fbpx

Hoe kun je op een gezonde manier aankomen? 4 praktische tips

gezonde manier aankomen

Op een gezonde manier aankomen? Hoe doe je dat? Voor sommige mensen lijkt het al een droom om überhaupt aan te willen komen in plaats van af te vallen, maar ik kan je verzekeren dat aankomen ook geen pretje is.

Op een gezonde manier aankomen

Ik raak standaard kilo’s kwijt in de winter, door vermoeidheid eet ik niet. Kauwen kost dan letterlijk energie. Ik vergeet te eten en ik heb geen honger meer. Hierdoor val ik af, maar dat is niet bevorderlijk voor je weerstand. Daarom is het voor mij van belang om op gewicht te blijven. Ondanks dat ik dacht dat ik het nu wel onder controle had, mijn gewicht, raakte ik 3 kilo kwijt. Wat gewoon veel te veel is voor mij. Op het moment dat ik merk dat ik afval, ga ik wekkers zetten om mezelf er aan te herinneren om te eten. Je kunt natuurlijk veel ijs, snoep en chips gaan eten om aan te komen, maar daar voel ik me niet prettig bij én mijn darmen worden er ook niet vrolijk van. Maar hoe kom je dan op een gezonde manier aan?

Lees ook:

4 tips om op een gezonde manier aan te komen

1. Eet meerdere malen per dag

Zoals ik al zei, op het moment dat ik afval is mijn eerste stap om wekkers te zetten. Want ik ontbijt, lunch en eet avondeten. Maar de tussendoortjes schieten erbij in en dat is iets wat ik dan vergeet. Maar wel erg belangrijk om je bloedsuikerspiegel op pijl te houden en niet af te vallen. Dus zet ik welke om 11.00 uur en 16.00 uur. Ik probeer ik rond 20.00 ook nog wat te eten.

2. Neem de tijd om iets lekker te maken

Snel een boterham tussendoor of even een bakje yoghurt eten. Klinkt redelijk normaal toch? Maar als je net even wat meer moeite doet om een ontbijt, tussendoortje of lunch te maken eet het fijner. Doe op je yoghurt bijvoorbeeld vers fruit of maak eens een bananenpannenkoekje in plaats van een boterham. Inspiratie nodig voor gezonde én lekkere recepten, kijk dan eens bij Zonderzooi.com.

3. Maak je porties groter

Ik merk, als ik tip twee al beter doe, meer tijd besteden aan eten, dat ik automatisch al wel een groter portie eet. Maar kijk eens naar wat je bijvoorbeeld bij je ontbijt extra kunt eten, naast je boterham bijvoorbeeld drie eetlepels met yoghurt en wat noten? Niet heel veel, maar toch weer wat extra’s! Of zet een bakje met nootjes op tafel of ergens waar je het ziet, ik eet dan wat makkelijker tussendoor met minder moeite.

4. Wees lief voor jezelf!

Wil je op een gezonde manier aankomen, wees dan lief voor jezelf. Je mag gerust een bakje chips eten en stuk chocolade of een ijsje! Je wilt tenslotte aankomen. Het is niet dat het niet mag, niemand die je tegenhoudt. En soms wel lekker om een stukje chocolade te eten en te denken, “schijt! ik mag dit!”.

Hopelijk heb je iets aan mijn tips, ik ben ze zelf dagelijks aan het toepassen! Heb jij nog tips, laat dan hieronder een reactie achter in de comments.

Liefs, Fenna

DOWNLOAD MIJN GRATIS EBOOK “IN DRIE STAPPEN GRENZELOOS POSITIEF!”

WIL JIJ WETEN WAT MIJN FAVORIETE PRODUCTEN ZIJN? BEKIJK DAN MIJN WEBSHOP!

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: