fbpx

Hou Het Ambitieus met Evelyn & haar passie voor fotografie

Hou Het Ambitieus met Evelyn

De laatste Hou Het Ambitieus van 2018! Ik ben zo blij met hoe HHA is uitgepakt, zoveel lieve en positieve reacties krijg ik op deze rubriek. Ook de Facebook community, Meisjes met Ambitie en een Beperking groeit nog steeds. Erg leuk! Voor deze laatste rubriek dit jaar heb ik iemands bijzonders uitgenodigd om deel te nemen. Ik hou van foto’s, om ze te maken, maar vooral om mooie foto’s die anderen maken te bewonderen. Tromgeroffel… Evelyn van Onbeperkt Puur deelt vandaag haar verhaal!

Hou Het Ambitieus met Evelyn

Ik ken Evelyn via Instagram van haar fotografie werk en haar verhaal om je imperfecties te delen. Love it! Ow, en weet je wat ze in 2018 heeft gedaan? Een TedTalk! Super stoer en zo dapper. Met het onderwerp ‘kracht van imperfectie’ heeft ze aan nog meer mensen duidelijk mogen maken wat zij belangrijk vindt. En de ambitieuze Evelyn houdt maar niet op, ze coacht, fotografeert en organiseert koffiedates. Ik vind het een eer dat ze zo open vertelt en deelt over alles wat ze meemaakt en wat ze doet. Daar kan ik alleen maar van leren. Ik ben zo dankbaar dat zij 2018 mooi afsluit voor Hou Het Ambitieus! Lees hieronder het interview.

Hou Het Ambitieus met Evelyn

Waarom ben je begonnen met je fotograferen & bloggen?

Ik ben geboren met een zichtbare lichamelijke beperking (spasme en hypermobiliteit). Zowel op de basisschool als de middelbare school ben ik daar flink mee gepest. Daarom haatte ik mijn beperkingen en wilde ik niets liever dan ‘normaal’ zijn.
Nadat ik afgestudeerd was als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener, begon ik te werken in de kinderopvang. Dit werd lichamelijk gezien te zwaar voor mij, waardoor ik me vaak ziek moest melden. Ik besefte dat werken voor een baas niet werkte voor mij en dat het veel beter zou zijn als ik mijn tijd zelf zou kunnen indelen. Inmiddels had ik ook een cursus aan de fotovakschool afgerond en besloot ik de sprong in het diepe te wagen. Ik begon met mijn bedrijf in fotografie.
Mensen boekten mij op grond van mijn foto’s, maar als ze me dan zagen bij de eerste afspraak schrokken ze vaak. ’Gaat zij onze foto’s maken?’, zag ik ze dan denken.Dat zorgde voor ongemakkelijke momenten.
Daarom besloot ik mezelf meer te laten zien, hoe eng ik dat ook vond in het begin. Ik ging bloggen over mijn beperkingen en waar ik tegenaan loop. Het mezelf laten zien had als gevolg dat ik steeds meer klanten kreeg. Ze vertelden dat ze werden aangesproken door mijn verhaal en openheid. Mijn ‘imperfectie’ en mijn openheid erover werd dus mijn kracht!

Ondertussen ben je een echte ondernemer. Hoe bevalt ondernemen met een chronische ziekte/beperking?

Aan de ene kant bevalt dat heel goed, want ik kan mijn tijd (deels) zelf indelen en dat is gewoon ideaal als je een chronische ziekte hebt en niet precies weet wanneer je in staat bent om te werken.
Aan de andere kant vind ik het soms ook lastig. Het succes van mijn bedrijf ligt voor 100% in mijn eigen handen. Als ik kijk naar andere onderneemsters om me heen, zie ik dat zij veel harder en meer kunnen werken dan ik en daarmee ook goed geld verdienen.
Als ik ga vergelijken, ben ik me weer heel bewust van mijn eigen ‘beperkingen’ (in de letterlijke zin van het woord) en dat frustreert soms. De kunst is om steeds weer terug te gaan en te kijken naar mijn eigen pad. Als ik me daarop focus, is er eigenlijk niets aan de hand. Dat klopt en is precies zoals het moet zijn.

Van welke dingen word je écht blij en probeer je daarom zo vaak mogelijk te doen voor meer positiviteit?

Ik zoek áltijd de verbinding met de ander. Ik wil weten wie jij bent en wat jou bezig houdt. Maar dan echt, diep van binnen. Soms loop ik ook aan tegen deze eigenschap, want niet elke gelegenheid dient zich voor diepe gesprekken. Maar steeds meer ervaar ik het als positief. Diepgang en verbinding is voor mij de kers op de taart van het leven en gelukkig ontmoet ik steeds mensen voor wie hetzelfde geld en ik met wie ik die verbinding ook kan en mag maken.

Waar ben je op dit moment dankbaar voor?

Heb je even. 😉
Ik voel me echt gezegend met alle lieve mensen om me heen.
Als kind had ik nooit een vriendinnetje om mee te spelen. Ik kan me nog zo goed herinneren dat ik alleen werd gevraagd als hun eigen vriendinnetjes ziek waren of niet konden. Die ervaringen vormen je. Nu mag ik ervaren wat echte, onvoorwaardelijke vriendschap is. En dat maakt me zo onbeschrijfelijk dankbaar.

Heb je 3 tips? Bijvoorbeeld een goed boek/docu/advies. Mag zijn omdat je het leuk vindt of omdat je het aanraadt voor anderen met een chronische ziekte/beperking.

 1. Kies voor je eigen pad!
  De eerste en grootste tip die ik mee kan geven is: kies voor je eigen pad en levenstempo. Het is soms zo makkelijk om mee te gaan met wat andere ondernemers zeggen dat je moet doen om van je bedrijf een succes te maken. Maar ik heb ontdekt dat leven vanuit mijn hart, intuïtie en flow een moeiteloos leven is. Doe wat goed is en voelt voor JOU!
 2. Plannen:
  Een hele praktische tip die mij veel ontspanning in mijn bedrijf heeft opgeleverd is om een weekplanning te maken, in plaats van een dagplanning.
  Ik maak op maandagochtend een lijstje met to-do’s die ik die week af wil hebben. Hiervoor maakte ik een dagplanning, maar als ik dan een dag heel moe opstond, frustreerde het me dat ik de taken van die dag niet af kon strepen. Als ik nu een dag heel moe ben, kan ik er veel beter aan toegeven. Want ik weet dat ik de taken op mijn weekplanning morgen ook nog kan doen. En anders overmorgen.
 3. Deel je imperfecties!
  We doen onszelf vaak mooier voor op social media dan we zijn. Maar ik ben ervan overtuigd dat iedereen diep van binnen het verlangen heeft naar puurheid, naar het écht jezelf mogen zijn.Maar de mensen om je heen vinden het net zo spannend als jij. Dus zal jij de eerste stap moeten zetten en dat is heel eng. Maar hoe meer jij durft ‘af te wijken’, hoe meer jij erbij zal horen.
  Want je nodigt de ander uit om ook helemaal zichzelf te zijn en dan is er verbinding. En die diepe verbinding ervaren, dat gun ik iedereen!

Volg Evelyn & haar fotografie werk via Instagram en Facebook. Ook leuk, Evelyn organiseert regelmatig koffiedates, wie weet iets voor jou, bekijk haar website voor meer informatie. Ik hoop dat vijfde editie net zo goed is bevallen als alle anderen! Tot in 2019! Wil je ook je verhaal delen via Hou Het Ambitieus, let me know en stuur een mail naar info@houhetluchtig.nl.

Liefs, Fenna

Eerdere edities:

 1. Met Romy van @glitterromy: http://www.houhetluchtig.nl/houhetabitieus-romy
 2. Met Nayna van Love This Moment: http://www.houhetluchtig.nl/houhetambitieus-nayana/
 3. Met Lianne van Geen dieren in de keuken: http://www.houhetluchtig.nl/houhetambitieus-lianne/
 4. Met Nathalie van Fibromylagieblog.nl: http://www.houhetluchtig.nl/houhetambiteus-nathalie/
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: