fbpx

De digital nomad lifestyle: de vrijheid vasthouden wanneer je thuis bent

digital nomad lifestyle

Digital nomad lifestyle of digital nomad? Zit er verschil in? Naar mijn mening wel! Digital nomad is iemand die al werkend, met een laptop, kan reizen. Een digital nomad lifestyle is wanneer je dezelfde gedachtegang van vrijheid thuis kan vasthouden.

Digital nomad lifestyle

Ik schreef eerder al een artikel over hoe je digital nomad kunt worden en hoe je kunt beginnen. In mijn geval kwam ik er past later achter dat ik al begonnen wat met digital nomad leven, omdat ik al reizen maakte en werkte tegelijkertijd. Ik ben me altijd bewust van geweest van het feit dat ik alleen een laptop nodig heb om te werken, ik had alleen nog niet de term “digital nomad” hier aan verbonden. 

Jammer genoeg kwam corona op ons pad en werden er maar liefst 7 tripjes uitgesteld die ik had willen maken van september 2020 tot januari 2021. Steeds verviel er iets en bedacht ik iets nieuws en dat ging dan ook niet door… helaas pindakaas! Drie maanden Valencia werd geannuleerd, roadtrip door Italië ging niet door en naar Frankfurt om vriendin om te zoeken die daar woont wordt steeds weer uitgesteld. Met de nadruk op ‘uitgesteld’, ben zeker van plan om de trips te maken wanneer het kan!

Lees ook:

De vrijheid vasthouden wanneer je thuis bent

Waar ik ondertussen wel ben achter gekomen is dat digital nomad zijn natuurlijk fanatisch is, maar het is pas echt waardevol als je die lifestyle kunt toepassen wanneer je thuis bent. Hoe dit je dat?

  • Door te zorgen dat je locatie onafhankelijk kunt werken, altijd.
  • Door niet je werkweek vol te plannen met werk(afspraken).
  • Door financiële lasten zo laag mogelijk te houden.

Ik hoor vaak dat mensen als ze een reis maken en werken tegelijkertijd veel meer kunnen doen binnen minder uur, maar als ze thuis zijn ze gewoon weer 8 uur per dag werken. Waarom?! Zelf werk ik gemiddeld 4 uur per dag, 5 dagen per week. Wanneer ik thuis ben en wanneer ik ergens anders werk. Waarom zou ik niet als ik thuis ben van de vrijheid en vrije tijd genieten die digital nomad zijn mij biedt, maar alleen als ik ergens anders ben?

Digital nomad lifestyle vasthouden

En de digital nomad lifestyle vast te houden heeft één heel groot voordeel. Je kunt altijd gaan! Ook tijdens corona, boek een trip binnen Nederland of kies voor een dagje werken in een hotelkamer. Blijf in mogelijkheden denken! Daarnaast heb ik bewust gekozen om uit huis te gaan, maar wel een woning te zoeken dat bij mijn “lifestyle” past. Het is klein, maar fijn en het zorg voor minder ballast, ik pak mijn laptop en trek de deur dicht en ik kan gaan. Ideaal!

Meer lezen over digital nomad lifestyle?

Wil je meer weten over digital nomad lifestyle? Dat snap ik, hier zijn mijn tips:

Wat vind jij van een digital nomad lifestyle? Ik ben nieuwsgierig naar je mening, laat een reactie achter onder dit artikel!

Liefs, Fenna

DOWNLOAD MIJN GRATIS EBOOK “IN DRIE STAPPEN GRENZELOOS POSITIEF!”

WIL JIJ WETEN WAT MIJN FAVORIETE PRODUCTEN ZIJN? BEKIJK DAN MIJN WEBSHOP!

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: