fbpx

Hoogtepunten van 2021: haalde ik mijn doelen? En plannen voor 2022!

hoogtepunten van 2021

Terwijl ik mijn hoogtepunten van 2021 type heb ik een kerstmuziekje opgezet en in dit artikel neem ik de tijd om terug te kijken op 2021 en vooruit te blikken op 2022. Dit deed ik vorig jaar ook en dat artikel heb ik net gelezen. Super leuk om te lezen en nu neem ik jullie graag mee in 2021 en of ik mijn doelen haalde.

Hoogtepunten van 2021

Begin 2021 maakte ik een visionboard, deze staat vol met woorden als ‘ik hou van mij’, ‘home’, ‘treasure’, ‘lekker sporten’, ‘because you worth it’ en ‘lady boss’. Reizen kwam er in terug en foto’s die voor mij staan voor liefde en gezelschap, met vrienden en familie.

Nu, eind 2021, kan ik met een lach op mijn gezicht terug denken aan dit jaar. Wauw, wat een jaar! Wat een fijn jaar, vol verrassingen, privé en zakelijk. Met zaken die ik nooit had verwacht dat ik het kon of zou willen. Maar werkelijk waar, alles van mijn visionboard is uitgekomen, soms niet precies op de manier als ik dacht, maar als je kijkt naar de kern van de foto of quote, dan wel! Ik had bijvoorbeeld een skilift op de foto staan, ik ben afgelopen jaar niet op wintersport geweest, maar wel naar Snowworld! ūüôā

Haalde ik mijn doelen?

“Ik ben van plan om niet stil te blijven zitten, ik wil mijn ondernemingen laten groeien en zorgen dat ik locatie onafhankelijk ben, maar ook financieel steeds meer vrijheid kan creëren. Ook staat 2021 voor mij in het teken om mijn lichaam ook de vrijheid te geven die het nodig heeft, luisteren en mijn werk zo goed mogelijk laten aansluiten op mijn gezondheid. De basis van alles staat. Werk, huisje, lieve vriend(in)nen en gezondheid stabiel. 2021 wil ik dit niet alleen behouden, maar ook verbeteren.” >> stond ik het artikel over mijn hoogtepunten van 2020.

Is dat gelukt?

Mijn hoogtepunten van 2021 en plannen voor 2022!

Gezondheid en lichaam

Mijn gezondheid en lichaam, is altijd mijn prioriteit nummer 1. Deels door mijn eigen plek (verhuisd eind december 2020) kon ik me heel erg focussen op mezelf en mijn lichaam. Ik hoefde met niemand rekening te houden en ik kon een routine ontwikkelen die prefect was voor mij. Dit zorgde ervoor dat ik bijvoorbeeld vier keer per week yoga kon doen en nog nooit lichamelijk zo sterk heb gevoeld als afgelopen jaar. Maar ook heb ik soms te teugels wat laten vieren. Op sommige vlakken vond ik dat fijner dan op anderen. Het blijft uitproberen en testen!

Voor 2022 blijf ik voor mijn lichaam zorgen, maar ga ik ook nieuwe dingen ontdekken, omdat ik weer in de molen stap dat ziekenhuis en onderzoeken heet. Heel benieuwd waar dat naartoe lijdt.

Zakelijk

Mijn bedrijf groeide qua omzet van het 1e naar het 4e kwartaal met 300%, werkte ik samen met meer freelancers en creëerde mijn team én werk ik volledig locatie onafhankelijk. Ik maakte een online cursus over je eigen grenzen ontdekken en je eigen pad bewandelen én starte mijn eigen coachingstraject voor ondernemers met een beperking! Ik heb al drie dames mogen coachen en dat is iets wat ik heel graag doorzet in 2022!

Voor 2022 blijf ik coachen en anderen helpen en inspireren. Een manier hoe ik dat in 2022 ga doen is het lanceren van mijn eigen podcast(!!), schrijf je in op mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Reizen

Afgelopen jaar maakte ik 8 tripjes, in binnen- en buitenland! Veel meer dan ik had verwacht, had eigelijk maar 3 gepland :). Maar ik greep elke kans die voorbij kwam aan. En eindelijk weer buitenland!! Ik starte 2021 met een paar dagen in Zuid-Limburg en ik overnachte alleen in Den Haag, ik ging met mijn moeder naar Breskens en met het gezin naar Cadzand >> lees je hier alles over. Ook ging ik 2x naar Frankfurt om een vriendin om te zoeken, een keer alleen met mijn autootje en keer met een andere vriendin. Was zo tof! Ik ging een week naar Kroatie voor een echte luie vakantie in de zon. Ook ging ik een midweek naar Gent! Ik heb letterlijk reizen goed ingehaald :). Lees hier een artikel over je grenzen behouden over de grens!

In 2022 wil ik minimaal elk kwartaal een reisje boeken! De eerste staat al op de planning, tweede week januari ga ik op wintersport! Ik wil op verschillende manieren de vrijheid te ervaren, vrijheid van dingen ondernemen, vrijheid om te gaan en staan waar ik wil en de vrijheid om overal te werken.

Familie en vrienden

Omdat ik op mezelf ging wonen en het nest van mijn ouders verliet had 2021 wel een andere impact op familie. Maar mijn moeder en ik zijn twee handen op een buik en duurde het wel even, voor ons allebei, om beetje afstand te nemen. Volgens mij hebben we er letterlijk weken over gedaan om elkaar 1 dag niet te zien. We zochten elkaar altijd wel even op, om te wandelen, even thee te drinken of gewoon voor een snelle knuffel. Toch waren de momenten waarop ik mijn ouders of het gehele gezin wel zag des te mooier, juist omdat je uit huis bent en je het op een andere manier waardeert. Ook met mijn vriendinnen, door corona heb ik mijn vriendinnen niet altijd “in het echt” kunnen spreken en om elkaar (nadat iedereen weer gevaccineerd) was te knuffel was super! Om weer samen dingen te doen, lekker eten, spelletjes en lachen. Zo fijn!

Voor 2022 wil ik hetzelfde, niet meer (mag wel), maar zeker niet minder.

Daten en verliefd

In 2020 was ik al best veel aan het daten, maar dat heb ik tegen niemand vertelt… in 2021 zette ik het daten door. Heb ik veel eerste dates gehad (zoveel…) en hier en daar ook wat langer met dezelfde persoon gedate. Tot dat eind augustus ik stapel verliefd werd (en nog steeds ben) op (ondertussen) vriendlief. Voor mij de eerste keer dat ik verliefd ben en in een relatie zit. Dus dat zijn grote veranderingen op zich! En ik leer veel, over samen zijn, over hem én over mezelf. In 2021 was (en ben) ik happy met mezelf, helemaal happy single. Een van de eerste dingen die ik blijkbaar heb gezegd tegen vriendlief is dat ik geen relatie nodig heb, voor het hebben van een relatie. Ik vond mijn leven zonder relatie helemaal prima, ik had/heb alles voor elkaar en weet hoe ik het wil, dus moet een relatie een toegevoegde waarden zijn. En dat is het zeker.

Waar ik me over blijf verbazen is dat ik vaak dingen alleen doe en regel en door het uit huis gaan nog meer op mezelf ben aangewezen en niet doorhad hoeveel ik alleen doe, regel, plan, bedenk… Dat vond ik best confronterend om te realiseren, omdat ik me daar niet van bewust was. Dus iemand toelaten in mijn eigen bubbel gaat stap voor stap en vond ik in het begin angstaanjagend. Gelukkig nu niet meer, maar is het juist een toegevoegde waarden.

In 2022 wil ik samen dingen doen, ontdekken en gewoon samenzijn.

Wat waren jouw hoogtepunten van 2021? laat het me hieronder weten in de reacties of stuur mij een DM op Instagram.

Liefs, Fenna

DOWNLOAD MIJN GRATIS EBOOK “IN DRIE STAPPEN GRENZELOOS POSITIEF!”

WIL JIJ WETEN WAT MIJN FAVORIETE PRODUCTEN ZIJN? BEKIJK DAN MIJN WEBSHOP!

BLIJFT OP DE HOOGTE: SCHRIJF JE IN VOOR MIJN NIEUWSBRIEF!

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Hoogtepunten van 2021
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: