fbpx

Leuke Nederlandse boeken: gelezen boeken in maart

leuke Nederlandse boeken

Afgelopen maand heb ik superveel leuke Nederlandse boeken gelezen, daarom ben ik ook erg enthousiast om ze met jullie te delen! Vanwege mijn wintersportvakantie heb ik nog meer kunnen lezen; vlucht had vertraging & 12 uur terug in de auto… Je snapt dan wel waarom ik deze maand we liefst vijf boeken heb gelezen, allemaal leuke Nederlandse boeken. Ik moet er wel bij vermelden dat eigenlijk geen een boek is geschreven door een Nederlandse schrijver, maar daar let ikzelf eigenlijk niet zo op, kijk gewoon naar het onderwerp.

Leuke Nederlandse boeken van maart

leuke Nederlandse boeken

Iene Miene Mutte – M.J. Arlidge

“Het meisje was amper nog in leven toen ze het bos uit kwam lopen. Het verhaal van haar ontvoering was donkerder dan de meest verschrikkelijke nachtmerrie. Maar alles wat ze zei was waar. Elk gruwelijk detail. Een aantal dagen later wordt een tweede in shock verkerend slachtoffer gevonden en ontstaat er een patroon. In tweetallen worden mensen ontvoerd, vastgehouden en uitgehongerd. Vervolgens krijgen ze een duivels dilemma voorgelegd: doden of gedood worden. Inspecteur Helen Grace en haar team weten dat ze jacht maken op een ingenieuze psychopaat die zijn slachtoffers gebroken en vol schuldgevoel achterlaat.”

Van een vriendin die ook veel leest hoorde ik over dit boek, eerste deel uit een serie. Zij had hem binnen twee dagen uit! De verwachting lag hoog toen ik Iene Miene Mutte voor een leuk prijsje kocht. Het is een super spannend boek! Je kunt het boek echt niet wegleggen en je moet weten hoe het afloopt. Ook ik had het boek snel uit, binnen 4 dagen. Het is een Engelse detective en eigenlijk wel Netflix waardig. Als je daarvan houdt raad ik het je zeker aan, ik ben nu het tweede deel aan het lezen.

leuke Nederlandse boeken

Gesprek met vrienden – Sally Rooney

“In de zomervakantie van hun studie aan Trinity College Dublin treedt Frances (21) met haar vriendin Bobbi op, waarbij ze door Frances geschreven teksten op het toneel vormgeven. Als de bekende fotografe Melissa een profiel over hen wil samenstellen, komen ze in contact met haar man Nick (32), een knappe acteur. Frances raakt onder de indruk van Melissa’s wereld, maar vooral van Nick.”

De schrijfster ken je misschien wel van haar wel besproken boek Normale Mensen. Eigenlijk wilde ik dat boek kopen, maar ging naar huis met Gesprek met vrienden. Dit boek schreef ze eerder en was daardoor ook iets goedkoper :). Ik wilde graag een boek van haar lezen omdat ze een jonge vrouwelijke schrijfster is en ik erg benieuwd was naar haar schrijfstijl. Ze schrijf over hele moderne en herkenbare dingen, wat haar boeken interessanter maken. Ik zou het beschrijven als een level hoger dan Young Adult boeken. Het zit goed in elkaar, met online communicatie en dilemma’s als vrouw zijnde en volwassen worden. Ben nu ook super benieuwd naar haar nieuwste boek. Maar het was zeker een slim besluit om eerst dit boek te lezen!

leuke Nederlandse boeken

De Onsterfelijke – Chloe Benjamin

“New York, 1969. De broers en zussen Gold krijgen als kind hun sterfdatum te horen van een helderziende. De voorspelling heeft grote gevolgen voor hen in de vijftig jaar die volgen en allevier proberen ze op eigen wijze het lot te bezweren: oogappel Simon vlucht naar de westkust, op zoek naar de liefde in het San Francisco van de jaren tachtig. De dromerige Klara wordt illusionist in Las Vegas, geobsedeerd door de grens tussen werkelijkheid en fantasie. Oudste zoon Daniel zoekt naar zekerheid als legerarts in de jaren na 9/11, hopend aan het lot te kunnen ontkomen. En de serieuze Varya probeert de grens tussen de wetenschap en onsterfelijkheid te breken. De onsterfelijken is een prachtige ode aan de onontkoombare kracht van verhalen en van familiebanden.”

Naast dat de kaft prachtig is en super mooi in mijn boekenkast staat is het boek ook fantastisch! Op mijn Instagrampagina heb ik al geuit dat ik dit boek niet los kan laten. Past perfect bij dit ‘leuke Nederlandse boeken’-artikel. Het verhaal was steeds anders dan ik verwachtte. Het was mooi en verdrietig. Het was krachtig geschreven en niet langdradig. De Onsterflijke bestaat uit vierdelen waarin steeds een ander hoofdpersoon centraal staat, dit verloopt zo soepel dat ik geen moeite had met het verplaatsen in iemand anders, wat op zich al knap is. De tip van dit boek zag ik op de Instagrampagina van How about a book, ook leuk om te volgen!

leuke Nederlandse boeken

Nooit meer te druk – Tony Crabbe

“In de bestseller Nooit meer te druk gebruikt Tony Crabbe nieuw psychologisch onderzoek om een van de grote problemen van het moderne leven aan te pakken: we hebben het te druk. Onze inbox en to-dolijst puilen uit en een enorme hoeveelheid mensen verwacht dingen van ons. Maar geloven dat je het altijd druk hebt omdat je zoveel te doen hebt, is onjuist en vooral zinloos. Drukte is een natuurlijke reactie op een overvolle wereld, maar het is niet de enige reactie.”

Ook dit boek was veel meer dan ik had verwacht. Het was gericht op het zakelijke aspect van ‘druk zijn’ en het manage van aandacht tijdens je werk. Op deze manier vond ik het erg inspirerend hoe je in een bedrijf verschillende strategieën kan toepassen, maar ook als je werknemer bent is het interessant. Bijvoorbeeld hoe we elkaar allemaal beïnvloeden en hetzelfde doen in plaatst van kijken naar wat goed is voor jou tijd en aandacht. Crabbe beargumenteerd zijn bevindingen vanuit de psychologie, hierdoor vond ik alles net een tikkeltje geloofwaardiger. De dingen die hij vertelt zijn heel praktisch en ik ben al op sommige dingen aan het letten of wil ik later gaan toepassen.

leuke Nederlandse boeken

Lagom – Linnea Dunne

“Bij het Zweedse lagom allemaal om balans. Doe niet te veel, niet te weinig, maar precies genoeg. Vertaal dit in je leven naar de balans tussen werk en privé; naar een bewust leven, met qualitytime en geluk. Niet voor niets zijn de Zweden een van de gelukkigste volken ter wereld!”

Een boekje vol illustraties, feitjes en weetjes. Ik ben erg geïnteresseerd in het Scandinavische leven, dit boek wilde ik daarom erg graag lezen. Ik vond het jammer genoeg niet erg veel nieuwe informatie in staan, dat kan ook komen omdat ik er dus al het een het ander van af weet. Toch heb ik Lagom wel uitgelezen, het is ook een erg gezellig boekje dat uitnodigend is. Wil je meer weten over dit onderwerp dan raad ik Hygge aan, of het vervolg daarvan Lykke. Maar ik vond Hygge het leukst! Dat vond ik véél interessanter en uitgebreider. Maar als je de informatie uit Hygge in het kort wilt lezen dan kun je ook Lagom lezen. Leuke Nederlandse boeken over Scandinavische leven.

Welke boeken raad jij? Nog tips als het aankomt op leuke Nederlandse boeken? Laat ze mij weten door een reactie achter te laten in de comments hieronder. Ik ben te volgen via Good Reads, voor als je echt up-to-date wilt blijven van de boeken die ik lees. Of volg mij via Instagram waar ik in mijn stories de boeken deel die ik lees. Benieuwd welke leuke Nederlandse boeken ik vorige maand las? Fijne nieuwe lees maand! 

Liefs, Fenna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, artikelen en nog veel meer! Vul hieronder je naam en e-mail in: