza het huis niet verlaten want ze is ziek voor alles wat buiten is. Er komt niks van buiten binnen het huis in en elke 4 uur wordt de lucht verschoont in het huis. Dit zijn allemaal zeer aangrijpende dingen maar Aza weet eigenlijk niet beter want dit is haar hele leven al zo. Ze leest veel, volgt online school en de twee mensen met wie ze contact heeft zijn haar moeder en haar verpleegster. Aza is tevreden met haar leven, ze houdt van lezen en ze houdt van de tijd met haar moeder. Maar dit verandert wanneer er een leuke jongen tegenover haar huis komt wonen. Niet alleen heeft ze een nieuw dagbesteding (kijken wat de buren doen) maar ook is de boy next door wel nieuwsgiering naar zijn buurmeisje. In het boek verteld Aza haar verhaal en krijg je duidelijk mee wat ze mee maakt, waar ze rekening mee moet houden, wat ze mist als puber alleen thuis en het gevoel wat steeds sterker wordt dat ze opgesloten zit.

Hopelijk heb ik niet te veel verklapt, dus hup het boek kopen of naar de film! Als jij het boek ook al hebt gelezen laat dan in de comments weten wat jij ervan vond en elke tip voor een goed boek voor het volgende boekclub bericht is welkom!

Liefs, Fenna

2 Reacties

  1. 30 januari 2018 / 21:45

    Lijkt me een heel boeiend boek… Heb je het waargebeurde “voor Emma” al gelezen?

    • 31 januari 2018 / 07:27

      Hee, nee nog niet gelezen. Ik zal het op mijn ‘to read’ lijstje zetten ?. Liefs, Fenna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: