fbpx

Boeken van februari 2019: met een uitschieter & een echte tegenvaller

Boeken van februari

Weer een maand voorbij, vandaag de boeken van februari. Ik weet dat het cliché is, maar time flies! Zit zelfs al een maand op stage, wauw. Erg leuk en naar mijn zin bij Bibliotheek Midden-Brabant (snel hierover een blogartikel online :)). Als je de hele week tussen de boeken vertoeft gaat er wel eens een extra boek mee naar huis. Lekker lezen als ik thuis kom na een dag op kantoor. Perfect! Ik heb weer genoeg boeken gelezen in februari die ik graag met jullie deel. Grotendeels ben ik er erg enthousiast over, maar over één echt niet.

Boeken van februari

Wat jij niet ziet – Sarah Pinborough

“Louise is een alleenstaande moeder. Tijdens een zeldzaam avondje uit ontmoet ze een man en valt als een blok voor hem. De maandag erop ontmoet ze haar nieuwe baas, David. De man uit het café, die getrouwd blijkt te zijn, en die zegt een fout te hebben begaan. Dan ontmoet Louise Adele, de vrouw van David. De twee raken bevriend en Louise leert een heel andere kant van David kennen. Er lijkt iets goed mis in hun huwelijk.”

Ik had van deze schrijfster al een boek gelezen, die vind je de boekenlijst van november 2018. Was toen al erg enthousiast en nu weer! ‘Wat jij niet ziet’ is een totaal ander verhaal, maar net zo spannend en een grote mindfuck als het andere boek van Sarah. Je wordt de hele tijd op het verkeerde been gezet en dat vind ik wel leuk. Moet je toch nog een beetje nadenken als je aan het lezen bent. Met dit boek was het einde echt niet wat ik had verwacht en er zit de hele tijd een spanning in het boek waardoor je verder wilt lezen. Boek lezen? Hier een linkje naar Bol.com.

Boeken van februari

The subtiele kunst van not giving a f*ck – Mark Manson

“Van populair weblog naar New York Times-bestseller is dit hét boek voor zelfhulphaters! Stop met altijd maar positief zijn, en leer in plaats daarvan om te gaan met je tekortkomingen en de tegenslagen in het leven. Zodra je niet meer wegrent voor je angsten, fouten en onzekerheden maar de pijnlijke waarheid onder ogen durft te zien, vind je de moed en het zelfvertrouwen waar je in deze tijd zo’n behoefte aan hebt.”

Dit boek was niet wat ik had verwacht. Ik had er goede dingen over gehoord. De meningen over dit boek zijn verschillend. Via mijn Instagram kwam ik hier al achter toen ik er niet zo positief over was. Waren mijn verwachtingen te hoog? Ik denk het niet. Het was gewoon geen boek voor mij. Het was grof, het heeft een negatieve insteek en daardoor kwamen de adviezen niet goed op mijn over. Misschien is lezen ook een te groot woord, ik ben er in begonnen en daarna beetje doorgebladerd en stukken gelezen. Het was niks voor mij. Ik denk als je de boodschappen van deze schrijver wilt lezen op een positieve manier je ook deze twee boeken kunt lezen: Verlangen naar minder van Jelle Derckx & Steeds leuker van Jelle Hermus. Het boek lezen van Mark Manson, klik dan hier voor een directe link.

Boeken van februari

Het einde van de eenzaamheid – Benedict Wells

“Wanneer Jules Moreau na een ernstig motorongeluk in het ziekenhuis belandt, wordt hij geconfronteerd met herinneringen uit zijn jeugd. Al vroeg verloren Jules, zijn broer Marty en zijn zus Liz hun ouders door een tragisch ongeval. Op hen alle drie laat dit verlies zijn sporen na, en in de jaren die volgen groeien zij gaandeweg uit elkaar. Vooral de eens zo zelfbewuste Jules trekt zich steeds meer in zijn eigen wereld terug. Alleen met de mysterieuze Alva kan hij vriendschap sluiten; jaren later zal hij echter pas begrijpen wat ze voor hem betekent – en wat ze altijd voor hem heeft verzwegen.”

Ik wist al dat dit boek mooi was voordat ik er aan begon. Ik had namelijk een goede graatmeter, mijn moeder. Ze leest niet meer zoveel dan ze vroeger deed, maar dit boek las ze uit en snel. Indrukwekkend, mooi geschreven, fantastische zinnen en een sterk verhaal. Op 2/3 van het boek zat er een klein dipje, maar dat was ik snel vergeten toen ik het boek uit had. Ik was echt ontroerd door het verhaal, net niet zitten snikken. Het enigste wat ik kan zeggen, lees dit boek! Alsjeblieft! Directe link naar het boek vind je hier.

Boeken van februari

You are a badass – Jen Sicero

“In this refreshingly entertaining how-to guide, bestselling author and success coach, Jen Sincero, serves up 27 bitesized chapters full of hilariously inspiring stories, sage advice, easy exercises, and the occasional swear word, helping you to: – Identify and change the self-sabotaging beliefs and behaviours that stop you from getting what you want – Create a life you totally love. And create it NOW – Make some damn money already. The kind you’ve never made before.”

Ik heb dit boek in het Engels gelezen, daarom hierboven ook een Engelse beschrijving. De Nederlandse beschrijving vind je hier: jij bent een badass. Dit boek was veeel beter dan het ‘zelfhulpboek’ wat ik eerder in februari las. De eerste bladzijde stonden al een aantal zinnen waarvan ik dacht ‘Yes! Dit wil ik lezen.’. Dat gevoel heb ik eigenlijk het heel boek vast kunnen houden. Het waren niet allemaal adviezen waarvan ik nog nooit had gehoord en sommige stukken uit het boek waren wel weer nieuw voor mij. Hierdoor werd ik even met mijn neus op de feiten gedrukt. Zeker niks mis mee. Ik denk dat ik dit boek in de zomervakantie nogmaals ga lezen. Ik lees eigenlijk nooit twee keer een boek, maar hier stond zoveel informatie in dat ik denk dat ik hier en daar wel wat heb gemist. Nu al weer zin in! Wil jij ook een informatief boek waar je echt wat van leert? Hier vind je een directe link naar het fysieke boek. 


Dit waren weer de boeken van februari. Ook in maart ga ik lekker veel lezen. Blijft fijn om voor het slapen gaan te lezen of bij thuis komst na een stagedag alle prikkels weg te lezen. Als jij nog tips voor mij hebt hoor ik het graag, laat een reactie achter onder dit bericht. Ik ben te volgen via Good Reads, voor als je echt up-to-date wilt blijven van de boeken die ik lees, volg mij via Good Reads. Of volg mij via Instagram waar ik in mijn stories de boeken deel die ik lees. Fijne nieuwe maand!

Liefs, Fenna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: