fbpx

I need a change!

Hou Het Luchtig

Ik ben aan verandering toe, en een beetje snel graag. Als ik iets in mijn kop heb zitten dan moet dat ook gaan gebeuren en dan gaat dat mij ook lukken (tot nu toe in ieder geval). Maar hoe?

Ontdekking

Ik wil heel mijn leven al ‘normaal’ zijn. Wat ik onder ‘normaal’ versta zijn bijvoorbeeld mijn vriendinnetjes of klasgenoten. Ik pas alles aan om zo gewoon mogelijk te lijken en te leven. Dit zijn grote dingen en kleinere aanpassingen. Ik kwam tot de ontdekking dat het misschien veel slimmer is om niet ‘normaal’ te willen zijn, maar gewoon Fenna. En dat ik verschillende dingen niet moet willen die voor de grote menigte goed is maar dat ik het naar mijn eigen behoefte moet aanpassen.

Niet meer normaal!

Het is logisch dat je ‘normaal’ wilt zijn; niet meer ziek zijn, alles kunnen doen wat je zou willen, dat de dagelijkse pijn verdwijnt en dat je nooit meer bang bent voor een longontsteking. Ik hoor het bij veel mensen met een beperking of ziekte ‘ik wil normaal zijn’. Ik wil dat ook. Maar op dit moment heb ik het (zelf)vertrouwen dat ik misschien dingen anders aan moet pakken. Kijken wat ik kan in plaats van wat iedereen doet?

Doe normaal

Een voorbeeld hiervan is de sportschool, ik ga fitnessen omdat dat meer mensen van mijn leeftijd dat doen. Het is helemaal hip, fit blijven, hardlopen, krachttrainingen en groepstrainingen. Natuurlijk doe ik het ook voor mijn rug en longen. Maar ik ga meer met de intentie om te kunnen zeg dat ik er naartoe ga. Nu ben ik erachter gekomen dat de sportschool helemaal niks voor mij is! Ik heb drie sportscholen vanbinnen gezien, steeds dacht ik dat het aan de sportschool lag, maar het ligt aan de manier van sporten. Dat is niet voor mij, Fenna, weggelegd. Het is voor de grote menigte. Dus, het moet anders!

En zo zijn er nog meer dingen die ik anders wil en ga doen. Heb je advies of ervaringen, laat het mij weten!

Liefs, Fenna


Vond je dit een fijne blog of heb je aan de hand van deze blog nog vragen of misschien iets dat je wilt delen? Laat het mij weten in de comments of mail naar info@houhetluchtig.nl!


 

3 Reacties

 1. Laura
  24 april 2017 / 07:51

  Fenna you are the best <3 ik vind je super hoe je bent en blijf alsjeblieft lekker jezelf. Dat kan vaak best moeilijk zijn voor zoveel mensen! Ik bewonder juist mensen die bij zichzelf blijven.

  En wat betreft de sportschool.. was ook niks voor mij. En thuis is misschien wat gezelliger en comfortabeler toch? 😉 en je hebt je doggies die je supporten natuurlijk <3 hihi

  Xox Lau

 2. Sasje
  24 april 2017 / 08:04

  Hoi,

  Mooi stukje. En ik vind zelfkenis begin van “macht” en dat is wat je in beweging zet zo. Door naar jezelf te luisteren en je af te vragen “past dit bij mij? Wil ik dit echt?” maak je bewuste keuzes. En dat is juist eigenlijk heel normaal. En krachtig. Succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: