fbpx

3 gewoontes waardoor jij jezelf grenzen oplegt en jezelf tegenhoudt

gewoontes waardoor jij jezelf grenzen oplegt

We kennen allemaal wel periodes, korte of langere tijden, waar je gedachten de overhand nemen. Waardoor je je groei in de weg staat en jezelf tegenhoudt. Deze 3 gewoontes waardoor jij jezelf grenzen oplegt wil je daarom ook achter je laten. 

3 gewoontes waardoor jij jezelf grenzen oplegt

Nutteloze negativiteit

De ondertitel van mijn blog is niet voor niks ‘grenzeloos positief’, omdat positiviteit belangrijk is voor mij, voor hoe ik wil leven. En ook ik heb wel eens mindere dagen waarop alles tegen lijkt te zitten. En neem die zin letterlijk, ‘lijkt’, want natuurlijk zit niet alles tegen, maar het kan op sommige dagen wel zo lijken. Maar je zit hierdoor alleen jezelf in de weg. Je houdt jezelf tegen. Betrap je jezelf op nutteloze negativiteit? Op negativiteit die eigenlijk nergens voor nodig is? Probeer die knop om te draaien en ga kijken naar dingen die wél goed en fijn zin. 

Lees ook:

Jij bent uniek

Social media maken het er niet makkelijkere op. Mooie plaatsjes, pakkende verhalen en een filter. De gewoonte om jezelf te vergelijken met anderen is funest. Het is een gewoonte waardoor jij jezelf grenzen oplegt. Want het zorgt er letterlijk voor dat je stilstaat, dat je gaat kijken naar wat iemand anders beter doet in plaatst van naar wat jij allemaal goed doet en kunt. Mijn beste tip is daarom om mensen te volgen die je inspireren en de rest te ontvolgen!

Perfectionisme

Ooh, ik ben echt een perfectionist, maar ik ga er al zoveel beter mee om dat 4 jaar geleden! Stap voor stap probeer ik me neer te leggen bij zaken waar ik geen controle over heb en probeer ik me niet te laten leiden door mijn perfectionisme. Want het houdt mij tegen! Ik deed dingen niet of ging er pas iets mee doen als ik er helemaal tevreden mee was. Maar goed is goed genoeg! Vaak is beginnen het enige wat je moet doen. En dan volgt de rest vanzelf, probeer maar eens, het werkt zo echt.

Ben jij klaar met jezelf tegenhouden?

Ben jij klaar met jezelf tegenhouden? Klaar met de grenzen waar je tegenaan loopt? Laten we dan samen denken in mogelijkheden!

Wil jij leren hoe je je niet laat tegenhouden door beperkende gedachten? Of door je eigen mentale of fysieke beperkingen? In mijn ebook leg ik uit hoe je in mogelijkheden leert denken. In drie stappen grenzeloos positief.

Laten we stoppen met de gewoontes waardoor jij jezelf grenzen oplegt.

Liefs, Fenna

WIL JIJ LEREN HOE JE JE NIET LAAT TEGENHOUDEN DOOR BEPERKENDE GEDACHTEN? OF DOOR JE EIGEN MENTALE OF FYSIEKE BEPERKINGEN? BESTEL DAN HIER MIJN EBOOK “ZO DENK JE GRENZELOOS POSITIEF!

WIL JIJ WETEN WAT MIJN FAVORIETE PRODUCTEN ZIJN? BEKIJK DAN MIJN WEBSHOP!

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: