fbpx

Review: Fuck the quarterlife crisis van Femke Kamps #6

Fuck the quarterlife crisis

Ben je perfectionistische? Vaak keuzestress; van kleding tot een Neftlix serie kiezen? Wil je voldoen aan de verwachtingen van jezelf en aan die van anderen? Niet snel tevreden? Dan is het boek Fuck the quarterlife crisis echt een aanrader om te lezen. Vandaag deel ik mijn review van dit boek, geschreven door Femke Kamps. En als eerste, nee, ik heb geen quarterlife crisis en ook niet gehad. Ik heb het boek eigenlijk gekocht omdat ik Femke Kamps erg goed vind schrijven. Maar ook met de gedachte van “je kunt het maar beter voor zijn, in plaatst van naderhand het boek lezen”. Dat maakte het boek niet minder leuk!

Fuck the quarterlife crisis

Ik heb het boek niet gekocht omdat ik een quarterlife crisis heb of heb gehad. Ik heb het gekocht omdat graag boeken lees waar ik denk iets te van kunnen leren. Maar ook omdat ik de schrijfster tof vind en omdat ik mij herkende in de omschrijving van het boek. Femke Kamps heeft het boek geschreven, misschien ken je haar van haar blog of Instagramaccount. Zij vertelt in dit boek over haar ervaringen met betrekking tot quarterlife crisis en ‘het leven’. Daarnaast laat ze ook verschillende experts, coaches, wetenschappers en ervaringsdeskundigen het woord, deze combinatie is erg fijn. Op deze manier heb ik veel geleerd en was het soms ook best een beetje confronterend.

Confronterend

Eigenlijk vond ik het na 14 bladzijdes al confronterend, hier heb ik ook een blog over geschreven. Ik herkende mijzelf in zoveel dingen. Maar, niet genoeg om mijzelf te bestempelen met het hebben van een quarterlife crisis. Het zijn dingen zoals; dat mijzelf altijd wil verbeteren, ik geen keuzes kan maken, ik de druk voel om te presteren en dat het erg moeilijk is om trots te zijn op mijzelf. Gelukkig zit er aan het begin van het boek een checklist (blz 17), dan kun je voor jezelf kijken of je in een quarterlife crisis zit. Ik had veel punten, maar niet allemaal. Sommige punten, zoals hierboven opgenoemd horen bij mij, maar ze mogen echt wel een beetje worden aangepakt. Ik probeer hier dan ook na het lezen van dit boek beter op te letten.

Waardevolle lessen

Het boek is opgedeeld in 4 onderwerpen; sociale media, succes, relaties en geluk. Bij elk hoofdstuk heb ik waardevolle lessen geleerd. Zoals bij het onderwerp sociale media, voor wie doe je het eigenlijk vraagt Femke zich af… dat is een goede. Sindsdien vraag ik mijzelf dit vaker af. Elke keer als ik ‘denk’ iets online te ‘moeten’ posten, vraag ik: voor wie? Heb ik er eigenlijk wel zin in om iets te posten? Nee, nou dan doe ik het lekker niet. Een andere les die ik heb geleerd is vaker fuck it zeggen. Gewoon, hardop: FUCK IT. Ik loop vaak dagen te piekeren over hoe ik de situatie beter had kunnen aanpakken. Dat kan goed zijn, als je er iets van leert. Maar dan hoef je nog géén dagen over te piekeren. Eén keer en dan een conclusie trekken is voldoende, bij al die andere keren zeg je gewoon FUCK IT. Je kunt er niks meer aan veranderen, dus laat gaan. Je kunt je energie wel beter gebruiken.

Zoals je misschien al hebt gemerkt vind ik het boek echt een aanrader! Wil je nu nog meer leren én lezen van het boek Fuck the quarterlife crisis? Dan kun je het hier kopen bij Bol.com voor €14,95. Een bericht wat je misschien ook leuk vindt; een boek waar ik eerder iets over schreef Life on Sneakers van Evi Renaux

Liefs, Fenna

Fuck the quarter life crisis

4 Reacties

  1. 5 april 2018 / 14:41

    Wat ontzettend leuk om deze positieve recensie te lezen! Ik ben heel erg blij om te horen dat je écht iets aan het boek hebt gehad. Dankje-, dankje-, dankjewel voor je mooie woorden. X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: