fbpx

Een dipje: even niet zo positief & hoe ik het wil oplossen

Een dipje

Hou Het Luchtig staat voor positiviteit en voor zaken luchtig zien. Maar dat is niet altijd realistisch. Ik ben niet altijd positief. De afgelopen weken bevind ik mezelf wel in een dipje. Daarvan kan ik wel zeggen dat ik nog nooit bewust een dip op deze manier heb meegemaakt. Niet zo lang. Na een periode van boos zijn op mezelf en iedereen ben ik er nu wel achter waarom ik me zo down voel. Ondanks dat ik het lastig vind om te delen, doe ik het nu toch. Omdat ik realistisch wil zijn naar jullie, omdat ik niet denk dat een dipje het einde van de wereld is, het is oké en omdat ik me weer Fenna wil voelen.

Een dipje

Down voelen, dat is niet iets wat ik vaak ervaar. Soms wel voor even, natuurlijk. Maar niet voor een langere tijd. En het is eigenlijk niet echt dat ik me down voel vanwege mijn lichaam of gezondheid, dat is allemaal wel redelijk stabiel (positief!). Ik heb het gevoel dat ik niks doe. Ik voel me een beetje alleen. Ik kom/kwam de dag wel door maar niet echt van harte. Ik voel me geïrriteerd en dan word ik boos op papa zonder goede reden. Sorry pap! Waarom word ik zo boos? Dat wil ik helemaal niet! Afgelopen week heb ik er met mijn ouders overgehad, toen ik zelf ook wel door begon te krijgen dat niet echt normaal is. Dat luchtte op. Voor even. Toen de nieuwe week begon op maandag en ik in mijn agenda zag dat ik niks gepland had behalve dingen alleen doen, voelde ik me weer down.

Dag invulling

Maar, dat wilde ik niet meer! Mama zegt de hele tijd ‘maar je doet zoveel, kijk naar alles wat je afgelopen twee maanden hebt bereikt, voor Studio Luchtig…’ en dan dacht ik ‘ja, maar…’. Ik doe inderdaad wel veel, maar ik doe het op automatische piloot en met het gevoel dat dat normaal is en dat het moet. Voor mijzelf werken is wel iets waardoor ik me minder alleen voel. Het is iets wat ik kan en waar ik mijn creativiteit in kwijt kan, een dag invulling. Maar ik mag niet te veel doen omdat ik moet rusten voor school weer begint en ik wil niet te weinig doen omdat ik dan mezelf verveel, uurgh… En aangezien ik niet elk weekend op een festival kan staan, heb ik wel het gevoel als ik bezig ben met werken voor mijn opdrachtgevers dat ik iets DOE.

dipje

Opschrijven

Zeker in de periode wanneer vriendinnen op vakantie en of aan het werk zijn. Je loop elkaar zo een beetje mis. Als ik dan een beetje last krijg van FOMO (fear of missing out) dan kan ik wel denken ‘maar jij hebt hard gewerkt aan die opdracht’. Daar viel het kwartje! Vanaf nu ga ik specifiek opschrijven wat ik doe en waar ik dankbaar voor ben, als is het maar iets kleins zoals lekker koffie drinken of hard lachen om een Netflix serie. Om op deze manier wil ik mezelf bewust maken wat ik allemaal doe & dat een dag leuk en fijn is, ook als ik die dag niks had gepland. Ik heb dat al eerder bijgehouden en ik vond al een langere tijd dat dat ik dat wel kan, als ik wakker word zonder pijn ben ik al dankbaar! Dat is voor nu niet goed genoeg.

Deel 2

Wil ik me niet meer zo down en alleen voelen dan moet ik op papier zien. Ik heb meteen een klein notitieboekje gekocht bij de Primera in het dorp en die ligt nu op mijn nachtkastje. Tweede deel van mijn plan is gezonder eten. Ondanks ik elke dag beweeg heb ik de laatste tijd het gevoel dat ik wel een chocolaatje ofzo ‘verdien’, onzin! Ik krijg er namelijk buikpijn van vanwege mijn pds en daar ga ik me niet beter door voelen. Dus…

Sinds dat ik het met mijn ouders over mijn dipje heb gehad, voel ik me al iets beter. Nu ik een plan heb, vind ik dat fijn. En ik heb weer wat leuke dingen op de planning staan voor de laatste vakantie weken. Waarom ik dit deel, niet omdat ik het zo leuk vind, maar wel om realistisch te zijn. Het is tenslotte mijn persoonlijke blog, dan hoort dit er ook bij. En ik merkte op Instagram dat mijn laatste twee post best een negatieve insteek hadden… dat is niet hoe ik wil zijn en wie ik bén!

Liefs, Fenna

1 Reactie

  1. Pim Delhaye
    16 augustus 2019 / 08:21

    Ik ken dit gevoel! Ik voel mij ook alleen en eenzaam,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: