fbpx

Gelezen boeken in november 2018 & met een hoogstandje literatuur

Gelezen boeken

Afgelopen maand heb ik, net als in oktober, drie boeken gelezen. Dat gaat goed! Ik heb deze keer weer drie verrassende boeken mogen lezen. Ik begon mijn maand met een YA (Young Adult) boek, daarna las ik een chicklit en eindigde de maand met een hoogstandje literatuur.

Gelezen boeken

13 minuten – Sarah Pinborough

Ik was dertien minuten dood. Ik kan me niet meer herinneren hoe ik in het ijskoude water terechtkwam, maar dit weet ik nog wel: het was geen ongeluk en ik was niet suïcidaal.  Ze zeggen dat je je vrienden dichtbij moet houden en je vijanden nog dichterbij, maar als je een tiener bent, is het moeilijk om ze uit elkaar te houden. Mijn vrienden houden van me, dat weet ik zeker. Maar dat betekent niet dat ze niet hebben geprobeerd om me te vermoorden. Of wel?

Dit boek is zo realistisch en helemaal van deze tijd. Hier bedoel ik mee, sociale media tijdperk. Door de chatberichten krijg je nog een extra verhaal mee. Het zorgt ervoor dat je goed moet opletten en wilt blijven lezen. Er zijn verschillende personage waar je mee meekijkt, als lezer wordt in het verhaal gesleurd en krijg je steeds meer en meer te weten. En op het moment dat je denk dat je alles weet, ben je daar eigenlijk toch ook weer niet zo zeker van. Het is spannend en dat blijft het tot het laatste moment. Heerlijk! Het boek is opgedeeld in drie delen. Ik dacht na het eerste deel, nu weet ik alles. Waarom is het niet afgelopen? Ik zat er helemaal naast. Het fysieke boek kun je hier bestellen.

 

Gelezen boeken

Helemaal het einden – Lisette Jonkman

De 28-jarige Roxy leeft al tien jaar als een nomade als leadzangeres van een wereldberoemde rockband. Wanneer haar beste vriendin plotseling overlijdt, stort Roxy volledig in en gaat ze terug naar het landelijke dorp waar ze is opgegroeid. Ineens staat ze weer tussen de koeien op het boerenbedrijf van haar ouders en moet ze haar plek heroveren, want iedereen is verder gegaan zonder haar.

Dit boek was het eerste boek wat ik las van Lisette Jonkman. Daarvoor ben ik lid van de bibliotheek, om nieuwe schrijvers te ontdekken en lezen. Zoals je misschien kunt zien is dit ook een exemplaar van de bibliotheek. Ik las dit boek redelijk snel uit, het is geen hoge wiskunde. Maar het leest erg lekker weg en het verhaal zit goed in elkaar. Je krijgt een goed beeld van de hoofdpersonage, Roxy. In het begin vond ik haar een beetje arrogant, maar het tegendeel was waar. Blijft leuk dat je vanuit een tekst je eigen mening kan vormen over personage hihi. Zin om een feelgood roman te lezen, dan is dit jou boek. Koop hier het fysieke boek (of word van de bieb).

 

Gelezen boeken

Het Deense Meisje – David Ebershoff

David Ebershoff vindt op een dag in de bibliotheek het dagboek van Lili Elbe, een Deense vrouw, geschreven tijdens haar ziekbed in de vrouwenkliniek van Dresden. Ebershoff raakt geïntrigeerd door deze tragische heldin, de eerste transseksueel ter wereld, en herschrijft haar vergeten geschiedenis
tot een indrukwekkende roman. Dit is het verhaal van Lili en van haar vrouw,
die van hem – en van haar – zou blijven houden.

Voordat ik verder ga, als je de film nog niet hebt gezien, lees dan eerst het boek! Ik ben de afgelopen zomer een beetje verslaafd geraakt aan historische romans. Ik vind het fijn om op deze manier meer te weten over onze geschiedenis en hier een beeld bij te vormen. Dit boek is fenomenaal. Ik vond het zo indrukwekkend. In de eerste instantie dacht ik, ik ga iets leven over de seksverandering. Maar het was zoveel meer dan dat. Het gaat over liefde. Onvoorwaardelijke liefde. Nieuwsgierig? Koop het fysieke boek hier.

Ik hoop dat ik 45 boeken aan kan tikken eind 2018. Ik denk dat dat net niet gaat lukken, want ik wil heel graag een lekker dik boek lezen in de kerstvakantie (zit nu op de 42 boeken). Keuzes, keuzes. Sinds kort ben ik ook te vinden via Good Reads, wil je echt up te date blijven volg mij dan daar ook. En de laatste review van één boek die ik heb gelezen vind je hier. Hopelijk heb je wat aan mijn tips en ga jij in december ook lekker veel lezen!

Liefs, Fenna

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: