fbpx

Chronische ziek en werken: 3x adviezen over hoe ik daarmee omga!

Chronisch ziek en werken

Chronisch ziek en werken, hoe vergaat dat mij? Ik ben nu vier maanden en halve week, zo ongeveer, “mijn fulltime” aan het werk. Maar hoe ga ik om met mijn chronische klachten binnen mijn werksituatie/eigen bedrijf?

Chronisch ziek en werken

Vier maanden, time flies! Ik heb eerlijk gezegd nog niet echt het gevoel dat ik al ruim een kwartaal bezig ben met werken voor Studio Luchtig en Hou Het Luchtig. Ondanks dat er echt al veel is gebeurd en ondanks dat ik grote stappen heb gezet, lijkt het of dat ik nog maar net bezig ben. Gek toch? Ik heb namelijk voor Studio Luchtig een gratis ebook geschreven met 10 content ideeën én voor Hou Het Luchtig kun je nu ook al mijn nieuwste ebook bestellen! Over hoe je grenzeloos positief kunt leren denken. En ik ben natuurlijk ook bezig met hele leuke (vaste) opdrachten. Niks te klagen! Toch hoor ik vaak dat chronische ziek zijn en werken niet samen gaan, dat ligt geheel aan jouw situatie natuurlijk! Desondanks wil je graag wat adviezen meegeven.  

Lees ook:

3x mijn beste adviezen!

Ik krijg regelmatig de vraag, hoe het mij lukt om met mijn chronische ziekte te werken. Hiervoor heb ik een aantal adviezen die ik graag met je wil delen:

 • Advies 1: Plan in blokken

Mijn agenda bestaat uit blokken, elke dag heeft een thema en binnen een dag zijn er ook blokken. Maandag is bijvoorbeeld Hou Het Luchtig dan, dinsdag/woensdag/donderdag werken voor opdrachtgevers en vrijdag marketing voor Studio Luchtig en Hou Het Luchtig. Maar op een dag zelf, bestaan de werk blokken uit 09.00 tot 12.30 werken. Zo is het voor mij heel duidelijk en bescherm ik mezelf, zodat ik geen afspraken maak om bijvoorbeeld 15.00, dat wordt voor mij namelijk lichamelijk te veel.

 • Advies 2: Plan ruim

Iets wat ik heb geleerd de afgelopen maanden en nog strenger voor mezelf in kan zijn, ruim plannen. Er kan van alles tussendoor komen, privé en zakelijke dingen, die je plannen kunnen veranderen. Maar je wilt natuurlijk niet tegen een opdrachtgever zeggen dat je de deadline niet kan halen. Daarom plan ruim!

 • Advies 3: Doe elke dag wat je kan

Door de blokken in mijn agenda moet ik prioriteiten stellen. Ik doe elke dag wat ik kan in die uren. Mocht het een keer uitlopen of moet ik wat langer door werken, geen probleem. Maar niet elke dag! Voor mij werkt het bijvoorbeeld beter als ik op zaterdag nog een uur of twee werk dan dat ik doordeweeks langere dagen maak. Maar wil je dit kunnen doen moet je ook zeker rekening houden advies twee.

Planner die ik fijn vind om te gebruiken:

Chronische ziek en werken, hoe ga jij om met jou werksituatie en jouw chronische ziekte? Alle adviezen zijn welkom, deel ze hieronder in de comments. 

Liefs, Fenna

WIL JIJ LEREN HOE JE JE NIET LAAT TEGENHOUDEN DOOR BEPERKENDE GEDACHTEN? OF DOOR JE EIGEN MENTALE OF FYSIEKE BEPERKINGEN? “BESTEL DAN HIER MIJN EBOOK “ZO DENK JE GRENZELOOS POSITIEF!

WIL JIJ WETEN WAT MIJN FAVORIETE PRODUCTEN ZIJN? BEKIJK DAN MIJN WEBSHOP!

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Share:

2 Reacties

 1. 17 november 2020 / 19:19

  Interessant om te lezen! Ik werk momenteel (zoveel mogelijk) op gevoel. Daarmee bedoel ik dat ik werk waar ik kan. Lukt het mij een dag niet? Dan schuift het op. Behalve deadlines, daar hou ik me wel strikt aan.

  • 22 november 2020 / 10:44

   Hallo Simone, heel slim! Zo overvraag je jezelf niet en deadlines zijn vaak overzichtelijk waardoor je weet waar je aan toe bent :). Succes ermee, liefs Fenna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: