fbpx

Gelezen boeken van januari 2019 & met veel diversiteit

gelezen boeken

Mijn leesdoel voor komend jaar is 45 boeken lezen. Klinkt veel, maar ik heb ook een leesdoel van 100 boeken gehoord… Heftig! Ik denk dat voor mij 45 boeken redelijk haalbaar is en dat ik op deze manier ook een stokje achter de deur heb om lekker te lezen. Ik ben het namelijk nog niet vergeten, lezen is superfijn! Wil jij trouwens mijn boek lezen? Mijn debuut Boekjunkies bestel je via mijn website.

gelezen boeken

How to stop time – Matt Haig

“Tom Hazard has a dangerous secret. He may look like an ordinary 41-year-old history teacher, but he’s been alive for centuries. From Elizabethan England to Jazz-Age Paris, from New York to the South Seas, Tom has seen it all. As long as he keeps changing his identity he can keep one step ahead of his past – and stay alive. The only thing he must not do is fall in love.”

Voor mijn minor creatief schrijven heb ik veel Nederlandse boeken gelezen omdat ik daar wat van opstook wat ik weer kon gebruiken tijdens mijn schrijfproces. Maar ik lees ook graag in het Engels, dat heb ik alleen een halfjaar niet meer gedaan. Het eerste boek in 2019 moest Engels zijn! Het stond al even in mijn boekenkast en misschien is dit nu al mijn favoriete boek van komend jaar… Het verhaal zit super goed in elkaar, het leest lekker weg, maar je moet wel je gedachte erbij houden en het is anders dan alle andere romans. Daarnaast is het een erg leuk boek voor Young Adult en volwassenen. Het fysieke boek in het Engels vind je online bij Bol.com.

gelezen boeken

Instaproof – Kirsten Jassies & Joyce Nafzger

“Kan jij je ook geen wereld zonder Instagram voorstellen? Dan is dit boek écht wat voor jou! Met al deze super handige tips heb je insta(nt) succes.”

Een cadeautje voor jezelf! Dit boek is daarvoor perfect. Ik wilde het boek al een tijdje. Ik was alleen een beetje aan het twijfelen of het niet vol zou staan met standaard dingen. Dat vond ik reuze meevallen. Natuurlijk wist ik een aantal dingen al, maar dan werd ik weer even met mijn neus op de feiten gedrukt. Ook staat er veel informatie en tips in die ik nog niet wist en zeker wat aan heb. Maar bovenal, dit boek is toch instagramwaardig!? Zeker geen miskoop en een aanrader als je veel op Instagram zit. Het fysieke boek is online en offline te vinden bij Sissy-Boy.

gelezen boeken

Ik zal verdwijnen in het donker –  Michelle Mcnamara

“Een van de beroemdste cold cases van Amerika: de man die in Californië tussen 1974 en 1986 verdacht werd van tientallen moorden en verkrachtingen, en te boek stond als de East Area Rapist. Michelle McNamara raakte door hem gefascineerd en gaf hem de bijnaam Golden State Killer. Vijf jaar lang werkte ze dag en nacht aan de zaak, een obsessie.”  

Dit is de eerste keer dat ik een non-fictie boek las wat is gebaseerd op een onderzoek, maar geen zelfhulpboek of iets over persoonlijke ontwikkeling. Ik vond het erg interessant maar ik was ook blij toen ik het uit had. Het is een heel erg heftig verhaal wat allemaal echt is. Daarnaast is er nog een heftig item aan dit boek, de schrijfster is namelijk overleden voordat ze het boek af had. Het derde en laatste deel is dan ook afgerond door anderen n.a.v. van de schrijfster haar aantekeningen. Ik heb soms een aantal stukken overgeslagen omdat er nogal veel dubbelheden inzitten. Ondanks dat vond ik het erg boeiend om het verhaal te lezen en het onderzoek daarachter mee te krijgen. Lezen? Hier vind je het fysieke boek (geen zelfgemaakte foto van dit boek omdat ik het al had ingeleverd bij de bibliotheek voordat ik een foto had gemaakt…)

gelezen boeken

Laat gaan wie je denkt te moeten zijn – Brené Borwn

“In De moed van imperfectie moedigt Brené op haar eigen, eerlijke, warme en grappige manier de lezer aan om perfectionisme te laten varen, stress als leefstijl los te laten, te vertrouwen op intuïtie en creativiteit de ruimte te geven. Dit boek gaat over de levenslange reis van ‘Wat zullen anderen wel niet denken?’ naar ‘Ik ben goed genoeg’.”

Ken je de Tedtalk van Brené Brown? Nee? Even kijken! Door dit verhaal wilde ik al langer boeken van haar lezen. Dat kwam er nu eindelijk van. Dit boek zet je aan het denken hoe je omgaat met verwachtingen van jezelf en die van anderen. Het laat je nadenken over hoe jij reageert op verschillende situaties. Maak ook hoe jij eigenlijk wilt leven en of je dat daadwerkelijk toepast. Nou, serieus boek toch. Dat houdt niet in dat het geen lekker leesboek is. Tegen mijn verwachting in lees het lekker weg en leerde ik er een hoop van. Het zette me in ieder geval aan het denken. Het fysieke boek vind je hier.

Ik ben te vinden via Good Reads, wil je echt up-to-date blijven van de boeken die ik lees volg mij dan daarop. Nieuwsgierig wat ik vorige maand las? Was dat net zoveel? Heb jij een leesdoel voor komend jaar?

Liefs, Fenna

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: