fbpx

Hou Het Ambitieus met Romy & het liefst met heel veel glitter!

Hou Het Ambitieus Romy

Hou Het Ambitieus is (hopelijk) een nieuwe rubriek op Hou Het Luchtig. Sinds ik Hou Het Luchtig heb opgericht heb ik zoveel leuke mensen mogen ontmoeten! Daardoor voel ik mij dagelijks minder alleen en word ik enthousiast van alle verhalen. Daarnaast ben ik sinds kort zzp’er en ik had vragen… Is het namelijk niet een beetje tegenstrijdig dat je ondernemer wilt worden als je chronisch ziek bent? Ik wil graag antwoorden van, vooral meiden, die in dezelfde situatie zitten. Ik heb 5 vragen gemaakt en deze naar een aantal mensen gemaild. Eerst heb ik gekeken of zij het eigenlijk wel leuk idee vonden om mee te doen aan Hou Het Ambitieus, gelukkig reageerde iedereen super enthousiast! Vandaag deel ik het eerste verhaal in Hou Het Ambitieus met glitter girlboss Romy!

Hou Het Ambitieus met Romy

Romy volg ik al een tijdje via Instagram, we hebben samengewerkt en ik bekijk bijna al haar vlogs. Ik moet eerlijk toegeven dat Romy de reden is dat ik makkelijk kan vloggen en sneller de camera erbij pak. Deze meid heeft lef! En daar houd ik van, ze denkt in mogelijkheden en ze houdt van een uitdaging. Ze is zelfs gaan backpacken ondanks dat ze chronische rugpijn heeft!! Romy houdt van glitter, dit is terug te zien in alles wat ze doet, zoals haar Instagram pagina Glitter Romy en haar YouTube kanaal Glitter Romy. Daarnaast is ze een echte girlboss, samen met haar compagnon runt ze Go Get Your Glitter.

Hou Het Ambitieus

Ik heb 5 vragen gemaakt die ik Romy heb laten beantwoorden. Deze vragen zijn voortgekomen omdat ik zelf graag meer wilde weten over deze onderwerpen. Toen dacht ik, eigenlijk best leuk om te delen. Tada! Ik leer graag en dit deel ik graag weer met jullie:

Waarom ben je begonnen met vloggen?

Ik ben met vloggen begonnen in september 2017 omdat ik na ruim een jaar ’thuis in de ziektewet’ zoiets had van ‘Ik moet mijn verhaal delen en wil graag wat meer rust in mijn hoofd’. Ik was elke week druk bezig met therapie, sporten, revalidatie, het bezoeken van dokters en ziekenhuizen en kreeg van mensen vaak de vraag ‘Wat doe je nou eigenlijk gedurende dag? Hoe kom je je weken door? En hoe komt het dat je altijd leuke dingen doet maar je zegt dat je ziek thuis zit?’. Ik merkte dat ik het heel moeilijk vond om uit te leggen waar ik nou mee bezig was en hoe ik me elke dag voel, door te vloggen kan ik op een open en persoonlijke manier anderen meenemen in mijn leven. Ik merk dat ik veel meer begrip kreeg voor mijn situatie van bekenden zonder ‘beperkingen’, maar ook dat ik mensen die in hetzelfde schuitje zitten zo kon helpen en leren kennen.

Ondertussen ben je een echte ondernemer. Hoe bevalt het ondernemen met een chronische ziekte/beperking?  

Ik vind het heel dubbel, aan de ene kant is het fijn dat ik alle vrijheid heb om de opdrachten aan te nemen die bij mij passen en om te werken waar en wanneer ik wil. Maar, ik vind het ook heel lastig op sommige dagen. Als ik me echt slecht voel en iets moet gewoon af dan heb je geen collega die het werk van je kan overnemen. Ook gaat het soms echt niet goed met mijn rug en dan baal ik er toch van dat ik weer achter de computer moet kruipen. Wat ik ook lastig vind is dat ik eigenlijk meer zou willen werken om een leuk inkomen te genereren, maar dat in de praktijk gewoon niet haalbaar is vanwege mijn tekort aan energie. Je hoort vaak ‘succesvolle ondernemers’ praten over hoe zij hun onderneming tot een succes hebben kunnen maken door hard te werken en tot het uiterste te gaan, dat kan ik bijvoorbeeld al niet. Ik blijf mijzelf er dus wel altijd aan herinneren dat ik het op een andere langzamere manier moet blijven aanpakken. Gelukkig heb ik opdrachtgevers die hier begrip voor hebben en dat was toch een stuk moeilijker geweest als ik voor een baas zou werken.

Van welke dingen word je écht blij en probeer je daarom zo vaak mogelijk te doen voor meer positiviteit?

Ik word écht blij van eten, dat is mijn grootste passie. Als ik een slechte dag of week heb nodig ik vaak vrienden uit om te blijven eten en dan kook ik lekker of we gaan de deur uit om weer iets nieuws uit te proberen. Ik knap ook enorm op van buiten zijn in de natuur, lekker naar het strand fietsen, een stukje lopen en genieten van het groen om me heen. Een andere passie van mij is ook reizen, ik probeer altijd een paar reisjes of vakanties per jaar te plannen om iets te hebben om naar uit te kijken. Weg zijn van huis geeft mij rust en het bewustzijn dat de wereld groter is dan ik alleen met mijn problemen. De wereld kan zo mooi zijn als je dat bewustzijn hebt, ook thuis zijn is dan weer ok.

Waar ben je op dit moment dankbaar voor?

De mogelijkheid om mijzelf beter te leren kennen. Voordat ik ‘ziek’ werd had ik maar een modus en dat was keihard werken, doelen bereiken. Nu merk ik dat ik al die tijd alleen maar oogkleppen heb opgehad, door alleen maar naar die hoge einddoelen te werken vergat ik mijzelf helemaal en de mensen die belangrijk voor mij zijn. Nu heb ik de tijd om goed voor mijzelf te zorgen, tijd door te brengen met de mensen die mij lief zijn en ook om beter naar de wereld te kijken. Er is zoveel meer dan alleen maar werken. En ja, die rekeningen moeten nog steeds betaald worden, maar het mag allemaal wel een stukje rustiger.

Heb je 3 tips? Bijvoorbeeld goed boek/docu/advies. Mag zijn omdat het leuk is of omdat je het aanraadt voor anderen met een chronische ziekte.

  1. Zorg dat je naar buiten gaat en even beweegt, al is het maar voor een half uurtje. Op slechte dagen kom ik mijn bed niet uit en blijf ik het liefst ook binnen, ik merkte alleen dat dat ervoor zorgde dat ik mij alleen maar slechter ging voelen. Alleen al heel even een frisse neus halen en de buitenlucht zien voelt al zoveel beter.
  2. Probeer af en toe stil te staan bij de dingen die je ondanks je ziekte wél kunt die anderen die ‘gezond’ zijn niet zomaar kunnen. Ik betrapte mijzelf er wel eens op dat ik jaloers werd om anderen die gezond zijn en alles kunnen, dan voel je je gelijk heel down. Nu bedenk ik me vaak dat ik de ‘luxe’ heb om op een mooie dag lekker de hele dag op het strand te liggen, dat kan lang niet iedereen.
  3. Luister naar je lichaam en zorg goed voor hem/haar. Ik heb gemerkt dat mensen het heel moeilijk vinden om tijd en geld te investeren in hun gezondheid. Dit is toch wel het belangrijkste ‘ding’ dat we hebben, waarom besteden we daar dan niet zoveel aandacht aan?

Romy’s haar laatste vlog:

Het is zeker een aanrader om Romy te volgen via Instagram en YouTube! Ik hoop dat jullie Hou Het Ambitieus leuk vonden om te lezen. Ik ben zelf erg happy met het eindresultaat! Komende weken, hopelijk maanden, komen nog een aantal superleuk mensen voorbij. Houd Hou Het Luchtig daarom in de gaten via Facebook. Ben je zelf ambitieus, maar heb je ook een beperking? Word dan lid aan van mijn Facebook groep, Meisjes met Ambitie en een Beperking

Liefs, Fenna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: