fbpx

Studeren met een beperking: leren voor tentamenweek

Studeren met een beperking: leren voor tentamenweek

De tentamenweek staat bijna weer voor de deur, eerste van het tweede leerjaar. Weet je nog toen dit schooljaar begon? Goede oude tijd… Aangezien mijn hoofd nu helemaal op ‘leren’ staat dacht ik dan neem ik Hou Het Luchtig daar gewoon in mee. Ik plan, ik leer en ik herhaal. Dat zijn eindelijk de dingen die ik tijdens een dag leren doe, maar ik houd natuurlijk nog met meer dingen rekening. 

Leren voor tentamenweek

Waar houd ik rekening mee met een tentamenweek?

 • Maak een planning waar je (dit ligt aan de hoeveelheid stof wat je moet leren), laten we zeggen, 7 dagen leer-dagen hebt en 7 herhaal-dagen. In de leer-dagen leer je alle stof en in de herhaal-dagen herhaal je het (Duh, dat snap k ook wel, wat is je punt?). De herhaal-dagen zijn er ook voor als je tijdens de leer-dagen te moe was of een andere reden hebt waarom je niet hebt kunnen leren. Dan verplaatst je je planning heb je nog altijd genoeg tijd om te herhalen.
 • Begin vroeg! In de ochtend heb ik de meeste energie dus begin ik (redelijk) vroeg.
 • Sta op. Ik ga tijdens een dag leren als ik me ertoe kan zetten 15 tot 30 minuten naar buiten. Even een andere houding wat goed is voor mijn rug en frisse lucht want anders kom ik helemaal niet buiten.
 • En ik zet mijn mobiel tijdens het leren op vliegtuigstand, dat werkt veel effectiever.

Dag planning

Hoe zit een leer-dag er voor mij dan uit?

 • 09:00 -> Ik probeer tussen 09:00 en 09:30 te beginnen.
 • 11:00 -> Een mini pauze van 10 tot 15 minuten om even je mobiel te checken en wat te eten.
 • 12:30 -> Eten!
 • 13:00 -> Even naar buiten…
 • 13:30 -> En weer leren…
 • 14:30 -> Klaar! Als het goed is, is dan alles van de to do list afgestreept en ken ik wat ik voor die dag moest leren.
 • 14:31 -> Voor de tv met de gedachte ‘welke serie ga ik nu kijken?’.

Nou, nu weet je hoe ik het aanpak. Dit is een ideale leer-dag…. Hopelijk heb je er wat aan en als jij het nu anders doet zou ik dat ook graag willen weten, dus laat een reactie achter in de comments.

Liefs, Fenna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: