fbpx

Boeken over chronisch ziekte waar ik chronisch positief over ben

Mijn eerste BookTube video! Boeken over chronische ziekte, daar gaat deze eerste video over. Ik wilde al superlang een filmpje maken over boeken(!!). De mensen die mij al langer volgen weten dat ik graag lees. Ik schrijf al langer reviews over boeken. En aan het begin van de maand schreef ik ook een overzicht van de boeken die ik die vorige maand las, de laatste vind je hier. Deze keer dacht ik, ik doe het even anders!

Brabantse Booktuber…

Toen ik aan het kijken was voor het maken van de cover voor mijn eigen boek heb ik mijn boekenkast doorgespit. Wat bleek, ik heb bewust of onbewust, best veel boeken die direct of indirect gaan over chronische ziekte  (of beperking/of hoe je het ook wilt noemen). Dat leek mij super leuk om te delen! En daar is ie dan eindelijk! Mijn eerste filmpje over boeken. Ben ik nu een Brabantse Booktuber? Uuh wie weet haha. Wel vind ik het superleuk om filmpjes te maken over boeken, hopelijk zijn jullie ook enthousiast dan maak ik er meer. Dus laat het zeker even weten onder het filmpje op mijn YouTube kanaal.

boeken over chronische ziekte

Boeken over chronische ziekte

Even voor de duidelijkheid, de boeken die ik in mijn filmpje uitlicht heb ik zelf gekocht. En meeste van de boeken zijn er ook in Nederlands als ik ze in het Engels liet zien, en andersom. Ik zal hieronder even een overzichtje maken van de boeken die ik bespreek.

 1. Concept M, originele taal is Nederlands.
 2. Monster van Essex, originele taal is Engels. 
 3. Everything Everything, originele taal is Engels. 
 4. Girl Online, originele taal is Engels. 
 5. Gesprekken met vrienden, originele taal is Engels. 

Wil je van alle boeken een geschreven review lezen? Dan kun je door middel van klikken op de titels in het volgende stuk tekst op de geschreven reviews uitkomen. Ben je opzoek naar lekker leesboek en niet te moeilijk. Kies dan voor Everything Everything of Girl Online. De andere drie boeken vallen onder literatuur, maar ik vind Concept M en Gesprekken met vrienden tussen Young Adult en hoogstandje literatuur in zitten. Monster van Essex daarentegen vond ik superleuk boek, maar vond ik soms wat langdradig. 

Ik ben benieuwd naar jouw mening over deze boeken of andere tips! Laat zeker ook even weten onder het filmpje op mijn YouTube kanaal wat je van mijn eerste BookTube vond.

Liefs, Fenna

Eerdere video’s over boeken (rondom chronische ziekte)

Share:

5 Reacties

 1. 19 mei 2019 / 18:41

  En wat denk je over mijn boek “en toen werd ik wakker ”
  Recensies op de fb pagina

  • 5 juni 2019 / 08:48

   Hee, ik zal er eens naar kijken! Dank je wel voor de tip. Liefs, Fenna

 2. 5 augustus 2019 / 14:31

  Hé wat leuk. Ik zocht net boeken over personen met chronische ziekte! Dankjewel, ik zoek ze zeker even op. Everything Everything was erg leuk trouwens

  • 6 augustus 2019 / 08:13

   Hee, dank je! Leuk dat je op mijn website terecht bent gekomen :). Veel lees plezier. Liefs, Fenna

 3. 5 augustus 2019 / 14:32

  En ook girl online las ik reeds maar wel heel erg lang geleden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: