fbpx

Je zweet je kapot bij elke stap, hier een aantal tips!

hittegolf tips

Het is warm, dat is niemand ontgaan, ook wel een hittegolf genoemd. En sinds gisteren hangt er (in het zuiden) een laagje bewolking wat zorgt voor smog en benauwdheid. Ik heb drie tips op een rijtje gezet hoe je een hittegolf kunt overleven. Aan deze tips probeer ik mij dagelijks te houden, hopelijk helpt het jou ook om je de hittgolf beter door te komen! 

1. Middagdutje

Klinkt stom en super simpel, maar toch is het een drempel om ’s middags op bed te gaan liggen. In ieder geval wel voor mij. Het warme weer kost gewoon energie en alles wat je doet of wilt doen kost nog meer energie. Geef je lichaam tussen de middag een uurtje rust, je hoeft niet per se te slapen, gewoon even liggen en rusten is ook al voldoende. Zet je timer op 60 minuten, voor als je toch wel inslaap valt, anders kun je in de avond weer niet slapen.

2. Drinken

Oké, we zijn het erover eens dat genoeg (water) drinken gezond is. Dat betekent niet dat we het elke dag doen en dat is ook geen ramp. Maar met dit warme weer is het eigenlijk wel een ramp als je niet genoeg drinkt. Je zweet je kapot bij elke stap die je zet en daarom moet je nog meer en regelmatiger (water) drinken. En dan denk ik: ‘Haat! Ik wil geen water, zelfs dat is warm!’, dus nu heb ik de koelkast volstaan met flesjes water zodat ik altijd koud water kan pakken, slim.

3. Zonnen

Ik hoor je, je wilt van je melkflesbenen af, snap ik helemaal. Maar let op, let op! Smeer je als eerste meerdere malen per dat goed in. Niet denken wanneer je je in de ochtend insmeert het na 6 uur nog werkt, dat doet het dus niet! Dus MEERDERE MALEN goed insmeren. Als tweede ga niet in de zon liggen tussen 12:00 uur en 15:00, dan heeft de zon het meeste kracht en dus extra warm. Tot slot, ga gewoon in de schaduw liggen en niet in de volle zon. Onder een boompje of een parasol, ik garandeer je dat je dan ook gewoon van je melkflesbenen afkomt, alleen krijg je het zo minder warm, top combinatie.

Hopelijk kom je zo de hittegolf goed door! Fijne zonnige dagen iedereen.

Liefs, Fenna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: