fbpx

Fenna’s boekclub: Moonlight Dreamers van Siabhan Curham #1

Moonlight dreamers

Een tijdje geleden schreef ik een review over een boek omdat ik het boek vond passen bij Hou Het Luchtig (HHL). Ik was van mening dat ik geen reviews van boeken wilde plaatsen op mijn blog omdat ik dat onnodig vind. Maar nu ben ik bijna een jaar bezig met HHL en ik ben er onder andere door Instagram en jullie reacties achter gekomen dat veel spoonies het leuk vinden om te lezen. Het is ook iets wat je kunt doen als je minder energie hebt, net als Netflix

Moonlight Dreamers

Het boek van vandaag wat ik ga bespreken is Moonlight Dreamers van Siabhan Curham. Ik heb dit boek zomaar gekocht in een boekenwinkel in Den Bosch. Ik vond de kaft leuk en ik wilde graag een luchtig verhaal, dit leek mij een perfect boek. En dat was het ook! Ik heb het boek gelezen in het Engels, wat ik erg goed te doen vond. Het las erg gemakkelijk en het las lekker weg, heerlijk!

Omdat ik het boek zomaar kocht kende ik de schrijver niet. Ik heb haar natuurlijk wel even opgezocht toen ik thuiskwam, ze is naast schrijver ook life coach. Ze schrijft boeken om jongvolwassen te inspireren om anders te zijn en een eigen weg te kiezen.

Vier verschillende vriendinnen

Ik heb het niet vaak, maar ik heb dit boek met een glimlach gelezen, elke keer als ik het boek opende kwam er een lach op mijn gezicht. Dat geeft wel aan hoe leuk ik het boek vond toch?! Moonlight Dreamers gaat over vier meiden die elkaar niet kennen, op originele wijze komen de meiden bij elkaar omdat ze dezelfde interesses hebben. Je leert elk karakter erg goed kennen en je komt ook de verschillende problemen tegen die de meiden ondervinden. Het zijn allemaal verschillenden dingen waar ze tegen aanlopen, maar het is niet dat het ene probleem groter of belangrijker is dan het probleem van de ander. De vier meiden helpen en inspireren elkaar om hun dromen waar te maken. Heel het boek is gebaseerd op de quote van Oscar Wilde.

“Yes: I am a dreamer. For a dreamer is one who can only find his way by moonlight, and his punishment is that he sees the dawn before the rest of the world.”

– Oscar Wilde

Ik kende Oscar Wilde niet, maar ik ben fan geworden van zijn quotes. En natuurlijk ben ik fan van het boek en zou ik graag meer willen lezen van deze schrijver. Nog leuker is dat er begin augustus 2017 het tweede deel uitkomt! Mijn tip is om gauw deel 1 te lezen en als je net als ik het een leuk boek vind kun je meteen door naar deel 2.

Je kunt het boek hier kopen bij bol.com. Wil je meedoen aan de boekclub, plaatst hieronder dan je mening van het boek als je het ook hebt gelezen of laat even weten als je het boek ook wilt lezen!

Liefs, Fenna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: