fbpx

Is het eenzaam om alleen te werken als zzp’er? Dat hoeft zeker niet!

eenzaam om alleen te werken als zzp'er

“Vind je het dan niet eenzaam om alleen te werken als zzp’er?” Nope, zeker niet :)! Ik vind het eerlijk waar heerlijk! Lekker mijn eigen ding doen. De uren die ik werk probeer ik zo geconcentreerd en productief mogelijk in te zetten. Maar je moet wel waken dat je niet alle sociale contacten uit de weg gaat…

Eenzaam om alleen te werken als zzp’er?

Als zzp’er is het “logisch” dat je alleen werkt en vaak vanuit thuis. Regelmatig krijg ik de vraag of het niet eenzaam is om alleen te werken? Geen collega’s die even over koetjes en kalfjes komen kletsen, heel gezellig, dat wel! Maar dat is niks voor mij. Ik kan heel moeilijk met die flow mee van het kantoorleven. Beginnen met koffie, praten over het weekend, werken, koffiepauze, nog meer kletsen, tussendoor werken, lunchpauze… Het is zeker niet dat ik het niet gezellig vind. Maar ik werk niet fulltime en de uren die ik werk wil ik ook echt werken. In die uren wil ik zo productief en geconcentreerd mogelijk zijn, zodat ik alles kan afronden wat ik af wil ronden. Dus, laat mij maar lekker alleen werken en mijn ding doen.

Lees ook:

Het is niet eenzaam om alleen te werken!

En ik werk ook helemaal niet zo alleen als de meeste mensen denken. Ik werk inderdaad alleen thuis (hopelijk ooit weer meer vanuit flexwerkplekken). Maar ik werk samen met opdrachtgevers, ik heb belafspraken, app gesprekken en videomeetings met huidige, potentiële klanten en andere ondernemers en freelancers. En dat is zeker gezellig! Daar haal ik leuke momenten uit en fijne gesprekken, maar dit blijft vaak werk gerelateerd. En dat vind ik juist fijn. Het échte sociale contact of de gezelligheid is niet waarom ik werk. Klinkt misschien een beetje gek. Maar daar ben ik op dat moment niet naar op zoek. De sociale momenten zoek ik na mijn werk op. Door af te spreken met vriendinnen en familie in de middagen of met avondeten en in het weekend. Wel ben ik er heel bewust mee bezig om die sociale contacten op te zoeken! Er is zo een week voorbij dat je niemand ziet én dat wil ik niet. 

Werk jij alleen (als zzp’er)? Hoe ervaar jij dit? 

Liefs, Fenna

DOWNLOAD MIJN GRATIS EBOOK “IN DRIE STAPPEN GRENZELOOS POSITIEF!”

WIL JIJ WETEN WAT MIJN FAVORIETE PRODUCTEN ZIJN? BEKIJK DAN MIJN WEBSHOP!

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Share:

3 Reacties

 1. 23 februari 2021 / 11:40

  Ik ervaar het ook niet (meer) als een eenzaam bestaan. Ik woon diverse (online) netwerkborrels en dergelijke bij. Heb veel contact met andere ondernemers en een vriendin van me is ook ondernemer. Daarnaast vind ik het heerlijk om gewoon mijn eigen ding te doen, op mijn tempo en met mijn voorwaarden.

  • 24 februari 2021 / 10:27

   Hee Simone, ja daar heb je helemaal gelijk in! Fijn dat je lekker veel contact hebt en dat het je zo goed bevalt. Liefs, Fenna

 2. Yvonne Stegeman
  14 maart 2021 / 09:06

  Het alleen werken vind ik heerlijk.
  Ik maak van alles voor de baby, in opdracht van de klant.
  Het klant-contact vind ik erg gezellig. We overleggen over het product, maar verder wil ik niet gaan.
  Veelal verstuur ik het product als het klaar is, omdat er besteld wordt vanuit het hele land.
  Naast mijn naai-werk heb ik weinig contacten, dus dát mis ik wel.
  We hebben ons gezin en wat vrienden…vooral vrienden via mijn man.
  Ik zou best in contact willen komen met andere vrouwen die ook een naai-atelier hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: