fbpx

Hou Het Ambitieus met Nayana & met liefde voor het moment

Hou Het Ambitieus

Dit is de tweede editie van Hou Het Ambitieus! Op de eerste editie van vorige maand heb ik zoveel positieve reacties gekregen, toen dacht ik ‘dit moeten we écht gewoon maandelijks doen’. Ik heb weer vijf vragen voorgelegd aan een ambitieuze vrouw met een chronische ziekte. Deze keer aan Nayana van Love this Moment, neem zeker een kijkje op haar website want deze is recentelijk helemaal vernieuwd! Sinds kort ben ik zzp’er en ik had (eigenlijk meer heb) vragen… Al mijn vragen heb ik onderverdeeld in 5 vragen die mij het belangrijkste leken. Ik wil graag antwoorden van, vooral meiden, die in dezelfde situatie zitten als ik. 

Hou Het Ambitieus met Nayana

Ik had contact met Nayana opgenomen om mee te doen aan deze rubriek, naast dat ze fulltime blogt begon ze ook een andere onderneming samen met iemand anders. Toen ze aangaf dat haar nieuwe onderneming met haar compagnon niet doorging vroeg ze zich af of ze wel mee kon doen aan deze rubriek. Gekke meid, natuurlijk kan dat! Nayana is ambitieus genoeg, bekijk alleen al haar mooie website  en je weet genoeg. Nayana volg ik denk ik al sinds dat ik Hou Het Luchtig heb op gericht. We hebben al samengewerkt, ik heb namelijk een gastblog geschreven voor haar blog, klik hier om het te lezen. Daarnaast houdt ze mij ook in de gaten, ze heeft namelijk ook wat geschreven over Meisjes met Ambitie en een Beperking, lees dat artikel hier. Nayana en ik vinden lezen beide erg leuk. Maar naast lezen hebben Nayana en ik nog meer overeenkomsten, namelijk dat we allebei fanatieke bloggers zijn. Meer weten over Nayana, dan moet je sowieso doorlezen, en even haar Instagram, website en Facebookpagina bekijken!

hou het ambitieus

Waarom ben je begonnen met bloggen?

Mijn blog Love this Moment heb ik nu ruim drie jaar. In maart 2015 ben ik deze gestart tijdens mijn therapie in het Vermoeidheids- en Pijncentrum te Lelystad. Ik ben deze therapie gaan volgen om te leren omgaan met mijn jarenlange vermoeidheidsklachten. Hiervoor heb ik de diagnose Chronisch Vermoeidheidssyndroom gekregen, afgekort CVS. Deze klachten zijn weer het gevolg van een auto-immuunziekte die ik al sinds mijn veertiende heb.

Tijdens dit traject in Lelystad is mijn mindset echt veranderd en ben ik mij heel erg gaan verdiepen in persoonlijke ontwikkeling, positiviteit en filosofie. Daardoor ben ik mij zoveel beter gaan voelen. Ik wilde wat doen met deze kennis en mijn ervaring heel graag doorgeven aan anderen. Daarom besloot ik om een blog te starten. De eerste twee jaar schreef ik wanneer ik inspiratie had, maar het afgelopen jaar ben ik veel actiever aan het bloggen gegaan en door het inzetten van sociale media is mijn bereik ook erg gegroeid, superleuk!

Ondertussen ben je een echte ondernemer. Hoe bevalt ondernemen met een chronische ziekte/beperking?

Ondernemer zijn betekent voor mij niet alleen het hebben van een eigen bedrijf, ook met werk in loondienst kun je nog steeds ondernemend zijn. Het is de mindset die je ondernemer maakt. Ik wil mijn blog Love this Moment graag groot maken en daar besteed ik veel tijd en aandacht aan. Daarnaast is mijn droom nog steeds om een boek te schrijven en dat gaat zeker ook gebeuren! Ik zit vol met creatieve ideeën en hou ervan om mijzelf te blijven uitdagen, nieuwe dingen te leren en persoonlijk te blijven groeien. Door mijn chronische vermoeidheidsklachten blijft het lastig om een balans te vinden tussen werken en rusten. Vooral omdat ik zo graag mijn tijd nuttig wil besteden als ik me goed voel. De kans dat ik dan alweer te veel hooi op mijn vork neem is groot en ik val nog steeds in diezelfde kuil JMaar toch leer ik wel van mijn fouten, ik vind het ook belangrijk om mijn grenzen op te zoeken en niet alleen binnen mijn comfortzone te blijven, wat soms toch zo lekker makkelijk en veilig voelt. Zolang iets goed voelt, ga ervoor!

Van welke dingen word je écht blij en probeer je daarom zo vaak mogelijk te doen voor meer positiviteit?

Ik vind het heerlijk om te lezen! Boeken zijn mijn beste vrienden omdat ik zelfs op dagen dat ik ontzettend moe ben nog wel kan lezen. Ik lees graag boeken over persoonlijke ontwikkeling, maar een goede roman of thriller op zijn tijd vind ik ook geweldig. Lezen kan ik uren achter elkaar doen als ik er de tijd en rust voor heb. Ik word er veel blijer van dan voor de tv hangen, hoewel ik dat laatste uit gemakzucht de laatste tijd wel veel heb gedaan. Ook word ik gelukkig van lekker buiten in de natuur zijn. Ik kan helaas niet zolang wandelen maar met mijn e-bike kan ik ook lekker erop uit! Tenslotte word ik heel blij van eten! Koken en bakken doe ik graag, maar ook lekker buiten de deur eten. Nieuwe gerechten proeven in goed gezelschap.

Waar ben je op dit moment dankbaar voor?

Ondanks dat mijn gezondheid niet altijd meewerkt, mag ik niet klagen. We zijn net verhuist naar een prachtig huis waar ik me heel goed voel. Ik heb een lieve vriend die mij begrijpt, steunt en me weer aan het lachen kan maken als het even niet zo lekker gaat. Ik heb lieve familie en vrienden om mij heen en ik kan de dingen doen waar ik blij van word! Het leven kan zo mooi zijn als je de tijd neemt om regelmatig stil te staan en te genieten!

Heb je 3 tips? Mag zijn omdat je het leuk vindt of omdat je het aanraadt voor anderen met een chronische ziekte/beperking.

  1. Ik luister op het moment vaak naar Podcasts. Ze zijn ideaal omdat je tussendoor gewoon je bezigheden kunt uitvoeren en tegelijk krijg je inspirerende gesprekken te horen. De Podcast serie ‘Praten over Bewustzijn’ en ‘Leven zonder Stress’ van Patrick Kicken zijn echt een aanrader. Ook de podcasts van Michael Pilarczyk zijn heel inspirerend.
  2. Mijn favoriete boek is nog steeds ‘Ki’ van Hans Peter Roel. Dit boek brengt mij elke keer weer terug naar mijzelf, naar wie en wat ik wil zijn.
  3. Mijn advies aan anderen met een chronische ziekte/beperking is toch wel: volg je hart. Ik heb al zo vaak de ervaring gehad dat mijn gevoel het juist had ook al wilde mijn hoofd er nog niet aan toegeven. En ook al loopt het leven niet altijd zoals je had gewild, er is altijd weer een nieuwe weg die heel veel moois op je pad zal brengen!

Het is zeker een aanrader om Nayana & Love this Moment te volgen via Facebook en Instagram! Ik hoop dat jullie de tweede editie van Hou Het Ambitieus net zo leuk vonden als de eerste. Wil je ook je verhaal delen door middel van mijn 5 vragen, let me know en stuur gewoon een mail naar info@houhetluchtig.nl.

Liefs, Fenna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: