fbpx

Leren omgaan met chronische ziekte: zo heb ik het gedaan!

Leren omgaan met chronische ziekte

Leren omgaan met chronische ziekte betekent voor mij dat het je dagelijks leven niet alleen maar negatief beïnvloed. Maar dat je leert om er mee om te gaan zodat je positief in het leven kunt staan en gelukkig bent!

Leren omgaan met chronische ziekte

In drie tips deel ik hoe ik omga met mijn chronische ziekte, zodat het mij niet tegenhoudt. Maar dat ik dankzij mijn chronische ziektes zo ver kom en zo positief in het leven sta! Niet ondanks, maar dankzij!

1. Niet alleen omgaan met fysieke klachten, maar ook mentaal

Dit is iets waar je misschien niet meteen bij stil staat. Wanneer mijn mentale gesteldheid niet zo in balans is vind ik leven met mijn beperkingen veel moeilijker. Als ik sterk in mijn schoenen sta, kan ik me makkelijker aanpassen of beter luisteren naar mijn lichaam. Hierbij is positieve energie erg belangrijk. Eigenlijk kost alles energie, maar het verschil tussen kost het energie of krijg je er energie van is iets waar ik dagelijks bewust bij stil sta. Als ik me bewust ben van ‘als ik dit doe is het te veel’. Daarom ga ik nu soms ook bewust over de grens heen, ik krijg er namelijk ook positieve energie van!

DOWNLOAD MIJN GRATIS EBOOK “IN DRIE STAPPEN GRENZELOOS POSITIEF!”

Lees ook:

2. Leren lief te zijn voor jezelf

Mijn motto is ‘wees lief voor jezelf’. En de afgelopen jaren heb ik voor mijzelf een aantal dingen ontdekt wat dat ‘wees lief zijn voor jezelf’ inhoudt. Voor mij betekent het voor jezelf zorgen en dingen doen die goed voelen. Kom ik de dag makkelijker door wanneer ik tussen de middag een powernapje plan of een weekend helemaal niks plan. Ik werk makkelijk alles ik rond 11.00 uur naar buiten ga voor 10 minuten. 

3. Delen

Door mijn blog heb ik onbewust beter leren omgaan met mijn chronische klachten. Door te schrijven en door iets op Instagram delen. Ook door het schrijven voor mijn blog ben ik bewust bezig met dingen waar ik tegenaanloop te formuleren, dit heeft een hele fijne werking om sommige dingen beter te begrijpen, onder ogen te komen of om hulp te vragen. In dit artikel leg ik uit hoe schrijven mijn leven beter maakt: lees het hier. 

Boektips: voor meer inspiratie en informatie!

In een gastartikel voor Yvonne Hankelaar deel ik deze tips, maar dan veel uitgebreider. Interesse? Lees het artikel hier! Hoe heb jij leren omgaan met je chronische ziekte? 

Liefs, Fenna

DOWNLOAD MIJN GRATIS EBOOK “IN DRIE STAPPEN GRENZELOOS POSITIEF!”

WIL JIJ WETEN WAT MIJN FAVORIETE PRODUCTEN ZIJN? BEKIJK DAN MIJN WEBSHOP!

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: