fbpx

Mijn mindset over keuzes maken & tevreden zijn met de situatie

keuzes

Het schooljaar loopt op zijn eind, wat betekend dat de vakantie voor de deur staat. Heerlijk! Maar dit houdt ook in dat er een aantal keuzes moeten worden gemaakt. Ik wil namelijk een leuke en sociale zomer, maar ik wil ook dat mijn lichaam voldoende rust krijgt. Ik wil dit artikel beginnen met een quote die ik las in het tijdschrift Happinez “Het is tijd dat je een keuze gaat maken. Jij bent niet wat je overkomt, jij bent wat je kiest dat je bent. Pas wanneer je zelf helder weet wat je wilt, kunnen kansen zich aandienen. Het maakt niet uit of je ja of nee zegt tegen een situatie, als je maar kiest. Zoals je blijft twijfelen, weet niet of niemand welke kant het op moeten bewegen.” De quote komt van de Inner Compass Card van Neel van Lierop (ik wist ook niet wat dit was, maar door hier te klikken kun je zelf alles over lezen, of koop de Happinez; nummer 4 – 2018). Deze quote slaat de spijker op zijn kop.

Keuzes maken

Keuzes maken vind ik erg lastig. Afgelopen woensdag sprak ik af met Kelly, wij zijn beide slecht in keuzes maken haha! Waar gaan we lunchen, waar gaan we zitten, wat willen we te drinken? Lastig… Kelly en ik stimuleren elkaar om keuzes te maken, groot en klein. Want het opzetten van je eigen bedrijf kwam tijdens onze meeting ook meerdermalen aanbod. Oké, maar dat terzijde. Want zoals ik al zei, de zomervakantie staat voor de deur. Met Kelly besprak ik onze zomervakantie plannen. Haar agenda stond bomvol! Ik was serieus onder de indruk van wat zij allemaal gaat doen deze zomer. Elke dag stond er wel iets gepland, van werken tot festivals bezoeken. Ik daarentegen weet alleen dat ik begin juli 7 dagen vakantie ga naar Sardinië (zin in!!), voor de rest heb ik nog niks gepland. Het is niet dat ik dat niet wil, maar eigenlijk niet echt weet hoe.

keuzes

Sociaal leven

Ik heb een aantal goede vriendinnen, klein groepje maar erg fijn. Wat blijkt dat iedereen deze zomer lang op vakantie gaat en/of fulltime gaat werken. Dus, vroeg ik mij af ‘wat ga ik deze zomer doen?’. Wat de afgelopen jaren goed is gelukt is een muur om mij heen bouwen als het gaat over mijn sociale leven. Deze muur is vooral ontstaan twee jaar geleden, toen was ik vaak ziek en ik kon weinig naast school. Deze keuzes heb ik toen bewust en onbewust gemaakt. Nu gaat het al twee jaar redelijk goed, maar ik blijf natuurlijk op mijn hoede aangezien ik mijn grenzen (steeds) beter ken. Maar als je vaak ‘nee’ zegt tegen sociale activiteiten, word je op een gegeven moment niet meer gevraagd om mee te gaan. Logisch, maar niet leuk. Hoe bouw ik mijn muur af?

Tevreden zijn

Ik zou graag meer doen op sociaal vlak. Veel wat ik nu doe, doe ik alleen. Zoals bloggen en sporten. Met mijn longverpleegkundige had ik het erover wat ik kan doen wat niet alleen is. Ik ben er nog niet uit wat dat zou kunnen zijn (tips zijn welkom). Afgelopen week heb ik veel na gedacht over dit onderwerp. En ik moet eerlijk zijn, eigenlijk ben ik best tevreden met zoals het nu is, met de keuzes dit ik heb gemaakt. Ik vind het geen ramp om alleen te zijn. Netflixen, lezen, bloggen, sporten. Ik zie mijn vriendinnen regelmatig en ik heb de vrijheid om van alles te doen. Maar ook is mij afgelopen week duidelijk geworden dat ik mijn muur niet verder moet opbouwen, maar juist moet afbouwen. Ik wil mensen blijven ontmoeten en met mijn vriendinnen vaker afspreken zonder dat ik bang ben voor wat mijn lichaam daarvan zal vinden.

“Het is tijd dat je een keuze gaat maken. Jij bent niet wat je overkomt, jij bent wat je kiest dat je bent. Pas wanneer je zelf helder weet wat je wilt, kunnen kansen zich aandienen. Het maakt niet uit of je ja of ‘nee’ zegt tegen een situatie, als je maakt kiest. Zoals je blijft twijfelen, weet niet of niemand welke kant het op moeten bewegen.”

Ik heb deze week mijn vriendinnen mogen zien en leuke dingen gedaan. Dat was lichamelijk zwaar. Mijn motto is dan “deze pijn had je ook gehad als je op de bank had gelegen, nu heb je pijn van iets wat leuk was.’ En daarnaast een keertje in de middag slapen :). Dat zijn keuzes die ik maak, voor mijn lichaam en mijn leven. Conclusie, ik ben tevreden met de situatie zoals die nu is, maar ik mag mijn muur afbouwen i.p.v. opbouwen. Hoe gaan jullie hiermee om?

Liefs, Fenna

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: