fbpx

Gelezen boeken van december 2018 & met een knaller van een TBR

gelezen boeken

Ik kan me niet heugen dat ik zoveel boeken heb gelezen in één jaar. Met dank aan mijn minor waardoor ik automatisch meer ging lezen. In totaal 44 boeken. Dat worden er dit jaar hopelijk 45, een mooi doel. In december las ik 4 boeken. Iets meer dan ik had gedacht, ook omdat er een dikke pil bij zat. Het afgelopen jaar ben ik er zeker achter gekomen dat ik lezen eigenlijk fijner vind dat Netflix kijken, veel rustgevender. Hopelijk onthoud ik dat. 

gelezen boeken

Ik hou nog steeds van je – Jenny Han

Lara Jean had niet verwacht écht verliefd te worden op Peter. Zij en Peter deden maar alsof. Tot nu dan. Het wordt allemaal nog verwarrender als een andere jongen uit haar verleden terugkeert, en daarmee ook haar gevoelens voor hem. Kan iemand verliefd zijn op twee jongens?

Ik begon december met echt een YA boek. Gewoon lekker lezen en niet nadenken, zo’n soort boek is het. Vond het wel grappig, maar ik hoef het echt geen twee keer te lezen. Het is het tweede deel uit de serie. Het boek is een ideaal boek als je net een heftig verhaal hebt gelezen, dan is dit totaal anders. Drama over puberen, school, vriendschap en liefde. Op Netflix staat de film van het eerste deel. Ook een aanrader om te kijken als je niks moeilijks wilt zien. Dit boek lezen? Ik verkoop die van mij, mail naar info@houhetluchtig.nl. Een nieuw exemplaar vind je hier. 

gelezen boeken

Duizend schitterende zonnen – Khaled Hosseini

De ongeschoolde Mariam is vijftien wanneer ze wordt uitgehuwelijkt aan de veel oudere Rasheed in Kabul. Jaren later moet zij de beeldschone Laila naast zich dulden, die door Rasheed na een raketaanval uit het puin is gered. Hij neemt haar in huis in de hoop dat zij hem de zoon zal schenken die Mariam hem niet kan geven. In eerste instantie overheersen tussen de twee vrouwen gevoelens van achterdocht en jaloezie, maar door de tirannieke houding van Rasheed ontstaat er langzamerhand een innige vriendschap.

Dit boek stond al heel lang op mijn leeslijst. Ik wilde die graag in de kerstvakantie lezen, uiteindelijk had ik hem al uit voor de vakantie begon… Dit is het enige boek waar mijn moeder van zegt dat ze het wel nog een keer wil lezen. Uitzonderlijk! Ik las afgelopen zomer De Vliegeraar van dezelfde schrijver en was toen al erg onder de indruk. Iedereen die ik sprak over dit boek (blijkbaar heeft iedereen het gelezen) vertelde dat Duizend schitterende zonnen nog mooier is. Daar geef ik ze denk ik gelijk in! Zo indrukwekkend boek lees je maar zelden. Ondanks dat het geen nieuw boek is, is het nog steeds actueel. Vooral dat vind ik nog het meest aangrijpende. Wil je wat leren en een fenomenaal boek lezen, zet de schrijver Khaled Hosseini dan even op je leeslijst. Hier vind je het fysieke boek.

gelezen boeken

Meisje in het donker – Marion Pauw

Alleenstaande moeder Iris komt tot de schokkende ontdekking dat ze een oudere broer heeft. Waarom heeft haar moeder Rays bestaan voor haar verborgen? Nieuwsgierig naar de broer die ze nooit gekend heeft, begint Iris haar zoektocht. Haar broer blijkt autistisch en veroordeeld voor de brute moord op zijn buurvrouw. Wanneer ze Ray bezoekt, ontmoet ze een man in wie ze haar zoontje herkent. Ray is vreemd en obsessief, en kan niet normaal communiceren. Maar is hij een moordenaar?

Ik wil een boek lezen, Marion Pauw is altijd goed en het was een van de eerste boeken dat ik zag bij de bieb. Gekozen! Ik ben er doorheen gevlogen, binnen 4 dagen had ik het uit. Het was niet per se spannend, toch ik wilde heel graag weten hoe het af zou lopen. Een van de onderwerpen was autisme, ik zal niet te veel verklappen, maar ik denk dat het realiteit is dat het zo gaat en dat vind ik verschrikkelijk! Lezen? Bekijk het boek hier.

gelezen boeken

Snap! Fotograferen met je smartphone – Anki Wijnen

Met je smartphone kun je bijna net zulke mooie foto’s maken als met een spiegelreflexcamera. Als je maar weet hoe. Anki Wijnen, bekend van haar blog Zilverblauw.nl en auteur van het populaire boek fotografie-boek Shoot!, deelt haar tips en tricks en laat zien hoe je met je smartphone fantastische foto’s kunt maken. Altijd en overal, want je smartphone heb je altijd bij de hand.

Dank je wel voor dit kerstcadeautje kerstman! Twee uur later en ik had het boek uit. In de eerste instantie dacht ik dat ik veel clichés zou lezen, totaal niet waar. Ik heb er erg veel van geleerd en heb dankzij dit boek een foto kunnen maken voor op de cover van mijn eigen boek. Kwam precies op het juiste moment. Heerlijk dat je door de praktische tips meteen zelf aan de slag kunt. Fotografeer je veel met je smartphone en vind je fotograferen sowieso erg leuk? Lees dit boek.

44 gelezen boeken in 2018, nieuw doel voor komend jaar is 45. Sinds kort ben ik ook te vinden via Good Reads, wil je echt up te date blijven volg mij dan daar ook. En de laatste review van één boek die ik heb gelezen vind je hier. Hopelijk  ga jij in nieuwe jaar ook lekker lezen.

Liefs, Fenna

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: