Focus hervinden: 4 praktische tips wanneer je focus ergens anders is

Focus hervinden

Vanochtend heb ik ongeveer 5 uur, met mini pauzes tussendoor, geschreven aan mijn boek. Ik had niet door dat er al 5 voorbij waren toen ik klaar was. En dan nu ga ik nog een blogbericht (proberen te typen). Ik moet eerlijk toegeven dat mijn focus de afgelopen weken niet bij mijn blog lag voor verschillende redenen. De twee belangrijkste reden hiervoor zijn dat ik geen inspiratie heb omdat ik zo bezig ben met mijn boek en omdat ik geen ritme had. Ik moest mijn focus hervinden!

Focus hervinden

Voor mij zorgt focus ervoor dat ik weet wat ik moet doen, op dit moment ligt mijn focus bij mijn minor en het schrijven van een boek. Ik regel dan ook dat ik hier tijd en energie voor heb. Maar wanneer je niet weet waar je aan begint, het helemaal nieuw is en je niet weet wat je van je lichaam vraagt is de focus ook weg. En dat is vrij logisch, maar niet heel erg praktisch. Ik zit nu 6 weken op school, waarvan ik nu in de vierde echt schrijfweek zit, lees dit bericht voor meer info over waar ik mee bezig ben. In zo’n schrijf week mag je alles zelf bepalen, je gaat twee dagdelen naar school, voor mij op maandag en dinsdag, en de rest moet je zelf indelen. Ideaal voor mij omdat ik zo erg goed rekening met mijn lichaam kan houden. Maar ik moest wel even mijn focus hervinden.

focus hervinden

Hiervoor heb ik vier tips gemaakt:

  1. Vind je dagritme

Voor mij kwam ik na twee moeizame schrijfweken er achter dat dit niet ging werken op die manier. Ik moest iets anders gaan doen, mijn ritme moest ik echt gaan veranderen. Ik heb goed gekeken naar wat werkt en wat niet. Na een nieuwe week, met een ander ritme was ik veel productiever en had ik zelfs meer tijd over voor anderen dingen. Ik veranderde mijn dagritme en zorgde voor meer focus.

  1. Zorg dat je je prioriteiten op orde hebt

Op dit moment ligt mijn focus bij mijn boek en minor. Hierdoor lukt het mij niet zo goed om meer actief te zijn op mijn blog Hou Het Luchtig. Dat is vervelend, maar ik stel duidelijk prioriteiten zodat het ook duidelijk is waar ik mijn focus leg.

  1. Denk ik mogelijkheden

Lukt iets niet? Of juist wel? Wees dan creatief en kijk hoe je dit het beste kunt aanpakken. Ik had bijvoorbeeld als doel staan vijf werkdagen 1000 woorden schrijven, dat lukte niet. Toen ben ik even goed gaan nadenken, en nu schrijf ik 1250 woorden in vier werkdagen. De oplossing bevalt beter en met hetzelfde resultaat!

  1. Geen inspiratie?

Wanneer je geen inspiratie hebt omdat je focus (tijdelijk) ergens anders ligt kan ik aanraden om eens naar buiten te gaan, doe totaal iets anders of mediteer. Maar vooral, wees lief voor jezelf, die inspiratie komt wel weer.

Hopelijk heb je iets aan mijn tips om je focus te (her)vinden. Zoals ik al zei heb ik door de focus op boek weinig inspiratie voor mijn blog. Mis je iets of zou je graag iets willen lezen of weten, laat hieronder een reactie achter of stuur een berichtje via Instagram of info@houhetluchtig.nl.

Liefs, Fenna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.