fbpx

Prikkelbare darm-proef: Granola

Prikkelbare darm-proef

Ik maak mijn eigen granola/musli omdat ik met mijn prikkelbare darm niet tegen die ‘supermarkt’ muesli kan. Ik zal je in dit bericht laten zien hoe ik mijn granola maak, lekker veel. Want ik heb geen zin en energie om binnen een paar dagen weer in de keuken te staan.

Hoe?

Ik heb mijn eigen versie van de granola van Jet van Nieuwkerk gemaakt. Omdat ik deze ingrediënten bijna altijd in huis heb en ik heb het meeste verdubbeld om lekker veel te maken.

Ingrediënten

  • 200 gram havermoutvlokken
  • 150 gram speltvlokken
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 1 vanillestokje, het merg. Of nog makkelijker, een beetje vanille aroma
  • 2 tl kaneelpeder
  • 50 gram lijnzaad
  • 50/75 gram walnoten
  • 50 gram amandelen
  • 2 el olijfolie
  • 2 el honing
  • 50 gram gedroogde cranberry’s
  • 10 gedroogde abrikozen
  • 25 gram krenten

Verwarm de oven voor tot 150 graden.

Doe de havermout- en speltvlokken in een kom en voeg de zonnepitten, vanille en het kaneelpoeder toe. Hussel goed door. Hak daarna alle noten, niet te fijn, want dat geeft een lekkere bite. Doe de noten ook in de kom. Voeg daarna de olie en honing toe. Dit maakt het mengsel wat plakkeriger.

Leg een vel bakpapier op een pakplaat en verspreid het mengsel gelijkmatig. Zet de bakplaat 30 minuten in de voorverwarmde oven. Schep de granola om de 5 minuten om en check soms of dat de noten niet aanbranden.

Snijd ondertussen de gedroogde cranberry’s en gedroogde abrikozen in stukjes. Haal de bakplaat eruit en laat het afkoelen. Voeg daarna de gedroogde vruchten en krenten toe.

Bewaar de granola in een pot met luchtdichte deksel. Heerlijk met kwark, vers fruit of gewoon als snack.

Laat me weten of het is gelukt en ik zie jullie baksels graag op Instagram!

Liefs, Fenna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: