fbpx

Groeien als parttime ondernemer: ik kies bewust om te groeien, in omzet en als persoon

Groeien als parttime ondernemer

Groeien als parttime ondernemer, daar kies ik bewust voor. Eind september was de grens bereikt. Ik stond voor een keuze. Keuze om te groeien of om nee te zeggen tegen opdrachten. Waar word ik blij van?

Groeien als parttime ondernemer

In het begin was mijn doel om 3.000 euro per maand verdienen, dan kon ik de uren draaien die ik wilde en mezelf salaris uitbetalen dat ik nodig had. Daar ging ik verrassend genoeg snel overheen, door niet harder maar slimmer te werken, haalde ik binnen 3 maanden mijn eerste 4.000 euro omzet. Dat was vorig jaar, 2020, rond dezelfde tijd. Daar ben ik ondertussen al weer overheen en lukt me gelukkig ook om dat vast te houden, zodat je niet de ene maand 2.000 verdient en de andere 4.000. Beetje stabiliteit is altijd fijn!

Ik stond dus voor een keuze, ga ik nee zeggen tegen opdrachtgevers of ga ik anders werken? Met anders werken bedoel ik dat ik zelf mijn taak meer ga zien als manager en mijn team uitbreid. Dus minder uitvoerende taken en meer managen. Of blijf ik waar is stond in eind september, blijf ik zo nu en dan met freelancers samenwerken en blijf ik veelal zelf uitvoeren. Keuzes! Ik koos om te groeien en mijn eigen taak te herzien en mijn team uit te breiden.

Omzet laten stijgen

Maar ja, die 4.000 euro ben ik ondertussen dus al overheen. Nu, eind 2021 ligt mij omzet tussen de €5000 en €8.000 per maand ondertussen. Dat is gekkenwerk. Ik had nooit gedacht dat dit mogelijk was! Ik vond een jaar gelden €4.000 al helemaal te gek! Maar deze stap voelt groter, het is voor mij ook een keuze die ik moet maken om mijn bedrijf te laten groeien. Ik kies dus bewust om minder zelf uit te voeren en zelf meer op strategie te zitten. Strategie voor mijn bedrijf, maar ook voor mijn opdrachtgevers.

Met het maken van het besluit om mijn taken te herzien binnen mijn bedrijf ben ik er achtergekomen dat het een goede keuze is. Ik ben goed in sales, klantencontact en managen van mijn team. Ik denk mee over strategieën en mogelijkheden en zet dit uit zodat mijn team het kan uitvoeren.

Deze omzetten staan niet direct op mijn privé bankrekening, dit is omzet en geen winst. Er gaan nog kosten en van alles vanaf. Maar dat mag de pret niet drukken. Nog in de wolken dat dit kan. Dat IK dit kan!

Duidelijkheid en focus

Op dit moment is dus bewezen dat ik wel degelijk vrolijk word van de veranderingen binnen mijn bedrijf. De focus weerleggen heeft ook veel voordelen, omdat ik merk nu het duidelijk is voor mezelf ik weer in een fijne flow zit!

Maak ik volgend jaar een ton omzet per jaar? Op mijn 26ste (nu nog 25:))?

>> Ik help je om jouw bedrijf te laten passen bij jouw lichaam en naar next level te tillen!
>> bekijk mijn 1:1 coachingstraject!

Liefs, Fenna

DOWNLOAD MIJN GRATIS EBOOK “IN DRIE STAPPEN GRENZELOOS POSITIEF!”

WIL JIJ WETEN WAT MIJN FAVORIETE PRODUCTEN ZIJN? BEKIJK DAN MIJN WEBSHOP!

BLIJFT OP DE HOOGTE: SCHRIJF JE IN VOOR MIJN NIEUWSBRIEF!

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Groeien als parttime ondernemer
Groeien als parttime ondernemer
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: