fbpx

Gelezen boeken in oktober 2018 & met onder andere het boek Het Smelt

gelezen boeken oktober 2018

In oktober las ik drie boeken! Voor mijn minor moet ik minimaal 1 uur lezen. Wie wil schrijven moet lezen wordt bijna dagelijks benadrukt. In september liet ik het woordje ‘moeten’ lezen mijn leesgedrag beïnvloeden. Ik las altijd al wel 30 tot 60 minuten per dag, maar in september ging dat niet zo soepel. In oktober daar in tegen ben ik weer helemaal in de leesflow. Daarom wil ik alle drie de boeken delen die ik heb gelezen in oktober 2018, want er zitten wel wat pareltjes bij hoor.

gelezen boeken oktober 2018

Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht – Mark Haddon

De vijftienjarige Christopher weet veel van wiskunde, maar weinig van mensen. Hij houdt van lijstjes, patronen en de waarheid. Hij houdt niet van de kleuren geel en bruin en hij wil niet aangeraakt worden. Christopher is in zijn eentje nooit verder geweest dan het einde van de straat. Maar wanneer blijkt dat de hond van de buurvrouw vermoord is, gaat hij op onderzoek uit. Hij begint aan een onvergetelijke reis die zijn veilige wereld volledig op zijn kop zet.

Ik had nog nooit van de schrijver gehoord, maar toen ik hoorde waar het boek over ging wilde ik het heel graag lezen. Dit is een boek die je in zit uit kan lezen. Het leest makkelijk en fijn. Zoals jullie misschien wel weten heeft mijn tweelingzusje een vorm van autisme. Dit was de eerste reden dan ik het graag wilde lezen. En wat bleek, een goede reden, het is erg grappig om te lezen en ook herkenbaar. Het boek is ook erg gestructureerd en to the point omdat het vanuit het perspectief van de hoofdpersonage is geschreven. Als iemand met dyslectisch is dat ook fijn, geen elle lange regels vol details en alles erg gestructureerd. Alleen rond pagina 80 zit er een kleine dip in. Hier moet je even doorheen, komt allemaal goed. Fysieke boek kun je hier bestellen.

gelezen boeken oktober 2018

Het monster van Essex – Sarah Perry

Londen 1893: de nog jonge weduwe Cora Seaborne begint een nieuw leven. Met haar onhandelbare (want autistische) puberzoon Francis en diens even stoere als charmante gouvernante neemt ze haar intrek in het stadje Colchester. Tijdens haar enerverende ontdekkingstochten door de ruige natuur van Essex, op zoek naar een mythisch zeemonster dat het nabijgelegen Aldwinter zou terroriseren, ontmoet ze de steile en stugge dorpsdominee William Ransome, die aanvankelijk niets moet hebben van deze onconventionele dame uit de Londense society met haar bizarre voorliefde voor monsters en fossielen. De oerkrachten van aantrekking en afstoting die daarbij loskomen, dreigen hun beider leven volledig te ontwrichten. 

Dit boek stond al een eeuwigheid op mijn verlanglijstje! Kom zeg, alleen door de kaft wil je het boek al lezen. Ik kwam achter dit boek door Sanne, van haar YouTube kanaal Books and Quills. Toen daarna ook nog eens mijn docent over dit boek begon heb ik hem maar meteen gekocht. Het is geen makkelijk boek om te lezen vond ik. De tijd waarin het zich afspeelt wordt benadrukt door het woordgebruik. Wel vond ik dat erg mooi; de helderheid van een tijd door middel van woorden. Ook zijn er veel personages en perspectieven, maar als je eenmaal in het boek zit (wat ook wel even duurt) is het zeker de moeite waard. Ik had het boek niet niet willen lezen! Het fysieke boek kun je hier bestellen.

gelezen boeken oktober 2018

Het smelt – Lize Spit

In Eva’s geboortejaar worden in het kleine Vlaamse Bovenmeer slechts twee andere kinderen geboren, allebei jongens. De drie maken er hun hele jeugd samen maar het beste van, tot de puberteit aanbreekt. Opeens ontstaan er andere verhoudingen. De jongens bedenken wrede plannen en de bedeesde Eva kan hieraan meedoen of haar enige vrienden verraden. Die keuze is geen keuze. Dertien jaar na een snikhete zomer die volledig uit de hand loopt, keert Eva terug naar haar geboortedorp met een blok ijs in de kofferbak. Gaandeweg wordt duidelijk dat zij dit keer de plannen bepaalt. Vanaf de eerste bladzijde grijpt debutante Lize Spit de lezer bij de strot, om die 480 pagina’s lang niet los te laten. Genadeloos maar liefdevol: Het smelt is een roman die je verslagen achterlaat.

Dit boek ik écht erg goed! Het is zeker het beste boek wat ik in oktober, maar ook in tijden heb gelezen. Het is de debuutroman van de Vlaamse Lize Spit, maar dat zou je niet zeggen. Ik mag alleen maar hopen dat mijn debuut 10% in de richting komt van dit boek. Het verhaal bleef me de dagen daarna nog bij en ik kon niet ophouden om er aan te denken. Het bleef dus zeker hangen. Ik heb het verhaal niet in een keer uit kunnen lezen, soms moest ik gewoon even een pauze in lassen omdat er ok best heftige stukken in voor komen. Zeker het pareltje onder de nieuwe boeken! Klik hier voor het ebook van Het Smelt. Ook in paperback te verkrijgen.

Ik ben heel blij dat ik weer lekker aan het lezen ben. Ik heb dit jaar tot nu toe 39 boeken gelezen, dat is echt een persoonlijk record. Ik hoop dat ik 45 boeken aan kan tikken. Sinds kort ben ik ook te vinden via Good Reads, wil je echt up te date blijven volg mij dan daar ook. En de laatste review van één boek die ik heb gelezen vind je hier. Hopelijk heb je wat aan mijn tips en ga jij in november ook lekker veel lezen!

Liefs, Fenna

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: