fbpx

Gezonde tussendoortjes, lekker en geen buikpijn?

Wat kun je eten als je zin hebt in iets lekkers maar geen buikpijn wilt krijgen?

Wat kun je eten als je zin hebt in iets lekkers maar geen buikpijn wilt krijgen? Een gezond tussendoortje, maar wat dan? Met die vraag houd ik mij al een tijdje bezig. Soms verdien je wat lekkers of heb je gewoon trek in iets zoets, toch? Maar door mijn prikkelbare darm krijg ik van chips, gebak, of alles waar veel suikers en vet inzit buikpijn en buikkrampen. Dus, dat probeer ik zoveel mogelijk te vermijden. Maar wat eet je dan als je zin hebt iets zoets en lekkers? Ow, en dan wil ik graag voor iets lekkers ook niet te veel doen (zoals koken of bakken) en het moet makkelijk te eten zijn (liever niet te veel kauwen). Deze eisen stel ik aan eten zodat ik makkelijker eet/erbij pak wanneer ik vermoeid ben.

Het laatste prikkelbaredarm-proef recept vind je hier. En nu mijn ‘gezonde tussendoortjes, lekker en geen buikpijn’ tips!

 • Dadels
  Dadels is een lekkere snack en lekker zoet. Makkelijk om te eten (lekker zacht). Je kunt dit gewoon los eten, bij de yoghurt voor de grotere trek of met een aantal noten.

 • Eat Natural (miniversie)
  Je kent vast wel die proteïne repen? Van het merk Eat Natural heb je proteïne repen en ook een pakket met een kleine versie. Deze kleine variant vind ik ideaal. De koekjes zitten boordevol noten, gedroogd fruit en nog meer lekkers en gezonds. Het is een perfect tussendoortje als je trek hebt maar wel iets wilt eten wat redelijk vult.
 • Noten
  Zoals hierboven gezegd, noten en dadels zijn een lekkere combi. Ik eet graag walnoten omdat die zachter zijn dan amandelen of hazelnoten. Al vind ik die ook lekker maar walnoten zijn gewoon perfect voor als je de drang hebt om tijdens je serie wat gezonds te eten.

gezonde tussendoortjes

 • Propercorn
  LOVE! De popcorn van Propercorn is super superlekker, mijn favoriet is de gele verpakking, Salt & Sweet. Ik kan hier redelijk veel van op zonder last van mijn buik te krijgen, top combi als je wilt snaaien :). Sinds ik dit heb ontdekt is dit mijn snack voor als ik eigenlijk zin heb ik chips, en ik garandeer je Propercorn is nog eigenlijk veel lekkerder dan chips!

Wat zijn jouw favorieten tussendoortjes? Laat het mij weten in de comments.

Liefs, Fenna

2 Reacties

 1. Yara
  21 januari 2018 / 20:13

  Wat een leuke tips voor gezonde tussendoortjes! Ik wist helemaal niet dat er een miniversie was van de Eat Natural repen.
  Liefs,
  Yara

  • 22 januari 2018 / 13:58

   Hallo Yara, fijn dat je het leuk vindt! En nog wat geleerd ook, top! Liefs, Fenna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: