fbpx

Drie manieren om te plannen & mijn favoriete methode

plannen

Ik heb het afgelopen jaar drie verschillende agenda’s en methodes om te plannen uit geprobeerd. Dat leek mij wel leuk om te delen voordat iedereen weer een 2018 agenda gaat kopen. Ik werk het liefst met een papieren agenda in plaatst van een digitale agenda, als ik het opschrijf onthoud ik het beter en vind ik alles veel duidelijker. De agenda’s die ik afgelopen jaar heb gebruikt zijn Bullet Journal, Purpuz planner en een ‘gewone’ schoolagenda.

Plannen met een agenda

Drie opties:

plannen

 1. Bullet Journal

Het jaar begon ik met een Bullet Journal, ik vond het superleuk om deze vorm van agenda te gebruiken. Weet je niet precies wat een Bullet Journal is, klik dan hier. Met deze A5 agenda kon ik alles maken zoals ik het fijn vond en kon je zelf toevoegen en weglaten wat je wilde. Nadeel hiervan is wel dat het veel energie en tijd kost om elke maand of week opnieuw te tekenen en te maken. Op een gegeven moment heb je wel standaarddingen maar dan nog moet je het wel maken. Ondanks dat ik het ook leuk vond om hier mee bezig te zijn en lekker te tekenen heb ik uit eindelijk toch besloten om deze agenda aan de kant te leggen. Nu gebruik ik hem alleen nog voor Hou Het Luchtig ideeën in op te schrijven. Wat ik ook een nadeel vond aan deze agenda is dat je niet ver vooruit kan plannen omdat je dat nog niet hebt gemaakt/getekend en dat is voor school wel lastig met deadlines.

plannen

 1. Purpuz planner

De Purpuz planner heb ik gekregen om deze uit te proberen en hier iets over te schijven (even dat jullie het weten). De planner is in A4 formaat, lekker groot en ziet er supermooi uit. Ik was verbaasd dat het er zo mooi, chic en toch stoer er uitzag. Op bijna elke pagina staat wel een inspirerende quote wat ik erg leuk vind om te lezen, je kunt per maand en per week doelen stellen en to do lijstjes maken. Dus naast dat je alle je dagelijks afspraken per uur kunt plannen kun je andere zaken in deze planner ook plannen :). Dus echt alles in een, je hebt geen notie blok je meer nodig naast je agenda. Enigste nadeel vond ik dat de planner erg groot is A4, dus om mee naar school te nemen is het te groot. Voor de rest, perfect!

plannen

 1. Schoolagenda

Toen school weer begon wilde ik een agenda die niet te groot was en waarbij ik voor lange termijn kan inplannen. Toen kwam ik uit bij een gewone schoolagenda die ik heb op geleukt met stickertjes (anders was de agenda gewoon helemaal bruin geweest), was een beetje te saai. Deze agenda is ideaal voor school maar er is geen ruimte om andere zaken in te plannen of extra ruimte om te schrijven, zoals bij de Purpuz planner. Dat is wel jammer, maar toch gebruik ik deze graag omdat het overzichtelijk is en makkelijk om mee te nemen naar school. Hiernaast gebruik ik dan wel notieblok voor to do lijsten.

Dit was mijn jaar qua agenda’s. Ik plan het liefs op papier en aan elke agenda zitten zijn voor en nadelen, het is maar net wat je wilt. Wil je zelf tekenen en kunnen indelen wat je gebruikt, kies dan voor de Buttel Journal. Wil je een grotere agenda met quotes en ruimte op te plannen? Kies dan voor de Purpuz planner. En wanneer je kleine agenda wilt die makkelijk is in gebruik dan moet je voor een ‘gewone’ schoolagenda gaan. Nu ben ik benieuwd hoe jullie plannen? Laat het mij weten in de comments.

Liefs, Fenna

4 Reacties

 1. 12 november 2017 / 11:30

  Ik vind de Bullet Journal super leuk en ga ik volgend jaar mee verder. Alleen twijfel ik nog of ik er een gewone agenda bij ga kopen of alles in mijn journal ga plannen. Net als jij zegt, het kost best wat tijd en ver vooruit plannen is lastig.

 2. 12 november 2017 / 15:20

  Bullet journal heb ik geprobeerd, maar vind het vooral onpraktisch. Nu heb ik een ringband agenda voor 2018. Daar kan ikzelf papieren en notities aan toevoegen. Kijken of ik hiermee beter uit de voeten kan. Anders is een “gewone” agenda de andere optie.

  Groetjes Jeanine

 3. Karin
  26 september 2019 / 08:56

  Weer een inspirerend artikel om te lezen. Zelf ben ik op moment aan het leren plannen tijdens mijn revalidatietraject. Ik blijf het erg lastig vindrn, moeilijk zelfs. Wat zou adviseren, een agenda alleen voor mij en daarnaast een agenda voor mijn gezin of alles in 1?

  • 11 oktober 2019 / 10:34

   Hallo Karin, dank je wel voor het mooie compliment! Ik zou beide adviseren, dan heb ik een agenda met het grote overzicht van het hele gezin en een agenda specifiek voor alleen jou voor het overzicht. Ik heb bijvoorbeeld mijn mobiele agenda, daar staat alles in en afspraken die ik ver vooruit kan plannen en een papieren agenda waarin wekelijks overzicht creëer. Dit is de papieren agenda die ik nu gebruik: http://bit.ly/2Oz6O8R. Succes met je revalidatie! Liefs, Fenna

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: