fbpx

Hou Het Ambitieus met Anne & haar steuntje in de rug-kaarten

Hou Het Ambitieus

Voor een nieuwe editie van Hou Het Ambitieus heb ik Anne uitgenodigd om haar verhaal te delen. Wellicht ken je Anne van haar Facebookgroep Ondernemers met een beperking of chronische ziekte of van haar website a-typist.nl. Weet je niet wie Anne is dat wil ik je graag voorstellen! Daarom vind ik het ook erg leuk om deze rubrieken te doen, je leert elke keer weer wat meer over diegenen en wat zij doen. Het is zeker een interview geworden waar Hou Het Ambitieus voor is gemaakt.

Hou Het Ambitieus met Anne

Ik ken Anne via mijn blog en via Instagram waar we elkaar volgen. Maar ook door middel van haar Facebookgroep, waar ik ook lid van ben. Allemaal goede en ambitieuze dingen waar ik dan weer enthousiast van word (Hou Het Ambitieus)! Anne heeft autisme en daardoor heb ik heel veel respect voor haar en wat ze allemaal doet. Zoals jullie misschien al wel weten heeft mijn tweelingzus Demi ook een vorm van autisme. Zo nu en dan zeg ik tegen Demi, Anne heeft dit gedaan of lees even wat Anne heeft geschreven. Ter inspiratie :). Hopelijk inspireert Anne jullie ook, lees hieronder het interview.

Hou Het Ambitieus

Waarom ben je begonnen met bloggen?

In mijn tienerjaren las en schreef ik veel op internetfora. Ik kon er mijn verhaal kwijt en ik maakte er vrienden, ook in het echte leven. Later kwam er een omslag van fora naar social media. Inmiddels accepteerde ik mijn autisme ook meer en durfde ik het aan om daar in blogs en op social media over te schrijven. Ik heb verschillende blogs gehad, maar sinds 2016 blog ik op mijn website a-typist.nl. Mijn bedrijf heet ook A-typist.

Ondertussen ben je een echte ondernemer. Hoe bevalt ondernemen met een chronische ziekte/beperking?

Dat bevalt heel goed! Ik heb daar ook heel bewust voor gekozen, omdat ik erachter kwam dat werken in loondienst niet zou gaan lukken. Op deze manier kan ik toch nog iets aan betaald werk doen. Door te ondernemen vanuit mijn eigen huis elimineer ik reistijd, collega’s om me heen en op gezette tijden moeten werken. Het is natuurlijk echt niet voor iedereen geschikt om te gaan ondernemen, maar voor mij werkt het. Het scheelt daarbij wel heel erg dat ik ook nog een Wajong heb. Als ik die financiële zekerheid niet had gehad was het een ander verhaal geweest, want ik kan maar acht uur per week werken.

Van welke dingen word je écht blij en probeer je daarom zo vaak mogelijk te doen voor meer positiviteit?

Ik word er echt blij van als mensen me laten weten dat ze iets gehad hebben aan wat ik schreef of aan een product dat ik ontwikkeld heb. Dat is toch geweldig? Dat je van achter je computer iets kunt betekenen in het leven van andere mensen! Ik probeer daarom zo vaak als ik kan een blog of socialmediabericht te plaatsen.

Waar ben je op dit moment dankbaar voor?

Ik ben er dankbaar voor dat ik een manier heb gevonden waarop ik iets kan bijdragen aan de maatschappij en dat het me lukt om dat vrij stabiel vol te houden, ondanks mijn zeer onvoorspelbare gezondheid.

Hou Het AmbitieusSteuntje in de rug-kaartje heb ik van Anne mogen ontvangen. Superleuk, ook hier waren Demi en ik beide erg enthousiast over. De kaarten zijn vrolijk en met de juiste teksten voor begrip! Zeer Hou Het Ambitieus. 

Heb je 3 tips voor de lezers van Hou Het Luchtig?

  1. Leer jezelf kennen! Dit is natuurlijk niet alleen belangrijk voor mensen met een chronische ziekte of beperking, maar ik denk wel dat het extra belangrijk is in dat geval. Zeker om te ondernemen moet je goed weten waar je sterktes en zwaktes liggen en hoeveel je aankan.
  2. Laat eens spontaan weten dat je aan iemand denkt! Iedereen vindt het fijn om te weten dat je niet alleen bent, maar als je vaak ziek thuis bent is het zo fijn om te weten dat je niet vergeten wordt. Dit kun je bijvoorbeeld doen met de Steuntje in de rug-kaarten die ik speciaal voor dat doeleinde ontwikkeld heb.
  3. Op Facebook zijn verschillende groepen waar je gelijkgestemden kunt vinden. Mij helpt dat ontzettend. Niet alleen voor herkenning, maar ook om kennis uit te wisselen. Hoe doe je dat als je tegen beperkingen aanloopt en ambities hebt? Zowel Fenna als ik zijn beheerder van Facebookgroepen die daarbij helpen: Meisjes met ambitie en een beperking, en Ondernemers met een beperking of chronische ziekte.

Wil je aangeven dat je iemand steunt door middel van een mooi gebaar, dan zijn de Steuntje in de rug-kaarten perfect! Volg Anne via Instagram en bekijk ook zeker even haar website. Wil jij de volgende keer meedoen aan de rubriek Hou Het Ambitieus, stuur dan een mail naar info@houhetluchtig.nl.

Liefs, Fenna

Eerdere edities:

  1. Met Romy van @glitterromy: http://www.houhetluchtig.nl/houhetabitieus-romy
  2. Met Nayna van Love This Moment: http://www.houhetluchtig.nl/houhetambitieus-nayana/
  3. Met Lianne van Geen dieren in de keuken: http://www.houhetluchtig.nl/houhetambitieus-lianne/
  4. Met Nathalie van Fibromylagieblog.nl: http://www.houhetluchtig.nl/houhetambiteus-nathalie/
  5. Met Evelyn van Onbeperkt Puur: http://www.houhetluchtig.nl/houhetambiteus-evelyn/
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: