fbpx

Digital nomad worden: hoe begin je & mijn eerste trip!

Digital nomad worden

Stap voor stap digital nomad worden. Het overkwam mijn niet van de een op de andere dag. Mijn eerste digital nomad trip binnen Nederland is een feit. Ik deel vandaag over hoe ik begon & middels een vlog laat ik zien hoe deze trip is verlopen! Het was niet mijn eerste soloreis, wel de eerste keer dus dat ik locatie onafhankelijk in de praktijk ga brengen. Toen mijn tante vroeg of ik een weekje op haar huis wilde passen, zei ik meteen ja! Ik ben tenslotte online ondernemer, ik kan overal werken. Zogezegd, zo gedaan: mijn 1e trip als digital nomad.

Hoe word je een ditigal nomad?

Zoals ik eerder al vertelde is mijn plan om eind september 2020 naar Valencia te gaan voor drie maanden. Maar het is zeker niet dat ik dit van de een op de andere dag durf. Achteraf gezien zijn het allemaal kleine stapjes geweest die ik heb gezet en waarom ik dit nu doe. Ik zal ze even op een rijtje zetten:

Digital nomad worden:

  • Het begon in 2017 met mijn eerste soloreis naar Cambridge voor een Engelse taalcursus. Hier maakte ik ook een vlog van, reis naar Cambridge & ik deelde natuurlijk mijn ervaringen. Op deze reis leerde ik heel veel, maar was ook erg confronterend. 
  • Toen ging ik in 2019 ‘half’ alleen op wintersport. Mijn oom en tante zaten ook in dat gebied, daarom ‘half’. Dit was nogal last minute & natuurlijk deelde ik weer mijn ervaringen. Op deze reis merkte ik dat ik snowboarden super vind, maar de lol van wintersport is vooral om met z’n alle te gaan. Alleen is toch anders. 
  • En toen ging ik in 2020 één maand in zelf quartaire. Nu denk je misschien, wat doet dat tussen het rijtje? Maar, hier ervaarde ik dat ik wel degelijk voor mezelf kan zorgen & uit huis zou kunnen gaan. Ik heb door mijn reis in Cambridge geleerd dat ik gerust uit huis kan, maar niet ook nog studeren en sociaalleven kan hebben. Nu was mijn sociaalleven nul door corona natuurlijk, maar ik ervaarde wél dat ik school/stage kan doen, dagelijkse huishoudelijke taken kan oppakken én energie heb om nog te gaan wandelen. Dat had ik nooit gedacht!

Goede voorbereiding op het buitenland

Al deze stapjes hebben ervoor gezorgd dat ik nu het zelfvertrouwen heb in mijzelf en in mijn lichaam om drie maanden naar Valencia te gaan. Maar toen kwam een weekje Zandvoort. Ik zie deze trip als een hele goede voorbereiding op Valencia. Een week alleen weg, laptop mee & de hond (die neem ik niet mee naar Spanje :)). En zo kreeg ik meteen de kant om over de onzichtbare drempels heen te stappen, om dingen ‘alleen te doen’. Vooral als je niet hoeft te werken. Laptopje voor je neus is toch veiliger. Dat hebben Juup en ik maar meteen getackeld op de eerste dag, 3 uur op het strand gezeten. Bikini aan, boek erbij, breekbrood besteld & in de zon. Vrijheid is voor mij verbonden aan locatie onafhankelijk werken. Zodat ik ‘ja’ kan zeggen. Dat mijn lichaam de ruimte heeft om spontaan ‘ja’ te zeggen, dat de batterij letterlijk genoeg is opgeladen en dat dat in balans is. En dat ik locatie onafhankelijk kan werken, zodat ik ‘ja’ kan zeggen op spontane dingen. Zoals een weekje naar de Nederlandse kust! 

Wat betekent vrijheid voor jou? Lijkt het jou wat om een digital nomad te worden? Laat het me weten door een reactie achter te laten hieronder!

Liefs, Fenna

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: