fbpx

Mijn hoogtepunten van 2020 & plannen voor in 2021

hoogtepunten van 2020

De hoogtepunten van 2020 zijn een mengelmoes van van alles en nog wat én ben op alles even trots! Begin 2020 maakte ik een visionboard met woorden zoals ‘yoga’, tiny house, big love’, ‘reizen’, ‘wandelen’ en ‘focus’. Onbewust en bewust wist ik dat dat de punten waren die voor mij belangrijk waren. Totaal onverwachtse zijn er dingen gebeurd, klein of groot, die ik toch al wel had bedacht begin 2020 met maken van mijn visionboard.

Hoogtepunten van 2020

Begin 2020…

Begin 2020 maakte ik een visionboard met woorden zoals ‘yoga’, tiny house, big love’, ‘reizen’, ‘wandelen’ en ‘focus’. Januari 2020 begon ik net met mijn afstudeertraject, was Studio Luchtig meer een bijbaan en was Hou Het Luchtig een hobby. Ik had nog nooit een coachingstraject gevolgd. Mijn zakelijke rekening was praktisch leeg en lag corona op de loer. 

In maart 2020 was ik volop bezig met afstuderen en lukte het me niet om daarnaast ook bezig te zijn Hou Het Luchtig. Mijn blog lag weken stil. De opdrachten die ik had voor Studio Luchtig werden allemaal geannuleerd door corona. Toch kan ik niet anders zeggen dat 2020 mij veel heeft gebracht. Na mijn studie besloot ik om Studio Luchtig een kans te geven door te focussen op ondernemen. Ik gaf mezelf 6 maanden, met de gedachte ‘niet geschoten is altijd mis’. Beste besluit ever! Het was ook een heftig jaar, fysiek en mentaal. Ik ging één hele maand in zelf quarantaine, dat was mentaal het heftigste wat ik ooit hebt meegemaakt. Een hele maand niemand aanraken en alles op afstand. Ik ben vaak alleen, maar nooit eenzaam. Toen wel. 

Lees ook:

Eind 2020, mijn hoogtepunten van 2020…

 • Ik ben afgestudeerd als communicatiespecialist
 • Heb vriendschappen in 2020 steker zien worden
 • Plande een trip voor drie maanden naar Valencia, die helaas niet door ging, maar maakte de keuze wel.
 • Heb meerde vakanties in Nederland gehad, waar ik kennis maakte met ‘digital nomad’ zijn en dat beviel me verrassend goed
 • Ik startte met een coachingstraject bij Vrije Meid, Suzanne van Duijn
 • Studio Luchtig én Hou Het Luchtig groeide
 • Ik heb een ebook uitgebracht voor Hou Het Luchtig, ‘Zo denk je grenzeloos positief!
 • En ik heb mijn eigen huisje gevonden, verhuisd en ouderlijk huis verlaten

Niet niks! Een hele lijst aan hoogtepunten van 2020 waar ik zeker trots op ben! Ik had nooit verwacht, maar alles van mijn visionboard van 2020 is uitgekomen (of bijna, corona…, wordt op een later moment ingehaald). 

Plannen voor in 2021

En in 2021… ik heb nu ook een visionboard gemaakt voor 2021. Met woorden als ‘ik hou van mij’, ‘home’, ‘treasure’, ‘lekker sporten’, because you worth it’ en ‘lady boss’. Ik ben van plan om niet stil te blijven zitten, ik wil mijn ondernemingen laten groeien en zorgen dat ik locatie onafhankelijk ben, maar ook financieel steeds meer vrijheid kan creëren. Ook staat 2021 voor mij in het teken om mijn lichaam ook de vrijheid te geven die het nodig heeft, luisteren en mijn werk zo goed mogelijk laten aansluiten op mijn gezondheid. De basis van alles staat. Werk, huisje, lieve vriend(in)nen en gezondheid stabiel. 2021 wil ik dit niet alleen behouden, maar ook verbeteren. Niet omdat meer altijd goed is, maar omdat ik meer uit mezelf wil halen, in beweging wil blijven en in mogelijkheden wil blijven denken. 

Welke hoogtepunten had 2020 voor jou? Heeft het je gebracht wat je zocht? Wat zijn jouw plannen en focuspunten voor 2021? Laat hieronder in een reactie jouw antwoord weten!

Liefs, Fenna

WIL JIJ LEREN HOE JE JE NIET LAAT TEGENHOUDEN DOOR BEPERKENDE GEDACHTEN? OF DOOR JE EIGEN MENTALE OF FYSIEKE BEPERKINGEN? BESTEL DAN HIER MIJN EBOOK “ZO DENK JE GRENZELOOS POSITIEF!

WIL JIJ WETEN WAT MIJN FAVORIETE PRODUCTEN ZIJN? BEKIJK DAN MIJN WEBSHOP!

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Share:

2 Reacties

 1. 1 januari 2021 / 11:04

  Wat een mooie groei heb je doorgemaakt in het afgelopen jaar en wat een mooie nieuwe plannen heb je voor dit jaar. Ik hoop dat je een fijne jaarwisseling hebt gehad en ik wens je een fantastisch jaar!

 2. Els
  1 januari 2021 / 15:54

  Je mag met recht trots zijn Fenna! Veel goeds voor 2021!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: