fbpx

Durf nee te zeggen tegen een vaste baan & kies voor je eigen droom!

Durf nee te zeggen tegen een vaste baan

Durf nee te zeggen tegen een vaste baan: waarom?! Ik heb een baan aangeboden gekregen bij een supertof bedrijf & daar nee tegen gezegd! Wat heb ik getwijfeld! Ga ik in loondienst of blijf ik ondernemen? Kies ik voor vastigheid of voor onzekerheid? Als het aanbod twee maanden eerder was gedaan had ik misschien wel gewoon ja gezegd…

Durf nee te zeggen tegen een vaste baan!

Twee maanden geleden was ik al even bezig om Studio Luchtig weer op de rit te krijgen, na mijn afstuderen. En ik had het gevoel of dat er helemaal niks gebeurde. Ik zat elke dag netjes achter mijn laptop, maar er werden geen offertes goedgekeurd, ik kwam er achter dat koude acquisitie niks voor mij is. Het voelde alsof ik tegen een muur aanliep en er niet gewoon even omheen kon lopen.Ik wilde mezelf wel tot en met december 2020 de tijd geven om te focussen op mijn ondernemingen. Maar, ik zag het echt niet meer zitten.

Lees ook:

Al het begin is moeilijk!

Dit heb ik toen ook besproken met mijn coach, Suzanne van Vrije Meid. Zij ga aan dat ik wel degelijk dingen doen, zoals mijn e-book voor Studio Luchtig maken. Ondertussen al twee: 10 content ideeën en 100x content ideeën. En gelukkig groeit mijn website, Hou Het Luchtig ook gestaag. Ik deed niet niks… Toch ben ik wel serieus op zoek gegaan naar vacatures. Natuurlijk, ik wilde ondernemen, maar ik ben ook wel realistisch, als het niet lukt moet je verder kijken. Ik ben gaan kijken, wat zoek ik in een baan, wat vind ik fijn en wat kan ik? Dat was lastig! Ik kon serieus niks vinden, dus toen dacht ik ‘dan moet ik toch maar mijn eigen baan creëren en blijven ondernemen!’. Denk je nu misschien ‘dat lijkt mij ook wel iets voor mij’… Ondernemen heb ik van huis uit meegekregen, maar ik heb ook veel boeken gelezen die mij verschillende perspectieven over ondernemen lieten zien, zoals Selfmade guideDurf te leiden, Alles is uitvogelbaar en Company of One. Zeker de moeite waard om in te duiken!

Blijf ik ondernemer of ga ik in loondienst?

En toen kwam het aanbod van dat mega toffe bedrijf, het voldeed aan al mijn eisen van toen ik op zoek was voor een baan. En nu, zonder sollicitatiegesprek, kreeg ik een baan aangeboden. Omdat ze zien wat ik kan en doe voor Studio Luchtig én Hou Het Luchtig. Wauw! Misschien denk je ‘waarom combineer je het dan niet?’. Dat had gekund, als ik meer uur per week kan werken. Maar ik werk er maar 20 tot 24 uur en de functie was voor 16 uur, dus dan houd ik niet tot heel weinig tijd over om te ondernemen. En ik heb één ding wel geleerd, om te ondernemen heb je focus nodig. Dus heb ik uiteindelijk toch durven nee zeggen tegen een vaste baan om te blijven ondernemen.

Waarom nee zeggen tegen vaste baan om te blijven ondernemen?

Waarom ik dan toch ‘nee’ heb gezegd? Ik voor mezelf gekozen. Voor mijn eigen droom. Gekozen om bij mij plan te blijven en te blijven ondernemen. Ondanks dat dit natuurlijk de nodige risico’s met zich meebrengt…  Maar het brengt ook vrijheid met zich mee! Heel veel vrijheid en ik wil het ondernemen nog langer en serieuzer de kans geven voordat ik een ander pad ga bewandelen. September was zakelijk goed, oktober als het goed is nog beter en voor november hoef ik me ook niet te vervelen! 

Er staan leuke dingen op de planning voor het laatste kwartaal. Vooral zakelijk! Zin in!! Wat vind jij het voordeel, of nadeel, van ondernemen of in loondienst zijn?

Liefs, Fenna

WIL JIJ WETEN WAT MIJN FAVORIETE PRODUCTEN ZIJN? BEKIJK DAN MIJN WEBSHOP!

INSPIRATIE NODIG OM CONTENT TE DELEN VOOR OP JOUW INSTAGRAM? DOWNLOAD DAN HIER MIJN GRATIS E-BOOK VOOR 10 CONTENT IDEEËN!

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: