fbpx

Brabander naar Twente: van zorgenkindje naar op eigen benen staan

door | jul 5, 2022 | Column van mama, Leven

Mijn moeder heeft weer heel lief een artikel getypt! Deze keer over het feit dat ik niet meer om de hoek woon over een paar weken! Van zorgenkindje naar op mijn eigen benen staan. Ik snap dat dat voor mijn moeder ook heel gek is en ben daarom extra dankbaar dat ze me in elke keuze steunt! Maar dat verteld ze graag zelf…

Van zorgenkindje naar op eigen benen staan

“Ze woont nog een maandje in de buurt maar we vinden het alle twee nu al moeilijk. En het  is geen Kaapstad of weet ik veel naar welk ver oord je kinderen allemaal naar toe kunnen verhuizen, dat weet ik. Dus wat zeur ik? Maar ff een kopje koffie, samen de hond uitlaten, wat ga ik die kleine dingen missen. Spontane dingen. Het spontane is er na twee uur rijden naar Hengelo wel af.

Leuke dingen

Ze zijn super verliefd. En wat gun ik haar dat. Ze heeft een leuke zorgzame vriend. Wat gun ik haar een leuke tijd in Hengelo. Gaat vast goedkomen. Ze is al een beetje het appartement Fenna Proof aan het maken. Niet te veel, ze wonen samen tenslotte. Ze zal haar draai wel gaan vinden en natuurlijk komt ze met regelmaat hier logeren of wij gaan naar Hengelo. Het vindt zijn weg wel, daar ben ik van overtuigd.

Zorg

Ook de zorg wordt verdeeld dus. Wij reden altijd met haar naar bv het ziekenhuis en nu ook naar het Erasmus in Rotterdam, dat gaat ze nu allemaal vanuit Hengelo regelen. Haar vriend is een zorgzame man die ziet als ze moe is en zich dan aanpast. Of de situatie aanpast. Dus dat kan ik allemaal loslaten. Zal wel even afkicken zijn. Bovendien zal ik zo ook minder van haar leven meekrijgen. Ik ga nog tijd en energie overhouden!!

Zoals het heurt

Maar het is zoals het hoort te gaan. Kleine kinderen worden groot. En de navelstreng moet ooit door. Maar omdat Fenna zo dikwijls ziek of onderweg naar ziek is geweest is onze band wel heftiger dan bij een ‘gewoon’ kind. Ik heb me zo dikwijls zoveel zorgen gemaakt over haar met al die toestanden, longontstekingen, kaakoperaties, moeilijkheden op school, benauwde dagen dat ze erg vermoeid was, gewone dagen dat ze erg vermoeid was……enzovoort. 

Ver weg

Hengelo is wel ver weg maar de verhuizing niet. We gaan eerst poetsen met zijn allen en daarna helpen met over huizen. Allemaal voorbereidingen op de grote stap. We knuffelen ook al in vooruit. 😊 We gaan elkaar bezoeken en bellen en halverwege afspreken. Niks mis met een dagje Arnhem. Het zal best nog eens moeilijk worden maar dat zien we dan wel weer. Ze is al meerdere keren weken in Hengelo verbleven dus ik heb al geoefend. Ik merk aan Fenna dat ze er ook moeite mee heeft. Het is dubbel, ze wil met haar vriend maar dat niet zonder haar familie. Maar hij is vast de liefste die te vinden was tussen Hilvarenbeek en Hengelo en dan is dat de juiste keuze.”

Eerder deelde ik al “het appje” dat ik naar mijn ouders stuurde wat precies omschreef hoe ik me voel. Nu wat het mama’s haar beurt. Dank je wel mama.

Liefs, Fenna

DOWNLOAD MIJN GRATIS EBOOK “IN DRIE STAPPEN GRENZELOOS POSITIEF!”

WIL JIJ WETEN WAT MIJN FAVORIETE PRODUCTEN ZIJN? BEKIJK DAN MIJN WEBSHOP!

BLIJFT OP DE HOOGTE: SCHRIJF JE IN VOOR MIJN NIEUWSBRIEF!

Lees ook: