fbpx

Chronisch ziek en het huis uit: van veel twijfels tot een eigen plekje

door | okt 27, 2020 | Leven, Mindset

Toen drie maanden Valencia door corona niet doorging, ging ik meteen over op het volgende plan. Ik wilde het huis uit! Ondanks dat ik chronisch ziek en ik wil het huis uit, en liefst zo snel mogelijk. Maar ook dat gaat niet zonder slag of stoot, het blijkt best lastig te zijn om iets te huren… maar ik heb iets gevonden! Of ik er klaar voor ben is een ander verhaal :). 

Chronisch ziek en het huis uit

Ik ben chronisch ziek en ik wil het huis uit, daar had ik een lange adem voor nodig om dat te bereiken. Toen ik in 2017 terug kwam na alleen twee weken naar Cambridge te zijn geweest, wist ik, ik wil het huis uit. Maar dat kon ik gewoon niet. Niet naast school, naast het ziek zijn en naast een sociaal leven. Ik kon het niet allemaal tegelijkertijd. En daar ben ik tijdens mijn reis in Cambridge ook achter gekomen. Twee jaar later, in 2019, schreef ik een artikel waarbij ik twijfelde of ik überhaupt ooit uit huis kon en voor mezelf kon zorgen. Tot dat ik in april 2020 binnen 24 uur van veilig thuis naar helemaal alleen ging, toen ik in zelf quarantaine ging. Ik leerde door een maand voor mezelf te zorgen, stage te lopen én een scriptie te schrijven dat ik meer kan dat ik wist. 

Lees ook:

Nu is het zo ver

En nu is het zo ver, na een (naar mijn mening te lange) zoektocht naar een plekje voor mezelf heb ik iets gevonden! Per december 2020 krijg ik de sleutel van mijn huisje. Ik ga niet ver weg van mijn ouders, blijf lekker in hetzelfde dorp. Dit had ik nooit gedacht, heb altijd gedacht dat ik naar Tilburg zou gaan, net als mijn broer en zus. Maar toen kwam dit huisje op mijn pad en dacht ik, “perfect!”. Niet te ver van mijn ouders, als een dag me te veel is kan ik makkelijk mijn benen onder tafel schuiven voor wat eten én het is ook gezellig. Maar belangrijkste, Juup (onze hond) blijft in de buurt :)! 

Chronisch ziek en het huis uit, je kunt meer dan je denkt!

SSteeds als ik begin te twijfelen of dat ik het allemaal wel kan; voor mezelf zorgen, werken, rust (be)houden en een sociaalleven… denk ik terug aan april, aan mijn zelf quarantaine tijd van vier weken. En hoe ik dat heb gedaan. Ik deed namelijk alles zelf, aangezien er niemand binnen mocht komen. Hoe deed ik het huishouden toen? Hoe zorgde ik ervoor dat het me niet te veel werd? Ik schreef ook vier tips, voor mezelf en voor jullie. Ik schreef bijvoorbeeld veel in mijn notieboekje om mijn gedachte te ordenen en ik plande alles. Van schoonmaaktaakjes tot wat ik moest koken in de avond. Zo kon ik alles uit mijn hoofd zetten en hoefde ik niet alles te onthouden.

Ik ga het denk ik weer zo aanpakken, die tips ga ik gebruiken om de verandering zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Met of zonder chronische ziekte, het lijkt me dat er genoeg op je pad komt, dus ben er nieuwsgierig naar jullie verhalen. Laat een reactie achter in de comments! Ook ben ik erg benieuwd naar wat jullie willen weten en lezen van mijn ‘uit huis gaan proces’!

Liefs, Fenna 

Wil jij leren hoe je je niet laat tegenhouden door beperkende gedachten? Of door je eigen mentale of fysieke beperkingen? BESTEL DAN HIER MIJN EBOOK “ZO DENK JE GRENZELOOS POSITIEF!

WIL JIJ WETEN WAT MIJN FAVORIETE PRODUCTEN ZIJN? BEKIJK DAN MIJN WEBSHOP!

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest: