Houdingcorrigerende kleding van Anodyne & mijn ervaring met scoliose

Houdingcorrigerende kleding van Anodyne

Gesponsord – Ik heb de houdingcorrigerende kleding van Anodyne mogen testen en vandaag deel ik mijn ervaringen. Ooh, ook iets leuks voor jullie, onderaan staat een kortingscode! Door mijn scoliose waren Anodyne en ik benieuwd wat de producten voor mij kunnen betekenen. Ik wil vooraf duidelijk maken wat mijn scoliose voor mij betekent: ik sta scheef, dagelijks pijn, één schouderblad staat meer naar voren, mijn schouders hangen, ik kan mijn armen niet ver omhoog doen (lastig met kleding aan- en uit doen) en mijn heupen staan niet recht. Ik probeer mijn rug sterk te houden door te sporten, maar toch blijft de pijn.

Houdingcorrigerende kleding van Anodyne

Anodyne maakt kleding, voor mannen en vrouwen, die je bewust maken van je houding. Door het dragen van de houdingcorrigerende kleding van Anodyne ga je zelf je spieren activeren en je houding verbeteren. Je gaat de juiste spieren gebruiken en de spieren waarmee je compenseert kunnen ontspannen. De spieren moeten aan de producten wennen wanneer je ze gaat dragen, ook ik heb even moeten wennen. Luister daarom goed naar je lichaam, begin met 1 of 2 uur per dag en dan kun je het zo verder opbouwen. Ik heb een shirt, beha, legging, gel zolen, BackJoy en Spinal Q gekregen om deze uit te testen. Hieronder lees je per product mijn ervaring.

Houdingcorrigerende kleding van Anodyne

Maten

Ik heb met twee items, de bra en het shirt, een beetje lopen stoeien met de maten. Op de website staat bij elk product een duidelijke maattabel. Maar door mijn scoliose was de maat toch een beetje anders dan verwacht. Gelukkig geeft Anodyne de mogelijkheid om het product binnen 14 dagen te ruilen, zelfs als je het gebruikt hebt om te testen. De juiste maat is erg belangrijk voor de perfect ondersteuning van het product.

Houdingcorrigerende kleding van Anodyne

AlignMe Interactive Bra

De test begon met de AlignMe Interactive Bra. De bra zit passend, dat komt door de steun die het biedt, het kan namelijk je houding corrigeren. Dat merkte ik meteen, mijn schouderbladen werden een beetje naar achteren geduwd, zodat ik mij bewust werd van mijn houding. Daarnaast heb ik met sportbeha’s vaak het probleem dat ik ze niet aankrijg over mijn hoofd. Dit is met deze bra handig opgelost omdat er gebruik is gemaakt van een rits aan de voorkant. Om het product goed te testen heb ik een aantal keer Nederland in Beweging meegedaan. Het viel op dat de bra goed blijft zitten, ondanks dat mijn schouders schuin staan en omdat bij een normale sportbra de bandjes vaak van mijn schouders vallen. Tijdens het bewegen kostte het ook minder moeite om mijn houding te corrigeren. Vaak wordt aangegeven “schouders laag”, “recht staan” of “schouders naar achteren”, hier pas ik normaal mijn houding aan. Maar met de bra was mijn houding beter en de aanpassingen minimaal.

Houdingcorrigerende kleding van Anodyne

AlignMe Capri (legging)

Tijdens Nederland in beweging (zoals hierboven beschreven) droeg ik ook de AlignMe Capri legging. Deze legging geeft geen extra steun voor de houding, maar zit wel voortreffelijk én zorgt voor een betere doorboelding. Door de brede band zakt de legging niet van mijn kont, handig tijdens het sporten, maar zit ook top als je een avondje op de bank hebt gepland.

Houdingcorrigerende kleding van Anodyne

AlignMed Posture shirt (met rits)

Ik had in de eerste instantie het shirt zonder rits, maar die kreeg ik niet over mijn schouderbladen. Dus, nu met rits, ideaal. Ik krijg het shirt nu zelf aan en uit zonder moeite. Het AlgiMed Posture shirt werkt ondersteunend en ontlastend. Omdat ik na een dag achter mijn laptop werken altijd last heb van mijn rug wilde ik graag op dit soort momenten het shirt testen. De eerste keer dragen moest ik erg wennen, na twee uur heb ik het shirt uitgedaan. De tweede keer kon ik het shirt al langer aan, 4 uur, en zat het ook fijner. Na de derde keer was ik gewend en nu kan ik het de hele dag aan. Het shirt maakt mij bewust van mijn houding, doordat het mijn schouders naar beneden en naar achteren duwt. Ik merk ook met het dragen meer ondersteuning in mijn onderrug, dat zorgde voor minder pijn na een dag computerwerk bij mijn heupen en onderrug. Het shirt corrigeert ook echt de houding.

Gel zolen

Ik heb op maat gemaakte steunzolen die ik dagelijks draag, maar laten we eerlijk zijn… als ik een schoen aan wil waar de steunzolen niet in kunnen maak ik een uitzondering. Maar dat hoeft nu niet meer, want ik kan gebruik maken van de gel zolen. Ze zitten goed en zijn erg dun zodat ze in elke schoen passen. Wat deze zolen bijzonder maakt zijn de gelkanaaltjes, hierdoor wordt de druk continu verdeeld. In het begin is dit een raar gevoel. Ik ging een beetje spelen met het gel door mijn voeten te bewegen, maar als je ze een tijdje draagt merk je het niet meer en loopt het zoals je gewent bent.

Houdingcorrigerende kleding van Anodyne

BackJoy – Sitsmart Gel

De BackJoy met gel is een soort van stoeltje wat helpt om rechter te zitten. In de stoel die ik op mijn kamer had staan werkte de BackJoy niet omdat de ondergrond te glad was en schoof de BackJoy weg. Nu heb ik een andere stoel (thanks mam) en daarin blijft de BackJoy wel goed liggen. Ik merk nu ook echt het verschil, je gaat rechter zitten zonder hier extra moeite voor te hoeven doen. Ik heb de BackJoy met gel, dit zit iets zachter, aangezien ik vaak last heb van mijn bips na een dag zitten. Na een dag werken merk ik dat mijn onderrug minder belast is door de BackJoy, ideaal.

Spinal Q

Op de review van dit product moet je nog even wachten. Dit is een totaal ander product van Anodyne en daarom wil ik hier graag een apart artikel van maken. Volg Hou Het Luchtig daarom via Facebook om op de hoogte te blijven!

Houdingcorrigerende kleding van Anodyne

Samenvatting

Het is een lang bericht dus ik zal het even alle houdingcorrigerende kleding van Anodyne samenvatten:

 • De kleding zitten passend, maar dit zorgt voor ondersteuning aan de nek, rug en schouders. Met als resultaat dat je je bewust wordt van je houding, hierdoor ervaar ik minder vermoeidheid en pijn in mijn rug, nek en schouders.
 • De juiste maat is erg belangrijk voor de perfect ondersteuning. Je mag de producten thuis testen en je hebt altijd mogelijkheid om het product binnen 14 dagen terug te sturen en te ruilen.
 • Alle producten zijn makkelijk online te bestellen via de website van Anodyne. Heb je vragen, dan mag je altijd mailen, ze zijn erg behulpzaam.

Alle producten op een rijtje

Conclusie

Ik merk met het dragen van de houdingcorrigerende kleding van Anodyne mijn rug ondersteunt. Mijn favoriete items zijn de bra, de legging en de BackJoy. Ook vind ik het fijn dat de producten ook echt je houding corrigeren, het is geen verkooppraatje wat Anodyne opvoert. Eerlijk gezegd was ik sceptisch in het begin over de producten, ik heb al zoveel geprobeerd om de pijn te verlichten, maar niks hielp. Het is een fijn, rustgevend en veilig gevoel dat ik bij een lange dag naar school, een hele dag zitten of tijdens het sporten kleding heb die mij hierbij, letterlijk, ondersteunen.

Nu mogen jullie! Ben je nieuwsgierig geworden en wil je de houdingcorrigerende kleding van Anodyne zelf ervaren? Wie jarig is trakteert! Omdat ik jarig ben (23 maart) is er een kortingscode*! Krijg nu 15% KORTING bij een bestelling met de kortingscode: Fenna15. De kortingscode was geldig tijdens mijn verjaardag. Omdat het zo goed verliep is de kortingscode nogmaals actief. LET OP: weer geldig van 3 april t/m 9 april. Als je vragen hebt laat het dan weten in de comments.

Liefs, Fenna

*Dit artikel betreft een samenwerking. Dit heeft echter geen invloed op mijn mening over de producten. 

17 Reacties

 1. Truus van den Hoek
  22 maart 2018 / 22:10

  Wat leuk en interessant om te lezen Fenna!! Er gaan direct allerlei radartjes bij me draaien? Als ik het goed zie heb jij zelf een hoge bocht naar rechts en wordt door de torsie je rechter schouder meer voorover geduwd. De linker schouder valt vask al van zichzelf naar achteren/ beneden. Hoe is het dan in de Bra?? Krijgt de rechterkant, die dit nodig heeft, dan automatisch meer steun dan de linker? En hoe werkt dat in het shirt? Alvast bedankt, groetjes Truus

  • 25 maart 2018 / 13:41

   Hallo Truus, je observatie is helemaal goed :). De bra zorgt bij mij ervoor dat ik aan de rechterkant inderdaad meer steun ervaar, daar voel ik meer druk dan bij de linkerkant. Ook bij het shirt merk ik dat ik bewuster wordt van mijn houding en dan vooral de rechterkant voel ik bij het dragen, omdat die kant de meeste aanpassingen ‘nodig’ heeft. Hopelijk is het een beetje duidelijke. Liefs, Fenna

 2. Suzan
  22 maart 2018 / 22:32

  Hi Fenna,

  Alvast gefeliciteerd met je verjaardag! 🙂 Even een vraagje: waarom behoort de bra wel tot je favorieten en het shirt niet? Het shirt helpt, zoals je schreef, ook om de onderrug te ondersteunen en de bra niet lijkt me.

  • 25 maart 2018 / 13:32

   Hallo Suzan, ik vind zelf de bra fijner om een hele dag te dragen. Het shirt gebruik ik vaak als ik weet dat ik het nodig heb, zoals wanneer ik veel achter mijn bureau zit. De bra ondersteunt inderdaad niet de onderrug. Liefs, Fenna

 3. Dewitte Christa
  23 maart 2018 / 21:46

  Hallo, ik heb reeds de T-shirt en ben er heel blij mee. Voor de zomer zou ik de bh willen bestellen
  Hoeveel kost die met 15procent korting en hoe bepaal ik de maat?

  • 25 maart 2018 / 13:35

   Hallo, fijn dat het shirt zo goed bevalt! De bh kost met korting nog €84,15 (als ik het goed heb uitgerekend). Wanneer je op het product klikt is er ook een maattabel te zien. Dan kun je precies zien welke maat voor jou het beste is. Liefs, Fenna

 4. 23 maart 2018 / 22:09

  ik zag laatst toevallig op Facebook een reclame over houdingcorrigerende kleding. Ik dacht: jaja, dat zal wel ☺️
  Maar nu ik je ervaring lees dat het echt wat doet vind ik het wel interessant! Ik wil juist naar de fysio om mijn houding wat te verbeteren, maar mischien kan kleding net wat extra steun geven!

  • 25 maart 2018 / 13:36

   Hallo Nayana, je mag de producten altijd vrijblijvend 14 dagen zelf testen. Ik ga zelf wekelijks naar de fysio voor mijn scoliose, maar ik denk zeker dat de producten van Anodyne een toegevoegde waarde zijn. Liefs, Fenna

 5. 24 maart 2018 / 23:32

  Passen deze spullen ook bij jongens? En zo ja hoe kan ik die spullen bestellen?

 6. 24 maart 2018 / 23:32

  Heb je deze spullen ook voor mannen? En zo ja hoe kan je die bestellen?

 7. Marga Willemsen
  9 april 2018 / 10:58

  Goedemorgen mijn naam is Marga Willemsen uit gendt heb last van syndroom van tietze reuma bij je borstbeen erg pijnlijk snachts lig ik met het kussen onder mijn schouderbladen en rek daardoor je borstbeen uiteen dat helpt mij goed naarmate de dag vordert hoe meer pijn ik op mijn borstbeen krijg vaak niet uit te houden
  Ik krimp en loop met mijn schouders naar voren
  Dus dacht ik is zo’n bh iets voor mij zou graag informatie daarover willen heb maat van bh D 110 ongeveer of 105
  Zou graag willen weten of zoiets helpt en wat de prijs ervan is groetjes marga Willemsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.