fbpx

Update: 1e maand fulltime ondernemen & 1e sessies coaching traject

fulltime ondernemen

Ik heb het onderschat. Ik dacht, ik doe gewoon wat ik al drie jaar doe. Ik sta ondertussen al ruim drie jaar inschreven bij KvK en ben al die tijd bezig geweest met mijn ondernemen naast mijn studie. Maar, nu is het toch anders. Om alle werkdagen aan je bedrijven te werken is anders dan zo tussendoor tijdens studie. Ik ben er volop mee bezig en ik wil zoveel! Ik zeg trouwens wel fulltime ondernemen in de titel, maar ik moet er wel bij zeggen dat dit míjn fulltime werkweek is. Dat is ongeveer 20 tot 25 uur per week.

1e maand ondernemen

In die uren verveel ik me zeker niet. Ik heb meerdere offertes uitstaan en afspraken gepland names Studio Luchtig. Ik heb elke dag weer wat te doen, ik verveel me niet! En de uitdagingen die het met zich meebrengt vind ik mega interessant! Een ook hier geldt, zeker niet mijn eerste afspraken of offertes, maar toch ervaar ik het anders dan voorheen. Eerst was ondernemen ‘bijzaak’ en nu niet meer. Nu kán ik er ook echt de hele week mee bezig zijn! Daarin heb ik onderschat je mentaal hier ook de hele week mee bezig bent. Terwijl ik voorheen vooral bezig was met school. Begrijp me niet verkeerd, dat vind ik juist leuk van ondernemen, om er zo mee bezig te zijn. Maar ik had het niet verwacht. Nu ik alweer ruim een maand bezig ben, merk ik ook dat zich daar routine in vormt en mijn dagen rustiger verlopen. Een modus hierin vinden lukt gelukkig elke week steeds beter.

Lees ook:

Metaal onrustig

Ik merkte namelijk afgelopen weken wel dat ik redelijk onrustig was. Maar ook omdat de situatie rondom corona in Spanje niet echt gunstig is en ik komende weken moet beslissen of ik naar Valencia ga, of niet. Ondertussen is de situatie in Spanje zo slecht dat het zeer onwaarschijnlijk is dat ik kan gaan voor drie maanden. Echt mega bale!! Wellicht is een week nog te overzien, maar dan meer als vakantie. En wat wil ik dan, als het niet doorgaat? Gedeelte van deze vragen beantwoorde ik al een eerder artikel, Q&A. Zoveel vragen, onzekerheden en twijfel. En dan is ondernemen ook nog onzeker en vragen die langskomen, zoals ‘kan ik wel fulltime ondernemen?’, maken het lastig! Nu probeer ik om per week te kijken en niet al te ver vooruit plannen. Al is dat iets nieuws voor mij…

Coaching traject

Wat me heel erg heeft geholpen met de twijfels of dat ik het ondernemen allemaal wel kan, nog voordat ik überhaupt fulltime ging ondernemen, was dat ik had besloten om coaching traject bij Suzanne te volgen. Ik had meteen het gevoel dat ik het niet alleen hoeft te doen. Waarom ik voor Suzanne koos, is omdat ik na het lezen van haar boek ik zeker wist; zij heeft kennis en ervaring over wat ik wil doen én daar wil ik alles over weten. Ik heb nu een kennismaking sessie gehad en twee coaching sessies gehad (van de zes sessies in totaal). Ook heb ik haar e-courses gevolgd. Na elke sessie ga ik weer vol goede moed, inspiratie en motivatie de deur uit. Vooral na mijn tweede sessie. Dingen die ik al lang wil doen maar niet wist hoe, werden ineens concreet en behapbaar. Ik weet nu hoe ik het moet aanpakken en hoe ik verder kom. Dat is echt tof! Wanneer het traject voorbij is zal ik alles delen, van begin tot het eind met mijn ervaringen en wat ik heb geleerd!

Dat was mijn update, 1e maand fulltime ondernemen en 1e coaching sessies met Suzanne. Hoe ga jij om met onzekerheden en plannen die (misschien) niet doorgaan? Laat een reactie hieronder achter in de comments. 

Liefs, Fenna

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: