fbpx

Leren vertrouwen op je lichaam & je niet laten leiden door angst

door | mrt 16, 2021 | Chronisch Ziek, Mindset

Misschien is het omdat ik bijna jarig ben, maar ik droom even weg bij afgelopen jaar. Of was het meer een nachtmerrie? En kan ik leren vertrouwen op mijn lichaam? Als ik iets heb geleerd afgelopen jaar is dat verandering het enige consistente is én dat je je niet kunt laten leiden door angst.

Leren vertrouwen op je lichaam

Half maart 2020, we zitten al ruim een jaar volop in heel het corona gebeuren. Ondanks dat vorig jaar rond deze tijd de grond onder mijn voeten leek te verdwijnen, is er zoveel meer gebeurt dan ik ook had verwacht! Toch gaat er geen dag voorbij gaat dat ik de angst niet vol opkomen, wat als ik ziek word? Wat als mijn ouders ziek worden? Wat als ik een longontsteking krijg? Vluchtig schiet ik in paniek, controleer ik of ik alles doe wat ik kan doen. Desinfecteren, handenwassen en opletten in contact met mensen. Meer kan ik niet doen. 

Maar ik vertrouw mijn lichaam niet voor de volle 100%. Als ik steken voel in de buurt van mijn longen schiet ik altijd in paniek. Ik heb mijn lichaam nooit 100% weer leren vertrouwen na de vele longontstekingen. Mijn Apple Watch, waardoor ik saturatie kan meten, helpt wel om sneller de angst kwijt te raken wanneer het percentage goed is.

Lees ook:

Je kunt je niet laten leiden door angst

Vorig jaar, eind maart, ging ik in zelf quarantaine, 4 weken niemand aanraken en alleen wonen. Toen zei mijn moeder, ‘zie het als een oefening om uit huis te gaan’. Geen idee. En nu een jaar later, woon ik écht op mezelf. Dit is geen vakantie, geen oefening en ik hoef niet nar 4 weken weg. Dit is echt. Binnen geen jaar is er zoveel veranderd! 

De angst zit altijd ergens in mijn achterhoofd. Maar in de periode van zelf quarantaine leerde ik één ding, eenzaam zijn is erger dan ziek worden. Ik heb mijn leven even ‘on-hold’ gezet toen corona uitbrak, ik moest wel. Maar op een gegeven moment heb ik ook besloten dat ik wil leven. Tuurlijk blijf ik opletten, maar ik wil wel vriendinnen blijven zien en uitstapjes plannen (binnen NL).

Nu houd ik de hele tijd in mijn achterhoofd, “verandering is het enige consistente”. Hoe ga jij om met angst? Vertrouw jij je lichaam?

Liefs, Fenna

DOWNLOAD MIJN GRATIS EBOOK “IN DRIE STAPPEN GRENZELOOS POSITIEF!”

WIL JIJ WETEN WAT MIJN FAVORIETE PRODUCTEN ZIJN? BEKIJK DAN MIJN WEBSHOP!

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest: