fbpx

Hou Het Ambitieus met Nathalie & bloggen over fibromyalgie

Hou Het Ambitieus

Dit is alweer de derde editie van Hou Het Ambitieus! De eerstetwee en derde editie waren al een succes. En nu, iets later dan de eerste zondag van de maand, is het weer tijd voor een nieuwe Hou Het Ambitieus. Ik heb weer vijf vragen voorgelegd aan een ambitieuze vrouw met een chronische ziekte. Deze keer stel ik de vragen aan Nathalie van fibromyalgieblog.nl. Sinds een aantal maanden ben ik zzp’er en ik heb nog steeds vragen… Al mijn vragen heb ik onderverdeeld in 5 vragen die mij het belangrijkste leken. Ik wil graag antwoorden van, meiden (en jongens), die in dezelfde situatie zitten als ik. 

Hou Het Ambitieus met Nathalie

Nathalie heb ik leren kennen toen ik al even bezig was met bloggen, maar hier nog niet zoveel van af wist. Nathalie gaf mij tips en adviezen over van alles en nog wat! Na enige tijd spraken we ook in real life met elkaar af, dit was begin dit jaar (zo kort nog maar!). We zijn gaan zitten en na drie uur kletsen liepen we samen weer weg of afscheid te nemen. Conclusie, het was super gezellig en we moeten dit zeker vaker doen. Nathalie is echt ambitieus en kijkt naar wat ze wel kan, daarom ook zeer welkom bij Hou Het Ambitieus! We staan beide positief in het leven en dit was dan ook erg fijn kletsen. Nathalie is altijd bezig; leren, lezen en schrijven. Ze leert over zichzelf, ze leest graag en ze schrijf op haar blog www.fibromyalgieblog.nl. Geen twijfel mogelijk, ben je chronisch ziek en ben je opzoek naar iemand om van te leren, volg dan Nathalie via Instagram, Facebook en bekijk natuurlijk haar website!

Hou Het Ambitieus

Waarom ben je begonnen met bloggen/vloggen?

Haha stiekem moet ik altijd lachen als deze vraag me gesteld wordt omdat het niet mijn eigen idee was. Mijn vriend kwam met het idee om te gaan bloggen. Destijds was ik zoekende naar mogelijkheden om mijn leven draaglijker te maken en leren leven met fibromyalgie ging steeds beter. Mijn vriend had wel het idee dat ik mensen kon helpen en inspireren door mijn verhaal te delen. Hij maakt al jaren websites en was dus wel thuis in dat wereldje. En tadaa, eind 2015 ontstond Fibromyalgieblog.nl. Het eerste jaar heb ik onder een pseudoniem geschreven omdat ik het doodeng vond om met mijn verhaal naar buiten te komen. Wat moesten familieleden, collega’s of andere bekenden van me denken?! Ondertussen schrijf ik sinds 2017 onder mijn eigen naam en dat is toch wel een stuk fijner! Het doel van mijn blog is om anderen met fibromyalgie in te laten zien dat het ook mogelijk is een leuk leven te hebben mét fibromyalgie. Want dat is echt zo.

Ondertussen ben je een echte ondernemer. Hoe bevalt ondernemen met een chronische ziekte/beperking?

Dat is dubbel. Enerzijds is het een geweldige uitkomst, maar anderzijds is het soms toch wel even aanpoten. Als ik de taken niet doe die gedaan moeten worden, doet niemand het. Dat is toch wel iets wat ik soms lastig vindt. Anderzijds is het onwijs fijn om mijn dagen zelf in te kunnen plannen, om tussendoor rust te kunnen nemen als dat nodig is of zelfs even te slapen en om zelf de regie te hebben. Hierdoor is het voor mij nu mogelijk om te werken en mijn eigen geld te verdienen. In loondienst zou dit al meteen een ander verhaal worden. Dus ondanks het feit dat ondernemen niet altijd over rozen gaat, ben ik heel blij dat ik deze stap gezet heb.

Van welke dingen word je écht blij en probeer je daarom zo vaak mogelijk te doen voor meer positiviteit?

Ik houd van gezelligheid en goede gesprekken, ik heb daarom graag mensen om me heen zoals vriendinnen, mijn vriend, mijn ouders of zus. Daarnaast word ik er onwijs blij van als ik mijn energie goed kan besteden en alles zo weet te plannen dat het lichamelijk voor mij het beste uitkomt. Dit geeft een gevoel van overwinning, het gevoel dat ik meer kan dan ik soms denk. Ik vind het ook heerlijk om te knuffelen met Milo (ons hondje), om creatief bezig te zijn in mijn bullet-journal of om lekker te lezen.

Waar ben je op dit moment dankbaar voor?

Voor het feit dat ik mezelf de afgelopen jaren zo onwijs heb mogen ontwikkelen en als persoon ben gegroeid. Voordat ik mijn eigen onderneming had werkte ik in de gehandicaptenzorg waar ik uiteindelijk met een burn-out weg ben gegaan. Dit heeft me wel geleerd om beter voor mezelf te zorgen, om mijn grenzen aan te geven, eerlijk te zijn, niet overal verantwoording voor (willen) nemen en mijn perfectionisme meer los te laten. Door deze lessen gaat het ondernemen me nu ook beter af omdat ik gewoon een stuk sterker in mijn schoenen sta dan twee jaar geleden en mezelf op de eerste plaats zet.

Heb je 3 tips? Bijvoorbeeld een goed boek/docu/advies. Mag zijn omdat je het leuk vindt of omdat je het aanraadt voor anderen met een chronische ziekte/beperking.

 1. Boek: De edele kunst of Not Giving a Fuck
  Dit boek staat vol met wijsheid en ik heb er veel van kunnen leren. Het maakt je bewust van jezelf en de dingen waar jij (de hele dag door) je aandacht aan geeft en mee bezig bent. Het zet je écht aan het denken. Daarnaast is het boek geschreven met humor en leest het lekker weg.
 2. Docu: The Secret
  Eén van de documenten die je gewoon moet kijken als je positiever in het leven wil staan en meer positieve dingen naar je toe wil trekken. De secret gaat over de wet van aantrekkingskracht en heeft mij veel geleerd over hoe je dingen die je graag wilt naar je toe kunt trekken. Misschien wat zweverig maar zeker een dikke vette aanrader!
 3. Een leuk leven met een chronische ziekte is echt mogelijk
  ‘Leer er maar mee leven’, jeetje wat werd ik kwaad als ik dat advies kreeg maar terugkijkend hadden ze wel gelijk. Chronisch ziek zijn is niet leuk maar juist door ermee te leren leven wordt het wel makkelijker. Het is écht mogelijk om een leuk leven te hebben als je ziek bent.

Het is zeker de moeite waard om Nathalie & haar blog te volgen via Instagram en Facebook, en bekijk natuurlijk haar website. Ik hoop dat je deze, iets wat late, vierde editie net zo goed is bevallen als de anderen! Wil je ook je verhaal delen door middel van mijn 5 vragen, let me know en stuur gewoon een mail naar info@houhetluchtig.nl.

Liefs, Fenna

Eerdere edities

 1. Met Romy van @glitterromy: http://www.houhetluchtig.nl/houhetabitieus-romy
 2. Met Nayna van Love This Moment: http://www.houhetluchtig.nl/houhetambitieus-nayana/
 3. Met Lianne van Geen dieren in de keuken: http://www.houhetluchtig.nl/houhetambitieus-lianne/
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: